Czy to pytanie z deczka nie jest dziwne? Ja rozumiem, ze można pytać o to, czy wakacyjny związek przetrwa, ale skoro jest Miłość <jeszcze pisana z dużej litery>? Poza tym pewności nie ma co do miłości ile będzie ona trwać i nieważne kiedy i gdzie dane osoby się poznały, bo wszystko zależy od Nas samych, od zachowania, charakteru, podejścia. A poza tym czy wakacyjne miesiące mają z góry skreślać szansę na przetrwanie danego związku? To trochę dziecinne podejście. Zimowa Miłość ma większe szanse od Miłości wakacyjnej? A może jesienna? Pokrętne i dziwnie pytanie zadałaś.
_________________ 'jesteśmy jak bratki pośród pola chwastów'
'W głowie mi się przepaliły wszystkie bezpieczniki, szlag trafił święty spokój, roztrzaskał lczniki'
tylko że ja raz usłyszałam że ta wakacyjna miłość nie przetrwa na wieki nawet jeżeli te dwie osoby mieszkają w jednym mieście.. dziwne to było, bo moim zdaniem taka miłość jak najbardziej może przetrwać, dlatego teraz chcę wiedzieć co wy myślicie na ten temat
Jeśli masz na myśli wakacyjną miłość, która już rozpanoszyła się w naszym języku jako określenie przelotnej miłostki powstałej na wakacjach, to odpowiedź jest oczywista, niesie ją ze sobą negatywny wydźwięk tych słów. Ale jaki jest wtedy sens określania tego jako "Miłości"?
Tak, jak Color wspomniała - jeżeli to jest Miłość, to nie ma znaczenia czas, miejsce, w którym się narodziła. Ważna jest siła uczucia.
tylko że ja raz usłyszałam że ta wakacyjna miłość nie przetrwa na wieki nawet jeżeli te dwie osoby mieszkają w jednym mieście..
no i co z tego, że tak usłyszałaś? Ludzie różnie gadają, czy trzeba się tym aż tak przejmować? Przecież siła uczuć w związku nie jest zależna od tego, co kto i kiedy o danym związku powie, prawda? Potwierdzenie siły związku, bądź niedostrzeżenie szansy na przetrwanie przez różne wypowiedzi są bezsensowne, bo nie one decydują właśnie o tym związku, tylko dana para.
'W głowie mi się przepaliły wszystkie bezpieczniki, szlag trafił święty spokój, roztrzaskał lczniki'
Wakacyjna miłość ma to do siebie, że jak się kończą wakacje i ta dwójka zakochanych wraca tam skąd przyjechała to najczęściej przez jakiś czas są jakieś telefony, smsy próby utrzymania kontaktu a potem niepielęgnowane uczucie słabnie co raz bardziej a w końcu wygasa przede wszystkim ze względu na odległość jaka dzieli zakochanych. No i tak się utarło znaczenie dla tej wakacyjnej miłości, że nie trwa zazwyczaj długo. Tak z reguły jest ale dziewczyno to, że poznałaś chłopaka na wakacjach nie znaczy, że wasza miłość skazana jest na klęskę. A jak nadal jesteście ze sobą i mieszkacie(jak wnioskuje z twojego postu) w jednym mieście to już nie jest wakacyjna miłość, więc nie ma obaw:P
A to pytanie trochę dziwne, jak to słusznie zauważył jeden z moich przedmówców:)
_________________ "Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego, co zrobiłeś. Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj, śnij, odkrywaj."
gdy się zakochacie w wakacje, to czy ta miłość będzie miała nadal sens
a dlaczego miałaby nie mieć?
LoWra79 napisał/a:
widzę że nie wszyscy rozumieją o co chodzi
to napisz o co Ci chodzi dokładnie, bo zadajesz pytanie ogólnikowo, a potem się dziwisz, że niektórzy nie są jasnowidzami i nie potrafią czytać Ci w myślach
A co myslicie na temat Jesiennej Miłości, Zimowej Miłości, Wiosennej Miłości, 3-Majowej Miłości, Miłości w Klubie Muzycznym, Miłości na potańcówce w OSP ?
Wakacyjna Miłość to taki fajny, marketingowy slogan. Wg mnie Miłość To Miłość Zima, Latem, Wiosna, Jesienia - obojetnie...
_________________ "(...)And your last thought is that you have become a noise..."
ale chodzi o to czy gdy się zakochacie w wakacje, to czy ta miłość będzie miała nadal sens..
Dlaczego miałaby go być pozbawiona? Miłość to Miłość, jeśli u obu osób to jest naprawdę silne uczucie, to nie ma żadnego znaczenia kiedy się narodziło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum