• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

darmowe blogi

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

LoWra79  

Wysłany: 2008-05-03, 17:47   Wakacyjna Miłość..

Czy uważacie że Wakacyjna Miłość jest tylko przelotna, że nie przetrwa na wieczność (dłuższy czas) ?? Wypowiadajcie się na ten temat ! :)

zbych1112  

Wysłany: 2008-05-03, 17:49   

Zależne jest to od osób będących w związku i od odległości. Nie można moim zdaniem określić czy taka miłość jest przelotna czy też nie.
To, co się przed nim nie chowa"

J. W. Goethe

Colorblind  

Wysłany: 2008-05-03, 17:53   

Czy to pytanie z deczka nie jest dziwne? Ja rozumiem, ze można pytać o to, czy wakacyjny związek przetrwa, ale skoro jest Miłość <jeszcze pisana z dużej litery>? Poza tym pewności nie ma co do miłości ile będzie ona trwać i nieważne kiedy i gdzie dane osoby się poznały, bo wszystko zależy od Nas samych, od zachowania, charakteru, podejścia. A poza tym czy wakacyjne miesiące mają z góry skreślać szansę na przetrwanie danego związku? To trochę dziecinne podejście. Zimowa Miłość ma większe szanse od Miłości wakacyjnej? A może jesienna? Pokrętne i dziwnie pytanie zadałaś.

'W głowie mi się przepaliły wszystkie bezpieczniki, szlag trafił święty spokój, roztrzaskał lczniki' :luka:

wszystko gra
Ostatnio zmieniony przez Colorblind 2008-05-04, 09:53, w całości zmieniany 1 raz  

LoWra79  

Wysłany: 2008-05-03, 17:56   

tylko że ja raz usłyszałam że ta wakacyjna miłość nie przetrwa na wieki nawet jeżeli te dwie osoby mieszkają w jednym mieście.. :dontgetit: dziwne to było, bo moim zdaniem taka miłość jak najbardziej może przetrwać, dlatego teraz chcę wiedzieć co wy myślicie na ten temat :)

Sol  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-05-03, 17:57   

Jeśli masz na myśli wakacyjną miłość, która już rozpanoszyła się w naszym języku jako określenie przelotnej miłostki powstałej na wakacjach, to odpowiedź jest oczywista, niesie ją ze sobą negatywny wydźwięk tych słów. Ale jaki jest wtedy sens określania tego jako "Miłości"?
Tak, jak Color wspomniała - jeżeli to jest Miłość, to nie ma znaczenia czas, miejsce, w którym się narodziła. Ważna jest siła uczucia.

need a hug.
anyone?

Colorblind  

Wysłany: 2008-05-03, 18:07   

LoWra79 napisał/a:
tylko że ja raz usłyszałam że ta wakacyjna miłość nie przetrwa na wieki nawet jeżeli te dwie osoby mieszkają w jednym mieście..
no i co z tego, że tak usłyszałaś? Ludzie różnie gadają, czy trzeba się tym aż tak przejmować? Przecież siła uczuć w związku nie jest zależna od tego, co kto i kiedy o danym związku powie, prawda? Potwierdzenie siły związku, bądź niedostrzeżenie szansy na przetrwanie przez różne wypowiedzi są bezsensowne, bo nie one decydują właśnie o tym związku, tylko dana para.

'W głowie mi się przepaliły wszystkie bezpieczniki, szlag trafił święty spokój, roztrzaskał lczniki' :luka:

wszystko gra

Marcel  

Wysłany: 2008-05-03, 19:47   

Wakacyjna miłość ma to do siebie, że jak się kończą wakacje i ta dwójka zakochanych wraca tam skąd przyjechała to najczęściej przez jakiś czas są jakieś telefony, smsy próby utrzymania kontaktu a potem niepielęgnowane uczucie słabnie co raz bardziej a w końcu wygasa przede wszystkim ze względu na odległość jaka dzieli zakochanych. No i tak się utarło znaczenie dla tej wakacyjnej miłości, że nie trwa zazwyczaj długo. Tak z reguły jest ale dziewczyno to, że poznałaś chłopaka na wakacjach nie znaczy, że wasza miłość skazana jest na klęskę. A jak nadal jesteście ze sobą i mieszkacie(jak wnioskuje z twojego postu) w jednym mieście to już nie jest wakacyjna miłość, więc nie ma obaw:P
A to pytanie trochę dziwne, jak to słusznie zauważył jeden z moich przedmówców:)

Katharsis  

Wysłany: 2008-05-03, 20:51   
   Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne

Wakacyjna miłość nie ma prawa trwać dłużej niż do końca wakacji, inaczej nie jest wakacyjną miłością.

LoWra79  

Wysłany: 2008-05-03, 22:22   

ale chodzi o to czy gdy się zakochacie w wakacje, to czy ta miłość będzie miała nadal sens.. widzę że nie wszyscy rozumieją o co chodzi :|

Colorblind  

Wysłany: 2008-05-03, 22:35   

LoWra79 napisał/a:
gdy się zakochacie w wakacje, to czy ta miłość będzie miała nadal sens
a dlaczego miałaby nie mieć?
LoWra79 napisał/a:
widzę że nie wszyscy rozumieją o co chodzi :|
to napisz o co Ci chodzi dokładnie, bo zadajesz pytanie ogólnikowo, a potem się dziwisz, że niektórzy nie są jasnowidzami i nie potrafią czytać Ci w myślach

wszystko gra

Ad_Absurdum 

Wysłany: 2008-05-04, 08:48   

A co myslicie na temat Jesiennej Miłości, Zimowej Miłości, Wiosennej Miłości, 3-Majowej Miłości, Miłości w Klubie Muzycznym, Miłości na potańcówce w OSP ?

Wakacyjna Miłość to taki fajny, marketingowy slogan. Wg mnie Miłość To Miłość Zima, Latem, Wiosna, Jesienia - obojetnie...

Sol  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-05-04, 12:31   

LoWra79 napisał/a:
ale chodzi o to czy gdy się zakochacie w wakacje, to czy ta miłość będzie miała nadal sens..
Dlaczego miałaby go być pozbawiona? Miłość to Miłość, jeśli u obu osób to jest naprawdę silne uczucie, to nie ma żadnego znaczenia kiedy się narodziło.

need a hug.
anyone?

Beata18 

Wysłany: 2008-05-12, 22:16   

Wakacyjna miłość może przetrwać..., moja trwa już od 1 lipca tamtego roku. Zaraz będzie rok jak spotykam się z mężczyzną, którego wtedy poznałam... ;)

Parks 

Wysłany: 2008-05-15, 22:32   

Mysle ze jest przelotna ale czesto od niej bebechy laskom rosna.

Odpowiedz do tematu