• Szukaj • U¿ytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Nastêpny temat
Autor Wiadomo¶æ

V-anilla 

Do³±czy³: 22 Pa¼ 2007

Wys³any: 2007-10-22, 14:30   Przyja¼ñ po zwi±zku?

Hej! Opowiem wam swoj± historiê. Otó¿ by³am z ch³opakiem przez ok. 2 miesi±ce. Wszystko dobrze siê nam uk³ada³o (przynajmniej tak mi siê wydawa³o), lecz ostatnio zauwa¿y³am, ¿e by³ jaki¶ smutny, nie w nastroju, wiêc zaproponowa³am rozmowê. On stwierdzi³, ¿e od ok. 2 tygodni ma w±tpliwo¶ci. Powiedzia³, ¿e jestem ¶wietn± dziewczyn± i dobrze mu ze mn± by³o, ale potrzebuje czasu (przerwy) aby wszystko przemy¶leæ, ¿e sam nie wie czego chce. Powiedzia³, ¿e dalej mu siê podobam ale chcia³by poczuæ co¶ wiêcej... Zgodzi³am siê na t± przerwê chocia¿ bardzo mnie to zabola³o. Po 3 dniach poprosi³ mnie o spotkanie. Zaskoczy³ mnie tym, my¶la³am ¿e ta przerwa potrwa d³u¿ej, wiêc spodziewa³am siê ¿e tego dnia da mi odpowiedz. Powiedzia³, ¿e nie chce traciæ ze mn± kontaktu, ¿e chce ¿eby¶my byli przyjació³mi i siê mogli od czasu do czasu spotkaæ. Zda³am sobie sprawê, ¿e to zerwanie, wiêc na pocz±tku dziwnie siê poczu³am i nie by³am pewna czy tego chce. Jednak pó¼niej, po spotkaniu, pomy¶la³am, ¿e mo¿e warto spróbowaæ. Naprawdê ¶wietnie siê czujê w jego towarzystwie i te¿ nie chcê ¿eby nasz kontakt siê urwa³. Wiem, ¿e mo¿e to na pocz±tku boleæ... Mam te¿ takie pytanie: czy jest szansa, ¿e jeszcze siê zejdziemy? Mo¿e w naszym (raczej krótkotrwa³ym) zwi±zku by³a namiêtno¶æ, a brakowa³o przyja¼ni? Mo¿e jeszcze nie wszystko stracone? Co mam o tym my¶leæ... pomó¿cieee pleaseee :(

s2nto  

Do³±czy³: 11 Sie 2006

Wys³any: 2007-10-23, 02:25   
   Polecaj±cy: www.pajacyk.pl

Jako facet, mogê Ci powiedzieæ, ¿e jest to typowe zagranie facetów - nie chc± mieæ zwi±zanych r±k, a jednocze¶nie chc± mieæ owieczki przy sobie. ;) Zrywaj±c z Tob± i zapewniaj±c o przyja¼ni, dobrze jest tego ¶wiadom, ¿e Ty nie maj±c czasu na "odkrêcenie siê" wci±¿ jeste¶ w nim po uszy..., a on nie za bardzo, jednak woli sobie zostawiæ tzw. zaplecze, aby w razie czego nie zostaæ sam. Je¶li naprawdê mu zale¿y na Tobie i chcia³by zostaæ przyjacielem twym powinnien dbaæ o Ciebie i daæ Ci ten czas na przemy¶lenie czy napewno chcesz byæ jego przyjació³k±, czy kim¶ wiêcej, bo je¶li chcesz byæ dla niego kim¶ wiêcej to có¿ nie obejdzie siê bez szybkiego pulsu i derilki w rêkach - trzeba mu to powiedzieæ, bo tylko tak mo¿esz co¶ uzyskaæ... Albo zwi±zek, albo rozczarowanie, ktore jednak lepiej by teraz minê³o, bo wraz z czasem mo¿esz coraz bardziej pl±taæ siê w tym suple uczuæ. Czy mo¿esz co¶ utraciæ? Tak zgubn± nadziejê.

Przyja¼ñ oczywi¶cie, ¿e tak, ale potrzebna jest do tego przerwa - na tyle d³uga by¶ sobie zda³a sprawê, ¿e s± inni faceci na ¶wiecie, z którymi warto co¶ tymtyrymtym. ;)

Tynka88 

Do³±czy³: 20 Sie 2007

Wys³any: 2007-10-23, 15:48   

no tak normalny zwiazek moim zdaniem zaczyna funkcjonowac tak jak nalezy dopiero po roku bycia ze soba :) chociaz zdarzaja sie wyjatki :)
ja osobiscie nigdy nie zgodzilam sie na przyjazn z ktoryms z bylych... dlaczego ?? otoz powod jest bardzo prosty- wiem, ze to nie bylaby prawdziwa przyjazn... komus zalezaloby na drugiej osobie ciut a moze nawet sto razy wiecej... a to juz nie przyjazn.
Moj chlopak tez chcial wejsc w taki uklad ze swoja byla ... lecz to nie wyszlo z tego wzgledu, ze robila rozne rzeczy by sie tylko z nim zejsc.
Na Twoim miejscu nie zylabym w zludzeniach typu " moze cos z tego bedzie". Facet wyraznie dal ci do zrozumienia, ze chce pozostac tylko na etapie kolezenskim.

s2nto  

Do³±czy³: 11 Sie 2006

Wys³any: 2007-10-23, 17:55   
   Polecaj±cy: www.pajacyk.pl

Tynka, ale zapominasz, ¿e takie rzeczy równie¿ dzia³aj± w drug± stronê - je¶li masz kogo¶ za przyjaciela, to on mo¿e mieæ do Ciebie jeszcze wiêcej, ni¿ Twój by³y z którym spotykasz siê na zasadzie przyja¼ni. Wiêc nie jest to tak ³atwo powiedzieæ - chodzi³am z nim to odpada jako przyjaciel. ;)

onusia heh:))) 

Do³±czy³: 14 Pa¼ 2007

Wys³any: 2007-10-23, 19:50   

s2nto napisa³/a:
Tynka, ale zapominasz, ¿e takie rzeczy równie¿ dzia³aj± w drug± stronê - je¶li masz kogo¶ za przyjaciela, to on mo¿e mieæ do Ciebie jeszcze wiêcej, ni¿ Twój by³y z którym spotykasz siê na zasadzie przyja¼ni. Wiêc nie jest to tak ³atwo powiedzieæ - chodzi³am z nim to odpada jako przyjaciel. ;)

trochê nie rozumiem... a sk±d wytrzasnê³a¶/-n±³e¶ tego trzeciego i co on ma do rzeczy?
Wg mnie w ogóle na d³u¿sz± metê nie istnieje przxyja¼n miêdzy kobiet± a mê¿czyzn±. A ze swoim by³ym raczej w ogóle bym sobie takie "zabawy" darowa³a. Jeszcze gdzie¶ w ¶rodku ¿ywi±c nadziejê na to, ¿e co¶ wiêcej z tego wyniknie. Po co siê mêczy? Zastanów siê, a gdyby on znalaz³ sobie inn± potrafi³aby¶ nadal byæ jego przyjació³k±. Chyba nie, bo pojawi³aby siê zazdro¶æ, a w przyja¼ni nie ma na ni± miejsca. To normalne, ¿e skoro nadal Ci na nim zale¿y, to szukasz z nim kontaktu... Ale zastanów siê, po co, skoro to siê ju¿ skoñczy³o.

MissIndependent  

Do³±czy³a: 07 Sie 2007

Wys³any: 2007-10-28, 15:54   

V-anilla napisa³/a:
Mo¿e w naszym (raczej krótkotrwa³ym) zwi±zku by³a namiêtno¶æ, a brakowa³o przyja¼ni? Mo¿e jeszcze nie wszystko stracone?

a mo¿e to po prostu nie by³o TO?? mo¿e facet rzeczywi¶cie Ciê lubi i uwa¿a za fajn± dziewczynê, ale szuka czegos wiêcej??
onusia heh:))) napisa³/a:
Wg mnie w ogóle na d³u¿sz± metê nie istnieje przxyja¼n miêdzy kobiet± a mê¿czyzn±.

a ja zg³aszam veto, bo moim najlepszym przyjacielem jest w³a¶nie facet; choæ gdy sie poznali¶my to najpierw siê zakocha³, bez wzajemno¶ci, a dopiero potem siê zaprzyja¼nili¶my. teraz wiem, ¿e mogê do niego przyj¶æ z ka¿dym problemem i mam pewno¶æ, ¿e z jego strony to szczera i bezinteresowna przyja¼ñ, a nie jakie¶ skrywane zad³u¿enie. z by³ym siê nie przyja¼nie (w³a¶ciwie to by³am zmuszona bardzo ograniczyæ kontakty) w³asnie z powodu takiego g³upiego zachowania z jego strony, po prostu facet liczy³ na co¶ wiêcej ni¿ przyja¼ñ czy zwyk³e kolegowanie siê :suchy:

thinker  

Do³±czy³a: 23 Wrz 2007

Wys³any: 2007-11-01, 02:08   

"Przyja¼ñ po zwi±zku?"
o ile szczera - to rzecz niemo¿liwa. nie oszukujmy siê.

martek  

Do³±czy³a: 29 Pa¼ 2007
Sk±d: G³ogów

Wys³any: 2007-11-01, 14:45   

je¿eli ch³opak chcê "trochê czasu", to mo¿e faktycznie to nie jest "to".. dlaczego Ty masz siê mêczyæ przebywaj±c z nim, ale nie mog±c sie przytuliæ.. to do¶æ niezdrowe

co do przyja¼ni z eks;) czemu nie.. ale tylko wtedy, gdy ju¿ nic do siebie nie maj±;)
ja ze swoim ¶wietnie sie dogadujemy;)

Ufolek:)  

Do³±czy³a: 27 Pa¼ 2007
Sk±d: Têczowa Kraina:)

Wys³any: 2007-11-01, 15:30   

Jak dla mnie to nie mo¿liwe...
Przyja¼ñ po zwi±zku?
Nie to nie dla mnie

Falcon  

Do³±czy³: 21 Pa¼ 2007
Sk±d: Toruñ

Wys³any: 2007-11-01, 15:58   

Zaraz po zwi±zku pewnie nie - szczególnie gdy zwi±zek by³ z mi³o¶ci± w tle:) Natomiast po pewnym czasie? dlaczego nie! Jak to mówi± "czas goi rany" i to jest prawda:)

Kitka  

Do³±czy³a: 30 Pa¼ 2007
Sk±d: Psychiatryk.

Wys³any: 2007-11-01, 18:05   

Przyja¼ñ po zwi±zku? Zale¿y.
Zagrania facetów s± zawsze zaskakuj±ce,
ale przewa¿nie mówi± 'jeste¶ naprawdê fajn± dziewczyn±, zostañmy przyjació³mi'
Dziewczyna siê zgadza, ale tak naprawdê po takiej rozmowie ka¿dy idzie w swoj± stronê i kontakt siê urywa, ale je¿eli facetowi naprawdê zale¿y to mo¿e warto 'zainwestowaæ' w t± przyja¼ñ. :)

Sweetrush  

Do³±czy³a: 30 Lis 2008

Wys³any: 2008-11-30, 11:56   

witam:)
z jednej strony uwa¿am ¿e taka przyja¼ñ ma sens.. w sumie to z jednym eks nadal mam ¶wietny kontakt:)

natomiast z drugiej strony.. mia³am podobn± sytuacjê..
z pewnym ch³opakiem przyja¼ni³am siê ponad rok.. to by³a czysta przyja¼ñ bo do niego nic nie czu³am a on mia³ dziewczynê (ponad 2 lata byli razem).. i po prostu ostatnie dwa m-ce niezbyt im siê uk³ada³y.. i siê rozstali.. kiedy¶ le¿eli¶my sobie i ogl±dali¶my film.. a pó¼niej siê sta³o.. pierwszy nasz poca³unek.. i tak wytrwali¶my 3 tygodnie i by³o ¿eby nie przesadzaæ zaj*** i to nietylko moje zdanie
tak samo poprosi³ o przerwê.. chocia¿ jak pyta³am czy to koniec powiedzia³ ¿e nie..
z jednej strony nie jestem z³a.. bo za szybko wszystko siê potoczy³o.. po tak d³ugim zwi±zku potrzebna mu by³a przerwa..
za to jestem z³a na siebie ¿e wogóle dopu¶ci³am do tego.
dla mnie jest to trudniejsze dlatego ¿e mogê przez to straciæ przyjaciela.. bo nie wiem czy to mog³a byæ mi³o¶æ..

mikizino  

Do³±czy³: 01 Gru 2008
Sk±d: Inowroc³aw

Wys³any: 2008-12-02, 18:45   

Mia³em podobn± sytuacjê nie nale¿y tego w nie skoñczono¶æ ci±gn±c najwyra¼niej lubi jak dziewczyna walczy a nie on wiem co¶ na ten temat bo inni moi koledzy tak robi±. Moim zdaniem powinna¶ odrazu z nim zerwaæ poniewa¿ je¶li d³u¿ej bêdziecie to ci±gn±c to bêdziecie nawiêkrzymi wrogami

"Jak sobie po¶cielisz tak siê wy¶pisz"

"Jest to z³ota zasada w ¿yciu: wymagaæ ma³o od ¶wiata a du¿o od siebie"

vanila  

Do³±czy³a: 04 Gru 2008

Wys³any: 2008-12-05, 02:21   

przyjaciol nigdy nie za wiele.
a czas pokaze co z Wami bedzie dalej.
to ze zwiazek sie Wam nie udal nie znaczy ze z przyjaznia tez tak bedzie.
powodzenia.

[ Dodano: 2008-12-05, 02:24 ]
ja mam przyjaciela od 6lat. mijamy sie strasznie. co jakis czas jedna lub druga strona czuje cos wiecej niz powinna. nigdy nie mozemy sie zgrac w tym samym czasie. czasami chcialabym sprobowac. ale boje sie. nie wiem co bedzie jesli nam nie wyjdzie. ciezko bedzie wrocic do takiego stanu rzeczy jaki jest teraz. pozyjemy zobaczymy.

[ Dodano: 2008-12-05, 02:25 ]
ps. dziwne to takie.

Sweetrush  

Do³±czy³a: 30 Lis 2008

Wys³any: 2008-12-05, 16:12   

vanila napisa³/a:
ja mam przyjaciela od 6lat. mijamy sie strasznie. co jakis czas jedna lub druga strona czuje cos wiecej niz powinna. nigdy nie mozemy sie zgrac w tym samym czasie. czasami chcialabym sprobowac. ale boje sie. nie wiem co bedzie jesli nam nie wyjdzie. ciezko bedzie wrocic do takiego stanu rzeczy jaki jest teraz. pozyjemy zobaczymy.

z jednej strony warto zaryzykowaæ.. bo w zwi±zku wa¿na jest nie tylko mi³o¶æ lecz przyja¼ñ..
w sumiê s±dzê, ¿e to tak samo z czasem wyjdzie..

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

TopLista For - najlepsze fora w sieci - dodaj swoje forum do top listy

Prawdopodobnie najlepsze Forum Dyskusyjne w sieci.