zasada dla mnie to jest coś co trzeba przestrzegać co jest ustalone (przez kogoś lub samego siebie) i coś co musi istnieć jako zasada (zapisane na papierze lub w głowie) bo inaczej nikt tego przestrzegał nie będzie...
przeczytaj to jeszcze raz. ..... ..... jesteś pewna, że tego, co wypisaliśmy wcześniej, nie możesz nazwać zasadami??? warunki są przeciez spełnione: to my sami sobie je wyznaczyliśmy i mamy je w głowie [jak to ująć inaczej??]. bo dla nas to są własnie zasady.
_________________ "wierzę w Ciebie boś Ty wierna, wszechmocna i miłosierna xD" .....
robię tylko to na co sama mam ochotę, nie patrząc na zasady innych
czyli zrozumiałam to tak, że robisz tylko zawsze to, na co masz ochotę, nie zwazajac juz na innych?! To troche bezsensowne...
_________________ "Gdybym miał napisać książkę
o moralności, miałaby sto stron,
a dziewięćdziesiąt dziewięć z nich
byłoby pustych.
Na ostatniej napisałbym:
Znam tylko jeden obowiązek - kochać"
Ja od "dziecka" mam swoje zasady za co nieźle mi się obrywa.Bo przecież w "moim wieku" nie wypada mi mieć swoich zasad,reguł.Ale ja się trzymam ich twardo.Moja najważniejsza zasada to nie robic nic wbrew sobie!
np. :nie pokazuje że jestem wrażliwa, tak jak layla też nie powiem pierwsza kocham facetowi,hmm nie śmieję się gdy ktoś z moich płacze,jestem asertywna
_________________ Posłuchaj głosu serca...ono choć małe...prawde zawsze powie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum