Wysłany: 2008-04-14, 18:05 Wielki problem Polecający: google
Hej
Jak wiecie niektórzy już na forum trochę jestem, ale mało pisze.
Dziś chciałem napisać do was z dużym problemem, nie wiem co mam robić.
Wróciłem ze szkoły, usiadłem sobie przed komputerem, żeby pograć w Tibię. Po pewnym czasie przyszło do mnie dwóch kolegów. Powiedzieli mi, że Agata, moja dziewczyna dziś trafiła do szpitala w stanie krytycznym i zmarła.
Jestem kompletnie załamany, nie wiem co mam zrobić. Może jesteście w stanie jakoś mi pomóc?
_________________ " S : Nie wiem czemu, ale jak się wysram to mi zawsze na włoskach w dupie zostaje gówno...?
Z : A ja używam papieru toaletowego."
Nie ma to jak mieć kumpli, którzy dogłębnie dzielą się z innymi swoimi tajemnicami!
Wysłany: 2008-04-14, 18:13
Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
Czesć Wengosh, miło, że o nas pamiętasz.
Raczej nic nie możesz zrobić. Jej już pomóc nie można, a skoro w szpitalu jej nie pomogli, to i Ty zapewne nie mógłbys jej pomóc. Staraj się nie zadręczam myslami, bo one nic nie zmienią, tylko Twój stan zdrowia się pogorszy. Ona odeszła i nie wróci.
Radzę zająć Ci się czyms, co nie wymaga dużo myslenia. Najlepiej jakąs grą.
Współczuję Ci... sam bym się załamał gdyby moja dziewczyna umarła. Co bym zrobił lepiej nie napiszę.
_________________ cynik
braki w polskich znakach powinny byc tolerowane
Ciężko powiedzieć coś na pocieszenie w takim momencie. Mogę sobie tylko wyobrazić co teraz czujesz, ale wiedz, że prawie każdego z nas czeka strata jakiejś bliskiej osoby. I nie sztuką jest po takiej stracie załamywać się i rozpaczać, pogłębiając się w depresji tylko żyć dalej, starając się zaakceptować nową rzeczywistość taką jaka ona jest. Zdaję sobie sprawę, jak ogromny cios zadało Ci życie, ale czym szybciej się po nim podniesiesz tym lepiej. Życie toczy się dalej, a Ty jeszcze masz szmat życia przed sobą i musisz je jak najlepiej wykorzystać. A na najbliższe dni, żeby je jak najlepiej znieść rozmawiaj jak najwięcej. Nie zamykaj się w sobie, tylko rozmawiaj, podziel się tym co czujesz z innymi.To powinno pomóc. Trzymaj się.
_________________ "Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego, co zrobiłeś. Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj, śnij, odkrywaj."
Powiedzieli mi, że Agata, moja dziewczyna dziś trafiła do szpitala w stanie krytycznym i zmarła.
Jesteś tego pewien? Przepraszam, że tak pytam, ale z Twojej wypowiedzi wynika, że ONI ci tak powiedzieli. Skąd wiesz, że to nie jakiś żart (głupi ale żart)? Bynajmniej w twoim poście nie ma nic o tym, że próbowałeś się skontaktować z rodzina, z Agatą.
I... jeszcze jedno. Bynajmniej... wybacz za taką diagnozę, ale wydaje mi się, że gdyby Twoja dzieczyna umarła, nie wlazł byś zaraz na forum, żeby napisac co masz zrobić, tylko poleciałbyś do szpitala/zadzwonił do niej do domu i przez cały dzein NIE BYŁBYŚ W STANIE podejść do koputera, jeśli kochałeś tą dziewczynę.
Wybazcie, ze tak się ustosunkowałam do tej sprawy, ale takie jest moje zdanie.
A jeśli Twoja panna naprawde nie żyje, to przykro mi, że pamięc o niej postanowiłeś uczcić piosząc tego posta, a nie np. w chwili zadumy nad wszystkim, z rodziną, prztyjaciółmi...
_________________ Żyj godnie. Żyj tak, żebyś potem nie musiał się chować przed samym sobą
Wysłany: 2008-04-15, 16:54
Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
Cytat:
I... jeszcze jedno. Bynajmniej... wybacz za taką diagnozę, ale wydaje mi się, że gdyby Twoja dzieczyna umarła, nie wlazł byś zaraz na forum, żeby napisac co masz zrobić, tylko poleciałbyś do szpitala/zadzwonił do niej do domu i przez cały dzein NIE BYŁBYŚ W STANIE podejść do koputera, jeśli kochałeś tą dziewczynę.
Nie każdy reaguje tak samo.
_________________ cynik
braki w polskich znakach powinny byc tolerowane
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum