Wysłany: 2007-12-18, 13:07 Prezent dla wszystkich Polecający: grzegorz
Bajka, a może nie
W pewnej krainie zwanej Życie mieszkańcy nigdy nie obchodzili żadnych świąt ani uroczystości i byli bardzo szczęśliwi i radośni. Panowała tam wspaniała para królewska - Miłość. Ich dzieci bardzo chciały być wyjątkowe i pewnego razu wywiązała się z tego powodu cała awantura. Może wam o niej opowiem.
Prawda, córeczka bardzo ładna i dostojna, stwierdziła autorytatywnie, że tylko ona może mieć rację, ponieważ dla wszystkich jest jasne, że prawda to prawda i to nie podlega dyskusji. Radość z kolei stwierdziła, że w życiu liczy się tylko uśmiech a więc ona jest wyjątkowa. Prostota nie podzielała jednak zdania sióstr i powiedziała: nie ma to jak prosta droga, która zawsze prowadzi do celu. No co, może nie mam racji !?. Ja tutaj jestem najbardziej wyjątkowa. Na to oburzyła się bliźniaki: Czułość i Delikatność. "To nie prawda, my jesteśmy wyjątkowe, bo tylko my potrafimy tak pogłaskać i tak przytulić, że wszyscy wymiękają." Łagodność patrzyła na nie z boku, nie mogła się przecież kłócić, skoro była łagodnością. Wydaje mi się, że te spory trwają do dzisiaj. Bo zewsząd daje się słyszeć głosy i sprzeczki, które mają tylko jeden cel - udowodnić wyższość świąt Wielkiej Nocy nad świętami Bożego Narodzenia. A co na to nasi Rodzice? No cóż, Miłość jak to Miłość, uśmiecha się serdecznie i wszystkich nas przytula, bo przecież jest miłością.
Serdeczne życzenia od wszystkich aktorów występujących w tej bajce
- składa Miłość
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum