• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

***Natalia***  

Wysłany: 2008-07-20, 16:03   Różnica 20 lat

Właśnie wchodze w zwiazek z facetem o 19 lat starszym ode mnie. Ja mam w tej chwili 19, on 38... swietnie sie dogadujemy, nie czujemy tej roznicy. jak sie okazalo, oboje cos w sobie widzielismy juz duzo, duzo wczesniej, ale dopiero niedawno przypadek sprawil, ze polaczylismy sie. on jest kilka lat po rozwodzie, ja nie mam zadnych zobowiazan.... wiem, co robie, zreszta oboje jestesmy rozsadni, ale tak nas do siebie niewyobrazalnie COS przyciaga, ze ppragniemy byc razem. co sadzicie o takim zwiazku?

sis  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2008-07-20, 16:11   

***Natalia*** napisał/a:
co sadzicie o takim zwiazku?
A po co Ci nasze zdanie, skoro piszesz:
***Natalia*** napisał/a:
wiem, co robie, zreszta oboje jestesmy rozsadni, ale tak nas do siebie niewyobrazalnie COS przyciaga, ze ppragniemy byc razem.
Czy zmieni ono w jakikolwiek sposób Twoją/Waszą decyzję? Śmiem wątpić.

Mnie osobiście ciekawi tylko to, czy kiedy to COŚ przestanie Was do siebie tak wściekle przyciągać, będziecie potrafili dalej być razem. Udany związek na chemii się nie kończy.

grlało, matulu

***Natalia***  

Wysłany: 2008-07-20, 16:22   

chce znac zdanie innych na ten temat, moze pomoze mi to nie rozczarowac sie za bardzo, gdyktos bedzie mogl nas wytykac palcami... co bedzie- tego nie wiem, czas pokaze. czytalam na tym forum o problmie dziewczyny 15-letniej i chlopaka o 7 lat starszego i przerazily mnie wypowiedzi niektorych osob..... chce zobaczyc co ludzie mysla o "troche" wiekszej roznicy

Psycho Krusher  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2008-07-20, 16:28   

Ja tam nie jestem przekonany co do sensownośći takiego związku, gdyżponieważ po pewnym czasie, gdy ten pierwszy ogień zgasnie, na bank pojawi się ogrom różnic was dzielących. Róznic wychodzących własnie z przepaści wiekowej was dzielącej.
Ja bym nie ryzykował wplątywania się w coś takiego.

Tró

kanarinho18  

Ostrzeżeń:
 2/3/5

Wysłany: 2008-07-20, 16:36   
   Polecający: Paulinaaa

20lat... to jest naprawde duzo, narazie czujecie do siebie miłosc, miłosc która was oslepia. Taki związek nie ma za bardzo przyszłosci ty jakos 19-sto letnia kobieta chcesz rozrywek, chcesz wykozystac zycie, a on ma to juz za sobą kluby, imprezy i afterparty to do niego nie pasuje, nie w tym wieku. Chyba, ze chcesz sie poswiecic, zaszyc z nim w domu i grzecznie gotowac obiadki.

"Podawanie wysokości pensji w wartości brutto, jest jak podawanie długości członka razem z kręgosłupem."

***Natalia***  

Wysłany: 2008-07-20, 16:46   

wbrew pozorom, to facet ktory rzeczywiscie sie wyszalal, ale jemu wciaz malo... nie jest jak typowy 38-latek. nawet wygladem takiego nie przypomina.. nie ma miedzy nami milosci, za wczesnie by o milosci mowic... ale dobrze nam ze soba. moze glebokie uczucie przyjdzie pozniej

dj RKNZ 

Wysłany: 2008-07-20, 16:59   

A ja sądzę, że jak ty będziesz mieć 50 to on będzie miał 70. Bez sensu jak dla mnie.

sis  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2008-07-20, 17:03   

dj RKNZ napisał/a:
A ja sądzę, że jak ty będziesz mieć 50 to on będzie miał 70. Bez sensu jak dla mnie.
Nie sądzę, by ten związek przetrwał tak długo ^^
Nie będę robić facetowi psychoanalizy, bo go nie znam, ale już to:
***Natalia*** napisał/a:
to facet ktory rzeczywiscie sie wyszalal, ale jemu wciaz malo... nie jest jak typowy 38-latek. nawet wygladem takiego nie przypomina
wystarczy, by zacząć się zastanawiać, czy gość nie ma jakichś objawów kryzysu wieku średniego. Zwłaszcza, że zamiast szukać partnerki w wieku przynajmniej zbliżonym do swojego, ugania się za dziewczyną, która spokojnie mogłaby być jego córką.

grlało, matulu

Sol  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-07-20, 17:07   

Znam kogoś, kto jest w takim związku. Może różnica między moimi znajomymi wynosi odrobinę mniej niż w Twoim wypadku, ale niewiele mniej. Na początku tak się kłócili, że dla dobra mojej koleżanki radziłam jej zerwanie. Kilka razy byli o krok od tego. Teraz sytuacja się zmieniła, jest im dobrze ze sobą i najwyraźniej zamierzają być ze sobą dalej. Wiadomo, że ludzie będą was wytykać palcami i nie wszyscy taki związek zaakceptują. Zastanów się, czy jesteś wystarczająco silna na taką próbę.

need a hug .
anyone?

glosny88  

Wysłany: 2008-07-20, 17:11   

Roznica wiekowa nie moze z gory przesadzac o tym czy zwiazek bedzie trwal dlugo czy nie. Jezeli sie dogadujecie etc. to wszystko powinno byc dobrze, i to co pisza inni ze przez roznice zwiazek bedzie krotki i bez sensu to sie myla:)

Sol  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-07-20, 17:12   

glosny88 napisał/a:
i to co pisza inni ze przez roznice zwiazek bedzie krotki i bez sensu to sie myla:)
Skąd możesz to wiedzieć? Znasz przyszłość?

need a hug .
anyone?

***Natalia***  

Wysłany: 2008-07-20, 17:14   

a kto powiedzial, ze sie ugania? kto powiedzial, ze szukal w ogole partnerki? nikogo nie szukal, a to ze jest teraz ze mna... to samo przyszlo.. nikt nie robi nic na sile, nikt nikogo nie pogania, nie poucza.. byc moze wyjdzie z tego jakis piekny zwiazek, nie wiem. nie ma co sie oszukiwac- latwo nie bedzie, ale bedziemy sie starac. prawde mowiac- poczulismy cos do siebie juz kilka lat (!) temu, ale nikt nic nie mowil, no bo "jak to?", "my"? "razem"? "jakis nonsens"... a jednak. przed uczuciem sie nie ucieknie

[ Dodano: 2008-07-20, 18:22 ]
no wlasnie, Sol, czuje ze jestem w stanie 'uciagnac' ten bagaz pytan innych, wysmiewania, itd. wiem, ze bedzie bardzo trudno, zdaje sobie z tego sprawe. bede pisac Wam, moi drodzy, jak to sie wszystko toczy..... zobaczymy tez czy moje zdanie na ten temat z perspektywy czasu i kolejnych doswiadczen zmieni sie itd. jak na razie wiemy o sobie tylko my dwoje. napisze jak jest w kolejnych 'etapach' moze niedowiarki tez zaczna na to inaczej patrzec.

glosny88  

Wysłany: 2008-07-20, 17:28   

Sol, Nie nie znam. Chodzilo mi o to, ze taki zwiazek ma takie same szanse przetrwania jak kazdy jeden inny.

aniia  

Wysłany: 2008-07-20, 18:43   

***Natalia***, trzymam kciuki aby Ci się udało... jednak nie widzę dla Was przyszłości może teraz jest wszystko ok, dogadujecie się, rozumiecie...
ale pomyśl co będzie np za 10, 15 lat...

pefer  

Wysłany: 2008-07-20, 19:01   

miałem sobie darowac pisanie na tym forum z uwagi na ignorancję i ograniczoność wielu osób tutaj, ale wpierw w*****ł mnie tamten kolo 21 lat co pisał że sie obawia związku z dziewczyna 6 lat młodszą a wiekszość mu wtórowała i pisała jakie to takie nastolatki nie są... oceniajcie tak dalej ludzi z góry to na pewno daleko zajdziecie, oby tylko kiedyś sie to przeciwko wam nie zwróciło...

a powiem ci Natalia, tamtemu Toniowi(jeśli to czyta) który zapewne złamała/łamie serce dziewczynie tylko dlatego że jest młodsza i wszystkim wam ignoranic że ja mam 21 lat a moja dziewczyna 15 i nikt mnie tak nie rozumie tak dobrze jak ona i z nikim nigdy nie czułem sie tak dobrze, łacznie ze starszymi od niej czy nawet ode mnie.

aniia napisał/a:
ale pomyśl co będzie np za 10, 15 lat...
]
a ty jak zaczynasz chodzić/wiązać się z kimś to myslisz co bedzie za 10, 15 lat???!

Uprasza się użytkownika o nieobrażanie innych. Pozdrawiam, Colorblind ;]

Odpowiedz do tematu