Witam.
Mam pytanie. Przedstawie teraz pewna teoretyczną sytuacje (fikcja).
Czy na moje wesele powinnam zaprosić rodziców mojego przyszłego szwagra (czyli rodziców męża siostry mojego narzeczonego)??
to zależy od tego czy się razem obchodzicie, bo jezeli jesteście w stałym kontakcie dobrze się znacie, i lubicie sie to wydaje mi sie że tak, ale jeżeli ich nie znasz to nie ma sensu
_________________ Nic na ziemi nie dzieje się bez przyczyny...
Wysłany: 2007-07-29, 17:29
Polecający: bierdonka
jesli robisz wesele na 500 par to mozesz zaprośic poł miasta ale pytanie po co ? Zaprasza sie tylko tych których sie dobrze zna , którzy sa w jakiś sposob związani z Toba i narzeczonym , tych którzy was kiedyś zaprosili, sasiadów itp itd ale szwagrów szwagra teścia to chyba nie bardzo ;p
Jeśli znasz rodziców męża siostry twojego narzeczonego i utrzymujecie ze sobą jakiś kontakt to chyba powinnaś ich zaprosić. Jeśli się nie znacie to zdecydowanie nie. Dla Ciebie przecież to są obcy ludzie.
_________________ "Cóż najtrudniejsze z wszystkiego?
A prostym wydaje się zgoła:
Dojrzeć spojrzeniem własnym
To, co się przed nim nie chowa"
No więc tak jak już pisali moi poprzednicy to zależy jakie między wami są stosunki bo jeśli już typowo rodzinn e tzn takie że masz z nimi kontakt to wypadałoby ale jeśli to jest n zasadzie takiej, że widzialiście się z dwa ,trzy razy to moim zdaniem nie ma sensu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum