• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Lady spark  

Wysłany: 2006-09-15, 18:21   
   Polecający: Przypadek;)

jusia_like napisał/a:
Według mnie charakter nie idzie w parze z urodą

Oj chyba troszke przesadzasz ze chlopak jest przystojny to nie znaczy ze glupi to raz a dwa kazda potwora znajdzie swego amatora- gusta sa rozne wiec dla Ciebie facet moze byc paskudny a dla drugiej dziewczyny moze wygladac jak aniol ;)

Psycho Krusher  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2006-09-15, 20:42   

Dokładnie. Ja na przykład jestem bardzo przystojny i mądry na maxa :hyhy:

A na poważnie to przecież nawet lalkowata blondynka może okazać się całkiem mądrą osóbką...

Tró

Star  

Wysłany: 2006-09-16, 17:29   

Nori jakos nie przekonala mnie twoaja teoria :oczami: przeciez nie wszyscy sa krotkowzroczni ... co z tego ze sie splodzi berbecia jak nie bedzie z czego go utrzymac ? jak to mowila moja babcia "z ladnej miski sie nie najesz"

dla mnie char. jest najwazniejszy ^^
jakos nie wyobrazam sobie zycia z kims kt wyglada jak ideal a nie mam z nim o czym porozmawiac "inteligetnie" albo dobrze sie zabawic....

trusiak  

Wysłany: 2006-09-16, 17:45   

Nori napisał/a:
Jaki jest cel zycia czlowieka? Splodzic potomstwo. Tak wiec inteligencja nie powinna miec tu nic do rzeczy, wyglad powinien byc najwazniejszy, z tego pounktu widzenia ;) Intelignecja byla potrzebna dawno temu... zeby przed dinozaurem sie obronic, a teraz po co nam to? :D Im ladniej ktos wyglada nasza partnerka, tym zdrowsze bedzie dziecko...

muszę niestety to obalić troszkę ;) Właściwie dobór partnerów to jest pewnego rodzaju eugenika negatywna, czyli tworzenie odpowiedniego genetycznie osobnika. Ludzie dobierają nie tylko ze względu na urodę , ale również ze względu na intelekt, poziom jaki sobą przedstawiają. Np. żadko się zdarza, żeby dres ożenił się z jakąś dobrze wyksztalconą kobietą, dobrze ułożoną i odwrotnie. To jest "tworzenie" potomstwa jak najlepszego pod względem cech fizycznych i umysłowych. Chyba każdy człowiek chciałby mieć dziecko, ktore przetrwa w warunkach, w których się urodził, a do tego potrzebna jest siła i spryt. Oczywiście takie cechy da się później w człowieku wykształcić poprzez wychowanie, ale bardziej liczymy na "obrotność" naszych genów.
bez wahania"

Katharsis  

Wysłany: 2006-09-16, 18:25   
   Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne

trusiak napisał/a:
muszę niestety to obalić troszkę ;) Właściwie dobór partnerów to jest pewnego rodzaju eugenika negatywna, czyli tworzenie odpowiedniego genetycznie osobnika. Ludzie dobierają nie tylko ze względu na urodę , ale również ze względu na intelekt, poziom jaki sobą przedstawiają. Np. żadko się zdarza, żeby dres ożenił się z jakąś dobrze wyksztalconą kobietą, dobrze ułożoną i odwrotnie. To jest "tworzenie" potomstwa jak najlepszego pod względem cech fizycznych i umysłowych. Chyba każdy człowiek chciałby mieć dziecko, ktore przetrwa w warunkach, w których się urodził, a do tego potrzebna jest siła i spryt. Oczywiście takie cechy da się później w człowieku wykształcić poprzez wychowanie, ale bardziej liczymy na "obrotność" naszych genów.

tak, zmierzam do tego, ze ludzie zeszli z wlasciwej drogi... gdyz kiedys (kieeeeedyyyys) inteligencja nie byla tak bardzo potrzebna... nie tyle wiedza, co charakter, liczyl sie wyglad :P

trusiak  

Wysłany: 2006-09-16, 18:29   

kiedyś napewno :) Właśnie dlatego jeszcze o niedawna podobały się kobiety o pełniejszych kształtach- świadczyło to o dobrobycie i łatwiejszym porodzie przyszłych potomków. Wbrew pozorom jesteśmy nadal zwierzętami i to się raczej nie zmieni;)
bez wahania"

DeeJay  

Wysłany: 2006-09-17, 13:44   
   Polecający: dzięki sobie

Coz dla mnie wyglad az tak nie jest wazny jednak nie bede zgrywala bohaterki z Pikenej i Bestia. Charakter jest dla mnie najwazniejszy taka osoba musi potrafic mnie rozsmieszyc, zrozumiec nie byc tylko miloscia ale tez przyjacielem. Wczoraj naprzyklad bylam na imprezie i byl tam taki przystojny 19-latek. Przyznam byl bardzo ladny ale tez okropnie wulgarny. Probowal mnie poderwac lecz stwierdzilam ze robi to w taki sposob jakbym byla pierwsza lepsza uliczna prostytutką. Wkurzylam sie na maksa bo jeszcze dosyc wulgarnie sie wypowiadal ja wole facetow elokwentnych a nie takich co ci powiedza " jestes zajebista az mam ochote cie przeleciec". Facet nie tyle co zarobil kosza ale tez fante na spodnie. Oblalam frajera i sobie poszlam.

Wojna moim żywiołem jestem Jeźdźcem Apokalipsy ja rozdaje karty pale i nabijam na pal. Kocham głód krwawego zwycięstwa!.
I ciebie dopadne...

jusia_like  

Wysłany: 2006-09-17, 13:50   
   Polecający: Google

ee tam ja mam kolege który powiedział ze dla niego kobieta która waży 55 kg i wygląda zdrowo to jest "chudzina totalna" i on takiej nie chce- i to nie jedyny facet który ma takie poglądy wiec sadze ze jest ich wiecej;P

krzak  

Wysłany: 2006-09-17, 15:23   

trusiak napisał/a:
Właściwie dobór partnerów to jest pewnego rodzaju eugenika negatywna, czyli tworzenie odpowiedniego genetycznie osobnika

Mogla bys to na bardziej ludzki jezyk przetlumaczyc? Czy to znaczy przy wyborze partnera/ki myslimy o tym jakie cechy przekarze potomstwu? moze i jest cos w tym prawdy. A nikt chyba nie zaprzeczy ze uroda i inteligencja pomaga w zyciu.

trusiak  

Wysłany: 2006-09-17, 15:31   

To właśnie to znaczy:) Z tym, że wcale nie musisz tego robić świadomie. Podoba Ci się chłopak, odpowiada Ci jego charakter i chcesz mie dziecko. Zwykłe, naturalne odruchy.
bez wahania"

***ArChi***  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2006-09-17, 18:38   

Nori napisał/a:
Jaki jest cel zycia czlowieka? Splodzic potomstwo. Tak wiec inteligencja nie powinna miec tu nic do rzeczy, wyglad powinien byc najwazniejszy, z tego pounktu widzenia ;) Intelignecja byla potrzebna dawno temu... zeby przed dinozaurem sie obronic, a teraz po co nam to? :D Im ladniej ktos wyglada nasza partnerka, tym zdrowsze bedzie dziecko...

no szczerze mowiac teraz ta wypowiedzia pierwszy raz mnie przekonales do tego ze masz 14 lat :) chcialbys zyc z kobieta przez 40 lat z ktora nie mialbys o czym porozmawiac ?? albo jakbys rozmawial to ta rozmowa byla by na poziomie przedszkola ??

Jusia z Toba tez sie nie zgodze z tym ze uroda nie idzie z charakterem bo znam wiele dziewczyn ktore maja to i to :)

no trzeba przyznac ze jak kobieta ma i charakter dobry i jest ladna to jest najlepsza rzecz ale jesli nie ma charakteru dobrego to po co z nia byc dla szpanu przed kolegami :| ??

Katharsis  

Wysłany: 2006-09-18, 16:09   
   Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne

***ArChi*** napisał/a:
no szczerze mowiac teraz ta wypowiedzia pierwszy raz mnie przekonales do tego ze masz 14 lat :)

w koncu zajarzyl :>

***ArChi*** napisał/a:
chcialbys zyc z kobieta przez 40 lat z ktora nie mialbys o czym porozmawiac ??

Zacnijmy od tego - z zadna kobieta nie chcialbym zyc 40 lat :D szczegolnie z taka, z ktora nie mialbym o czym rozmawiac ;)

misianka1777  

Wysłany: 2006-09-18, 18:25   

Hmm ..
Dla mnie najwazniejszy jest charakter , dlatego że musze umiec się z partnerem dogatywac a nie codzienie się kucic i wyzywac nie , musi byc do mnie do pasowany ( Dziwne ale zawsze do mnie pasuje facet pod znaku Lwa hehehehe )
A wygląd też jest wazniejszy ale nie tak jak charakter bo ja na pewno nie chiała bym miec faceta który jest ładny ale za to ma zrabany charakter bo bym na pewno z nim długo nie wytrzymała i nie wiem jak by to sie skończyło mozliwe że źle ale nie powiem bo jeszcze nie byłam w takiej sytuacji ma zawsze dopsanowanego i odpowiedniego faceta ( ale nie ideału bo tożadnko się zdaża aby takiego znaleść :/ ) < szkoda > Dla mnie liczy sie tylko Charakter

[ Dodano: 2006-09-18, 19:27 ]
Psycho Krusher Naprawde jestes przystojny ????? :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy:
O kurcze no to ja chce cie zobaczyc na real :P :P:P:p
Pokusa jest słodka :P :P:P

Psycho Krusher  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2006-09-18, 19:59   

misianka1777 napisał/a:

[ Dodano: 2006-09-18, 19:27 ]
Psycho Krusher Naprawde jestes przystojny ????? :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy:
O kurcze no to ja chce cie zobaczyc na real :P :P:P:p
Pokusa jest słodka :P :P:P

A podobno liczy się tylko charakter dla ciebie? No to coś taka napalona :P ? Oj dziewczyny, kto was zrozumie.... :hyhy:

Tró

lolinka  

Wysłany: 2006-09-18, 20:11   
   Polecający: bierdonka

Psycho Krusher napisał/a:
A podobno liczy się tylko charakter dla ciebie? No to coś taka napalona :P ? Oj dziewczyny, kto was zrozumie.... :hyhy:

hehe własnie , tez mnie to zastanowiło , sama sobie dziewczyno zaprzeczasz i tak naprawde w zyciu nie uwierze nikomu kto mi powie ze wygląd sie nie liczy! Nigdy! Absokurwalutely!! ;p

Odpowiedz do tematu