• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Paulutka  

Wysłany: 2007-04-11, 17:32   

Moim zdaniem. To chore i to totalnie. Ale to wychodzi "z domu" w sensie ze od małego rodzice powinni uczyć ze nie wolno na nikogo podnosic ręki. Jezeli od małego dziecko nie dostanie sygnału ze to jest złe, mało tego jeżeli jeszcze rodzice w domu "sie biją" to jak to dziecko ma sobie robic obraz który powinien byc- ze nie powinno sie robic nic złęgo innej osobie? A wręcz przeciwnie, mysli ze tak powinno byc. Rodzice są naszym wzroem do naśladowania, przynajmniej do pewnego wieku .. bo potem "uciekamy" troche z domu. Ale moim zdaniem rodzice mają naprawde duzy wpływ na nas.

Panna Nikt  

Wysłany: 2007-04-14, 13:25   

Dla mnie związek w którym stosuje się przemoc, wcale nie jest związkiem. To tylko para współuzależnionych od siebie ludzi, w którym jedno musi bić z byle powodu, a drugie nie potrafi się obronić, bo może nie chce np. ze względu na czas spędzony ze sobą, czy dzieci. Co jest ogromnym błędem. Zasłanianie miłością też dla mnie gówno znaczy, bo jak można kochać tyrana? Z czasem ta miłość zamienia się z zwyczajny strach.

aleksandra89  

Wysłany: 2007-04-28, 20:30   

Jak by mnie chłopak uderzył zrobiła bym to samo i zerwanie nastapiło by odrazu... nigdy nie bede z kims kto mnie bije...

Panna Nikt  

Wysłany: 2007-04-30, 13:01   

aleksandra89 napisał/a:
nigdy nie bede z kims kto mnie bije...

ja też, nigdy na to nie pozwolę, nawet jeśli będę kochała. nie chce żyć z tyranem. :|

Grosz 

Wysłany: 2007-04-30, 14:38   

Ja tez nie potrafiłbym życ z taką osoba co by mnei biła :D . Kobiety też takie się zdarzają :D

Szlachcianka  

Wysłany: 2007-04-30, 18:46   
   Polecający: Google

Nie wyobrażam sobie aby mnie chłopak uderzył, nawet przy największej kłótni.
Jeżeli kiedykolwiek takie coś będzie miało miejsce (a mam nadzieje, że tak sie nie zdarzy) bez dwóch zdań zakończę związek.
NIE dla przemocy w związku.
_______

<33

HeadShot  

Wysłany: 2007-04-30, 18:47   
   Polecający: Google

Panna Nikt napisał/a:
Dla mnie związek w którym stosuje się przemoc, wcale nie jest związkiem. To tylko para współuzależnionych od siebie ludzi, w którym jedno musi bić z byle powodu, a drugie nie potrafi się obronić, bo może nie chce np. ze względu na czas spędzony ze sobą, czy dzieci. Co jest ogromnym błędem. Zasłanianie miłością też dla mnie gówno znaczy, bo jak można kochać tyrana? Z czasem ta miłość zamienia się z zwyczajny strach.

Zgadzam sie w 100%

marlena_18  

Wysłany: 2007-05-22, 13:46   

piszecie ze od razu zakonczylibyście taki zwiazek! (ja zreszta pewnie tak samo bym postapiła)
jednak mam pytanie czy sa jakies okoliczności w których można wybaczyć?? dać drugą szanse? a kiedy jest to niemożliwe?

Rebaten  

Wysłany: 2007-05-22, 14:17   

Jak by mnie chłopak uderzył to chyba musiałby mieć jakiś cel prawda?? Może najpierw nim bym go rzuciła tak jak wy, postarałabym się o rozmowe. Zapytała po co to robi?? Jeżeli dla rozrywki no to sory pech ale postarałabym się mu jakoś przetłumaczyć że przestanie albo koniec z nami. Ale może w tym chodziło o coś więcej niż rodzaj przyjemności? Jakoś nie uśmiecha mi się przemoc w związkach ale niestety trzeba ten problem jakoś rozwiązywac. I wcale nie musi skończyć się to zerwaniem! A tak poza tym niekoniecznie chłopak musi się znęcać nad dziewczyną. Może być przeciez odwrotnie. W związku chyba chodzi o zaufanie i przede wszystkim rozmowy.. szczere rozmowy. Najpierw postarałabym się dotrzeć do tego chłopaka. Jeżeli nam na kimś zależy to co tak od razu mamy odpuścić sobie? Nawet jeżeli by mnie uderzył i z podbitym okiem miałabym chodzic po mieście to dałabym mu troche czasu. Zawiesiła związek na jakoś czas by chłopak poskromił temperament. Ale nie przekreślałabym tego wszystkiego co nas łączyło.. co było między nami. No bo jeżeli bym go zdradzała to takie spoliczkowanie to by mi się należało. Ale to jeszcze nic. Niektóre laski są po prostu przewrażliwione. Traktują kłutnie i "przepychanki" z partnerem jak koniec świata. Miłość to nie jest zawsze słoneczko i serduszka.. Tak było jest i będzie! Nikt nie powiedział że bycie w związku jest zawsze czymś przyjemnym!

..wyobrazcie sobie te cisze, gdyby ludzie mowili tylko to co wiedza..

badylek  

Wysłany: 2007-06-05, 13:45   

~zychu napisał/a:
Gdyby mnie kobieta zdradzaiła nie ręcze za siebie

ty ciebie porabalo troche
no ale niestety jak ktos nie ma na tyle rozumu to pozostaje dla niego tylko pranie laski

Asienka85  

Wysłany: 2008-01-24, 18:13   

A jezeli wasz chlopak uderzylby was np w reke-ale mocno bo byscie mu zrobili cos czego nie lubi to co wtedy?
Mnie to bardzo przeszkadza...a moj chlopak juz chyba 3 raz tak zrobil..mowilam,mu zeby tak ie robill ale zrobil...i nie wiem co teraz...
Czy ja przesadzam?

nika30 

Wysłany: 2008-02-21, 12:20   

witam ja powiem tak uderzy raz , uderzy drugi, i nie zmieni sie zawsze to będzie w nim tkwiło , wiem to bo z tej samej przyczyny się rozwiodłam.może gdybyb od razu powiedziała po pierwszym razie jakie sa tego konsekwencje byłoby inaczej, ale nie przebaczyłam, a potem próbowalam sie tego nauczy, niestety nie na długo!!wreszcie po siedmiu latach zmądrzałam!!!

Palla  

Wysłany: 2008-02-21, 14:15   
   Polecający: kamil.

Powiem tak, jezeli moj facet by mnie uderzyl, bylby dla mnie sklerlony!! Nie cierpie damskich bokserow. Tak jak pisala moja poprzedniczka, uderzyl raz, zrobi to i drugi, trzeci raz.

kaha 

Wysłany: 2008-09-17, 00:25   

To nie jest takie proste jak wam się wydaje. Temat już dość stary, ale się wypowiem. Miałam bliską koleżankę, którą chłopak poniżał i wyzywał... nigdy jej nie bił, ale jak dla mnie to co robił było wystarczającym powodem żeby go rzucić. Nie rozumiałam jak ona mogła nadal być z nim. 3 lata upokorzeń. Myślałam, że ja sobie nigdy tak nie pozwole. Niestety spotkałam "księcia z bajki", uosobienie pomocy, dobra, moją bratnią duszę i przyjaciela zarazem. Niestety już po kilku miesiącach bycia razem okazało się, że nie posiada on żadnych hamulców, że jego postawa była pozorem. Byłam uzależniona od niego psychicznie, totalnie i beznadziejnie zakochana. Bił mnie przy każdej większej kłótni, a ja zawsze mu wybaczałam. Czułam się nikim, straciłam poczucie własnej wartości, mimo iż zawsze byłam uważana za osobę atrakcyjną. Bałam się, że gdy zabraknie jego, to już w nikim nie znajde wsparcia. Dramat trwał, a ja coraz bardziej winiłam siebie za to, że jestem do niczego. Brzydziłam się siebie za to, że zawsze mu wybaczałam każde, nawet najgorsze wyzwisko. Nie wiedział o tym nikt. Ani mama ani przyjaciółka. NIKT. Wstyd. To jest choroba, moje drogie Panie. Bardzo ciężko jest się wyrwać z toksycznego związku. Nie wiem po co to pisze, pewnie dlatego, że mogę być anonimowa i wreszcie powiedzieć co mi leży na sercu. Potrzeba dużo wsparcia i pomocy, gdyż tyrani w związku niszczą poczucie wartości partnera, uzależniają od siebie i nie dają odejść tak poprostu. Pozdrawiam Was serdecznie... Życzcie mi szczęścia... Kaha.

adela89  

Wysłany: 2008-09-17, 10:11   

marlena_18 napisał/a:
Jeszcze jedno mnie ciekawi, a mianowicie dlaczgo dziewczyny decyduja sie na wybaczenie takiemu typkowi??? Bo byłam świedkiem takiej sytuacji i dziewczyna po paru dniach z podbitym okiem szła za rączke z... "bokserem"... chore... przynajmniej dla mnie...

Dla mnie też!
One chyba po prostu zapomniały że są wspaniałe i piękne i bez problemów mogą znaleźć kogoś kto ich je będzie szanował!Niestety to jest bardzo smutne stwierdzenie... :/

Odpowiedz do tematu