Asertywność-to hasło powinno przyświecać każdemu. Problem tamtej dziewczyny jest powszechny wśród młodych, niedoświadczonych dziewcząt, będących w związku z chłopakiem, który wyamaga od nich seksu. Często namawia je do niego szntażem: "Albo to zrobimy, albo nara maleńka", czasem wykorzytuje komplementy: "Jesteś taka seksowna, mam na ciebie ochotę", niekiedy gra na ich uczuciach:"Jeśli mnie kochasz, to zrób to ze mną". Wszystkie te próby perswazji pozostawiają skazę na umyśle takiej nastolatki, przez co ona zastanawia się, czy mimo, że nie czuje się na to gotowa, nie powinna ulec chłopakowi. A ja wam coś powiem dziewczyny. Nigdy przenigdy, nie róbcie niczego wbrew sobie! Jeżeli macie jakiekolwiek wątpliwości co do decyzji o współżyciu, wstrzymajcie się z wyrażeniem na nie zgody. Nie obawiajcie się reakcji faceta, raczej posłużcie się nią do ocenienia, jaki on naprawdę jest i co do was czuje. Jeżeli od was odejdzie, będzie to znaczyć, że był z wami tylko ze względu na przyjemność płynącą z seksu, jeśli będzie was nadal do tego namawiał, oznacza to, że długo nie wytrzyma odmów i też w końcu sobie od was śmignie. Takich kolesi omijajcie z daleka i nie rozpaczajcie po nich, bo traktowali was jak towar zapewniający rozkosze for free. Jeżeli zrozumie waszą decyzję i cierpliwie będzie czekał na ruch z waszej strony, wtedy możecie odetchnąć z ulgą-jesteście z tym właściwym;)
_________________ "Idąc do przodu,
patrz, czy zostawiasz ślady,
po których mógłbyś wrócić."
Dziewczyna wyraźnie napisała, że nie jest gotowa wiec nad czy tu się zastanawiać - nie chce to nie. facet jak kocha to poczeka, jak nie poczeka to znaczy, że znajdzie panne która szybciej wskoczy mu do łóżka...
_________________ They said it changes when the sun goes down
ale przecież on nawet nie nalega...jeśli nie jest gotowa to nie ma sensu robic czegoś w brew swojej woli,a potem tego żałować. a może jest gotowa tylko się wacha,zastanawia sie nad tym jak to będzie,może sie boi?
_________________ Nic na ziemi nie dzieje się bez przyczyny...
Wysłany: 2007-08-03, 14:27
Polecający: dzięki ciekawości
myślę że ta dziewczyna chce to zrobić ze swoim chłopakiem tylko się boi tego. Może się boi że go zawiedzie, że jest niedoświadczona i że w ostatniej chwili zrezygnuje,a on będzie o niej myślał że jest strachliwa. Różne myśli mogą jej przychodzić do głowy, jednak ona będzie wiedziała kiedy chce naprawdę to zrobić i kiedy będzie gotowa. A jeśli ten chłopak będzie ją naprawdę kochał to poczeka na jej decyzję....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum