Wysłany: 2007-07-12, 15:47 Starszy facet, czy to ma sens....????
Poznałam niedawno fajnego faceta: miły, przystojny, elegancki itd..! Ale jest starszy ode mnie o 9 lat! Czy taki związek może przetrwać? Czy to ma sens? Sama już nie wiem??!! Niektórzy mówią, że wiek nie robi żadnej różnicy inni sądzą inaczej!! A ja przez to wszystko zgłupiałam..... , bo nie wiem co robić czy być z Nim czy nie (a bardzo bym chciała)!!! Jeśli możecie proszę pomóżcie mi!! Pozdro
Tak naprawdę różnica wieku niby nie jest taka ważna ale jednak.... jakie mogą być konsekwencje wiesz jeśli jest taka sytuacja że dziewczyna ma np.14lat a chłopak 23lata to jest to jakaś różnica ale z biegiem czasu to w jakikolwiek sposób zanika co innego i inaczej wygląda to jak laska ma 20lat a chłopak 29 te różnice wiekowe już powoli zanikają... różne mogą być konsekwencje tego. zależy od charakteru i osób
Wysłany: 2007-07-30, 19:28 Wiek Polecający: grzegorz
Można być ze starszym mężczyzną i być szczęśliwą.Może napisz o jaki sens ci chodzi?Przemyśl dlaczego chcesz być właśnie w takim związku.Najważniejsze jest to co ty czujesz nie to czy ktoś widzi w tym sens.
bo nie wiem co robić czy być z Nim czy nie (a bardzo bym chciała)!!! Jeśli możecie proszę pomóżcie mi!! Pozdro
jeżeli ty tego chcesz to po co ci zdanie innych na ten temat??? jeżeli łączy was jakieś uczucie to zawsze można spróbować....co ma wiek do tego...miłość przychodzi w każdym wieku.. niespodziewana... a kto wie może to będzie coś na co właśnie czekałaś??
_________________ Nic na ziemi nie dzieje się bez przyczyny...
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-07-31, 07:49
Droga Beatko.
Jest nam bardzo przykro, że zamiast zwrócić się do nas, zaczęłaś szukać rozwiązania swojego problemu w internecie. Internet to bardzo niebezpieczne miejsce dla tak niedoświadczonych osób jak Ty, w następnym numerze naszego czasopisma zamieścimy bardzo rozbudowany artykuł na ten temat.
Pytasz się jakie szanse ma związek z mężczyzną o 9 lat starszym, co nie jest niczym strasznym, gdyż wiele osób w Twoim wieku jest jeszcze zagubionych i ma problemy z podejmowaniem decyzji. Jednak popełniłaś błąd szukając pomocy w internecie, gdyż mało prawdopodobne jest, aby ktoś tutaj był wróżką.
Niestety niezbyt dobrze opisałaś swój problem. Na szczęście w następnym numerze naszego czasopisma zamieścimy specjalny psycho-test "On jest ode mnie starszy o 9 lat, jakie mamy szanse?" Wypełnij go ze swoim wybrankiem to będziesz wszystko wiedziała .
Z poważaniem redakcja "The New Bravo Girl"
Ostatnio zmieniony przez kenusarf 2007-07-31, 14:35, w całości zmieniany 1 raz
Bardzo dobrze sprzedana gazeta, brawo. Pięć punktów dla redakcji Bravo Girls. Nasuwa mi się tylko jedna refleksja. Dlaczego młody człowiek nie może o tym porozmawiać z rodzicami lub innymi dorosłymi osobami w swoim otoczeniu? Czy po to stworzyliśmy internet (naszych zastępczych rodziców) aby odpowiadał na niewygodne pytania?
Poznałam niedawno fajnego faceta: miły, przystojny, elegancki itd..! Ale jest starszy ode mnie o 9 lat! Czy taki związek może przetrwać? Czy to ma sens? Sama już nie wiem??!! Niektórzy mówią, że wiek nie robi żadnej różnicy inni sądzą inaczej!! A ja przez to wszystko zgłupiałam..... , bo nie wiem co robić czy być z Nim czy nie (a bardzo bym chciała)!!! Jeśli możecie proszę pomóżcie mi!! Pozdro
Ja mam szesnaście lat, a mój chłopak jest ode mnie starszy 10 lat. Jesteśmy razem półtora roku i jesteśmy BARDZO szczęśliwy.
Gdy jest miłość, wiek nie gra roli.
Dlaczego młody człowiek nie może o tym porozmawiać z rodzicami lub innymi dorosłymi osobami w swoim otoczeniu? Czy po to stworzyliśmy internet (naszych zastępczych rodziców) aby odpowiadał na niewygodne pytania?
Po to inni stworzyli dla nas forum, żeby móc się poradzić innych ludzi odnośnie ciężkiej sytuacji. Często opinia innych uświadamia nam wszelkie skutki ewentualnych, życiowych decyzji, więc nie wiem czemu służyła Twoja wypowiedź Lonia;) Jeżeli miałabym coś poradzić autorce tematu, to tylko jedno. Zaufaj sercu i zdrowemu rozsądkowi. Od wielu czynników zależy to, czy powinnaś być z tym facetem. Czasami taki układ nie jest zbyt wygodny, bo młoda dziewczyna może nie sprostać wymaganiom dojrzałego mężczyzny, albo przeciwnie. Sklasyfikuj wszystkie za i przeciw, a najlepiej szczerze pogadaj z Twoim przyszłym (?)chłopakiem:) To powinno Cię ukierunkować w wyborze.
_________________ "Idąc do przodu,
patrz, czy zostawiasz ślady,
po których mógłbyś wrócić."
Smooky_eyes dzięki, za rady!!!! Wiesz naprawde czasem trudno jest o takims czyms pogadac z rodzicami....!!! Lepiej spytać innych co Oni o tym sądzą, w końcu są starsi i przeżyli już trochę w życiu !!!! Jeszcze raz dziękuje
Innym także dziękuje za udzielenie odpowiedzi!!! Pozdarwiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum