Mam bardzo trudny orzech do zgryzienia...
Chodzi mi o relacje z osobą którą kocham...
Mieszkamy w tym samym mieście, ale poznaliśmy się niecałe 4 lata temu na wyjeździe... Widywaliśmy się wtedy przez 5 dni, bardzo dużo rozmawialiśmy, bywało (w ciągu tych dni) i dobrze i źle między nami...
Ja byłem zakochany... Ona chyba nie...
Dałem jej swój numer telefonu i adres, ale ona się wcale nie odezwała do mnie po powrocie, chociaż prosiłem ją bardzo o to. Kilka razy próbowałem z nią sam rozmawiać, z własnej inicjatywy, ale rozmowy nam się nie kleiły. Ale najgorszy problem stanowi dla mnie to, co się dzieje w moim domu...
Gdyby nie ta sprawa (trudna dla mnie, obciążająca mnie psychicznie, nie będę tu jej opisywał szczegółowo, bo nic by to nie wniosło), to bym nie dał tak łatwo za wygraną, postarałbym się o to, żeby ta wspaniała dziewczyna mnie pokochała tak jak ja ją... Ale ja wiedziałem, że tych trudnych spraw nie da się w nieskończoność ukrywać... A poza tym nie chciałem jej w to mieszać, żeby jej nie narażać na zmartwienia, które mnie samego przytłaczają...
Niedługo się wyprowadzam do samodzielnego domu... I chciałbym zacząć z tą wspaniałą dziewczyną od nowa... już z nową szansą... bez ciężaru... Chciałbym zacząć od nowa, bo bardzo ją kocham...
Ale czy się tak całkiem da pozbyć z umysłu krzywd jakie się doświadczyło w rodzinie, żeby one już nie ciążyły nad związkiem z drugą osobą? Bo chyba związek "z tajemnicą w tle" nie ma większego sensu?
No nie ma sensu.
Życzę powodzenia na nowej drodze.
Jak chcesz obgadać sytuację to będziesz chyba musiał ją bardziej naświetlić.
A "druga osoba" wiąże się z Tobą, a nie z sytuacją w Twoim rodzinnym domu. Odetnij się od tego i tyle. Sam mówisz, że zaczynasz od nowa.
I jeszcze jedno. Choćbyś nie wiem jak chciał to nie zmusisz jej, żeby "pokochała cie tak jak ty ją". Nowe mieszkanie też tu nie pomoże. Bo chyba nie olała Cię przez to tajemnicze coś co w Tobie siedzi? Bo ponoć jej w to nie wciągałeś.
_________________ fuck it, dude.. let's go bowling
Ale czy się tak całkiem da pozbyć z umysłu krzywd jakie się doświadczyło w rodzinie, żeby one już nie ciążyły nad związkiem z drugą osobą?
da się; nie jest łatwo, ale da się
pandf1 napisał/a:
o chyba związek "z tajemnicą w tle" nie ma większego sensu?
nie. tym bardziej, że wydaje się, że ta sprawa w Twoim domu jest poważna. jeśli jest poważna to i tak nie ukryjesz jej na dłuższą metę przed partnerką. a związek polega na zaufaniu, na byciu szczerym z drugą osobą i wzajemnym wsparciu. nie ma tam miejsca na 'takie' tajemnice.
[ Dodano: 2008-03-18, 09:39 ]
co do dziewczyny...nie sądzę, żeby była Tobą zainteresowana. jak chcesz sporóbuj, ale nie oczekuj zbyt wiele.
_________________ "wierzę w Ciebie boś Ty wierna, wszechmocna i miłosierna xD" .....
żeby planowac wspólna przyszłość,muszą tego chcieć obie strony,a z tego co piszesz to nie jest zbyt dobrze...dziewczynie którą kochasz nawet nic o tym nie wiadomo trochę to dziwne że snujesz plany na przyszłośc a jej nic o tym nie wiadomo...
najpierw musisz sie z nią spotkac i porozmawiać,o tym co był, jest, i będzie (chcesz żeby było..)
ale skoro ona nie utrzymuje z toba kontaktu,to wątpię żeby to miało jakiś większy sens i przyszłość..
_________________ Nic na ziemi nie dzieje się bez przyczyny...
Nie musisz być z nią szczery do bólu jeżeli chodzi o sprawy rodzinne, gdyż narazie, z tego co piszesz, nie widać jakoby mielibyście być razem. Postaraj się krok po kroku zdobyć jej serce.
Jeżeli chodzi o sprawy rodzinne. Wiesz.. Ja też mam problemy w domu. Całkiem spore, one mnie przewyższają ostatnimi czasy bardzo, ale nie daję za wygraną. Myślę, że determinacja rozpoczęcia lepszego życia, założenia własnej rodziny lub bycie z kimś, kogo kochasz będzie Ci pomagało walczyć z duchami przeszłości rodzinnej.
Powodzenia.
no nie da sie wymazac niczego z umysłu ale zanim bedziesz cos planowal, to upewnij sie czy ona w ogole chcialaby budowac cos z Toba od nowa, bo z tego co zrozumialam nawet nie rozmawiacie ze soba, zycze powodzenia
_________________ "Baczność! Do góry ręce. Pan bierze udział w tej piosence!"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum