Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

meandyou 

Wysłany: 2008-04-28, 21:52   Wspólny wyjazd na wakacje?

Witam, wspólnie z moją ukochaną zakładamy ten temat żeby poradzić się was na temat tego, jak mamy powiedzieć moim rodzicom, że chcemy wyjechać razem na obóz za granice?

sytuacja jest taka, że rodzice mojej najmilszej wiedzą o tym i się zgadzają, ale nie wiemy jakie podejście zrobić do moich rodziców...:(

oni mają jakieś wyszukane zdanie na takie tematy więc bardzo się boimy..:(

czy wystarczy to, że dostane się do dobrej szkoły i to będzie jakaś nagroda?

czy mam jakoś powiedzieć rodzicom żeby sobie zrobili wakacje beze mnie czyli bez żadnego zaczepu itp?

oni nie są starzy więc chcą się jeszcze bawić...

moja Ukochana chce na spontana zadzwonić do mojej mamy i pogadać z nią o tym.

macie jakieś podzielone opinie na ten temat? wiecie co mamy robić żeby nam się udało i zebysmy przekonali moich rodziców?

pozdrawiam i zapraszam do dyskusji ;)

Beata18 

Wysłany: 2008-04-28, 22:09   

Meandyou najpierw zacznijmy od tego ile macie lat...?! Bo jeżeli poniżej 18, to raczej będzie trudno przekonać Twoich rodziców do tego, abyście wyjechali razem na ten obóz..! Jeżeli nawet Twoja Ukochana nie ma 18 lat, to może ma wyrozumiałych rodziców...! Jeżeli dziewczyny rodzice sie zgodzili to Twoi na pewno sie zgodzą! Tylko musisz spokojne do tego wszystkiego podejść, a będzie dobrze.... ;) !

P.S. Długo jesteście ze sobą...??

meandyou 

Wysłany: 2008-04-28, 22:12   

mamy 16 lat, a jestesmy...7 miesiecy styknie za jakis tydzien:)

a jakiś konkretny motyw jaki moglby wypalic?

sis  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-04-28, 22:16   

meandyou napisał/a:
a jakiś konkretny motyw jaki moglby wypalic?
Konkretnie to mogłaby wypalić Twoja spokojna rozmowa z rodzicami. Może zapytaj ich po prostu, co sądzą na temat Waszego wspólnego wyjazdu?
meandyou napisał/a:
oni mają jakieś wyszukane zdanie na takie tematy więc bardzo się boimy..:(
"Wyszukane" to znaczy jakie? Skąd wiesz, że będą mieli coś przeciwko, skoro w ogóle z nimi nie rozmawiałeś?

grlało, matulu

meandyou 

Wysłany: 2008-04-28, 22:19   

bo wydaje mi się, że będzie negatywna reakcje...
zaraz będą walili docinki itp itd

wiec nie wiem:( bo sie boje:(

Beata18 

Wysłany: 2008-04-28, 22:31   

Powiem Ci, że 16 lat to nie za dużo....! Mogą np. obawiać sie tego, że wrócicie i po jakimś czasie okaże sie, że bedziecie mieli maleństwo...! To może być jeden z powodów! Drugi to taki, że będą sie bali aby nikt Was niczym nie poczęstował narkotykami, papierosami itd..!
I najlepiej przyjdź z dziewczyną do rodziców i pogadajcie o tym, że chcecie jechać, że dacie sobie radę i nic Wam sie nie stanie..!

Pamiętaj i jeżeli Cię puszczą to nie zawiedź ich zaufania.., bo odzyskać zaufanie jest bardzo trudno...!!

sis  

Wysłany: 2008-04-28, 22:49   

Odradzałabym mieszanie w to dziewczyny, przynajmniej podczas pierwszej rozmowy. Nie napisałeś co prawda, jaki Twoi rodzice mają do niej stosunek, czy ją akceptują, lubią, jak podchodzą do Waszego związku, ale macie po 16 lat i jesteście razem raptem 7 miesięcy. Nie jesteście narzeczeństwem, ona nie należy do rodziny i rodzice mogą czuć się niekomfortowo podczas tej rozmowy, gdy ona przy niej będzie, zwłaszcza, jeśli będą mieć jakieś obiekcje.

Powinieneś załatwić to sam, bo w końcu to o Ciebie się martwią i Ty jesteś ich dzieckiem, nie ona. Wyjaśnij im spokojnie, że bardzo Ci na tym zależy, przyjmij na siebie jakieś zobowiązania i warunki, jak choćby ta dobra szkoła. W razie wątpliwości rodziców możesz użyć argumentu, że rodzice dziewczyny wyrazili zgodę na Wasze wspólne wakacje i zaproponować, by z nimi porozmawiali - nie z dziewczyną, ale z jej rodzicami.

A że tak zapytam - skąd finanse na ten obóz?

grlało, matulu

Keiko  

Wysłany: 2008-04-29, 13:20   

Nie rozumiem, przeciez równie dobrze chlopak moglby pojechac na oboz , tam poznac jakas dziewczyne i z nia zmajstrowac potomka. Dla chcaego nic trudnego...

Ja bym własnie tak podeszła rodziców,że jedziecie na obóz gdzie bedzie mnóstwo innych ludzi, a nie na wczasy we dwoje.

meandyou 

Wysłany: 2008-04-29, 16:04   

finanse bedą takie, ze oboje mamy po 50% tego co potrzebne. ale jesli chodzi o finanse to nie będzie problemu.
w sumie argument Keiko bardzo przypadł mi do gustu, bo bądź co bądź to jest prawda.

Moi rodzice ją lubią, uwazają za sympatyczna i odpowiedzialną osobe itp.
jestemy razem 7 miesięcy ale znamy sie dluzej i bylismy przyjaciółmi.
pomimo naszego wieku bo wiem, ze to 16 lat to nie duzo nie zachowujemy sie jak dzieci i nie bawimy sie w "chodzenie" (nie cierpie tego określenia :kwasny: ) jesteśmy odpowiedzialni jak na swój wiek i wiem co może się zdażyc i znamy swoje granice.
jesli chodzi o Jej rodziców to chcą żebysmy pojechali razem bo wtedy moja jedyna wg Jej mamy będzie przy mnie bezpieczna.

no i co ja jednak mam robić?

sis  

Wysłany: 2008-04-29, 18:59   

Porozmawiać ze swoimi rodzicami. Ew., w razie wątpliwości, namówić ich na rozmowę z jej rodzicami.

grlało, matulu

Beata18 

Wysłany: 2008-04-29, 23:47   

Po prostu jak już SIS napisała porozmawiaj ze swoimi rodzicami...! Do wakacji jeszcze trochę czasu, ale lepiej załatwić to teraz i mieć spokojną głowę...
Życzę powodzenia... ;)

Colorblind  

Wysłany: 2008-05-01, 16:20   

Nie rozumiem po co od razu wszystko komplikować - nie zakładaj z góry reakcji swoich rodziców, porozmawiaj z nimi samemu, na spokojnie wyjaśnij, dlaczego chciałbyś pojechać na ten obóz, że jest dla Ciebie ważny, zapewnij o tym, że będziesz 'mądry'. Ewentualnie możesz umówić swoich rodziców z rodzicami dziewczyny - ale to w ostateczności.

'czy świat się wiele zmieni jeśli z młodych gniewnych wyrosną starzy wpannolekkichobyczajowieni?'

Sol  

Wysłany: 2008-05-01, 17:38   

Colorblind napisał/a:
Nie rozumiem po co od razu wszystko komplikować - nie zakładaj z góry reakcji swoich rodziców,
Dokładnie. Ja nie raz już się miło rozczarowałam - spodziewałam się ciężkiej przeprawy z rodzicami, a usłyszałam "masz swój rozum, korzystaj z niego" i dostawałam zgodę. Jeżeli rodzice mają Cię za w miarę odpowiedzialnego i godnego zaufania, to powinni się zgodzić. Zwłaszcza, jeśli chcecie sami to sobie sfinansować. Pomysł z przyjęciem jakiegoś zobowiązania na siebie też jest dobry. A rozmowa Twoich rodziców z jej rodzicami - to ostateczny środek.

"Wiec dochodzimy do konkluzji, iz ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji" :luka:

pooziomka  

Wysłany: 2008-05-02, 15:09   
   Polecający: sama je odnalazłam :D

Sol napisał/a:
Colorblind napisał/a:
Nie rozumiem po co od razu wszystko komplikować - nie zakładaj z góry reakcji swoich rodziców,
Dokładnie. Ja nie raz już się miło rozczarowałam - spodziewałam się ciężkiej przeprawy z rodzicami, a usłyszałam "masz swój rozum, korzystaj z niego" i dostawałam zgodę. Jeżeli rodzice mają Cię za w miarę odpowiedzialnego i godnego zaufania, to powinni się zgodzić. Zwłaszcza, jeśli chcecie sami to sobie sfinansować. Pomysł z przyjęciem jakiegoś zobowiązania na siebie też jest dobry. A rozmowa Twoich rodziców z jej rodzicami - to ostateczny środek.

fakt,ale przekonanie rodzicow by pozwolili na wyjazd z dziewczyna za granica w wieku 16 lat, to moze byc ciezka przeprawa.. powodzenia zycze

"Ten, kto przestaje szukać, przegrywa życie."

Sol  

Wysłany: 2008-05-02, 15:16   

pooziomka napisał/a:
fakt,ale przekonanie rodzicow by pozwolili na wyjazd z dziewczyna za granica w wieku 16 lat, to moze byc ciezka przeprawa..
Ale rodzice dziewczyny już się zgodzili. Poza tym, nie chcą wyjeżdżać sami, tylko na zorganizowany obóz, z innymi uczestnikami.

"Wiec dochodzimy do konkluzji, iz ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji" :luka:

Odpowiedz do tematu