• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

megika 

Wysłany: 2008-03-06, 21:20   związek a moja rodzina

Kocham pewnego chłopaka z którym byłam kiedyś i rozstaliśmy się na jakiś czas. Teraz chcemy być znowu razem.Moja rodzina nigdy go nie lubiła.Ja na dodatek mam pokój z siostrą.Jak mamy się spotykać gdy nie mam własnego pokoju a moja siostra nienawidzi mojego chłopaka.Jak mamy się spotykać gdy moja rodzina jest przeciwko temu związkowi?Czy jest sens walczyć i w jaki sposób?
Proszę pomóżcie!!

sis  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2008-03-06, 21:45   

megika napisał/a:
Jak mamy się spotykać gdy nie mam własnego pokoju
Może u chłopaka?
megika napisał/a:
Jak mamy się spotykać gdy moja rodzina jest przeciwko temu związkowi?Czy jest sens walczyć i w jaki sposób?
Jeżeli naprawdę Wam na tym zależy - bądźcie razem, przecież to nie Twoja rodzina ma być z nim szczęśliwa, tylko Ty.

grlało, matulu

Colorblind  

Wysłany: 2008-03-06, 22:03   

Niedługo będę wakacje, znów będą wakacje ;] więc zostają parki, ławeczki, romantyczne schadzki w lesie, na łące, na dworze, na polu, w polu ^^

megika napisał/a:
Czy jest sens walczyć i w jaki sposób?
no wybacz, ale to Ty powinnaś najlepiej wiedzieć, czy jest sens, czy nie ma, wszak nie wiemy, co czujesz i jak...

'A w kominie szurum burum, a na polu wiatr do wtóru, a na chmurze bal do rana, a pogoda rozśpiewana. Zielono mi i spokojnie, zielono mi'
wszystko gra

megika 

Wysłany: 2008-03-07, 10:43   

sis napisał/a:
megika napisał/a:
Jak mamy się spotykać gdy nie mam własnego pokoju
Może u chłopaka?

Mieszkamy daleko od siebie, moja matka jest nadopiekuńcza, ja jestem niepełnosprawna ruchowo więc nie możemy spotykać się u chłopaka.

sis napisał/a:
megika napisał/a:

Jak mamy się spotykać gdy moja rodzina jest przeciwko temu związkowi?Czy jest sens walczyć i w jaki sposób?

Jeżeli naprawdę Wam na tym zależy - bądźcie razem, przecież to nie Twoja rodzina ma być z nim szczęśliwa, tylko Ty.

Tylko jak walczzyć gdy rodzina jest przeciwko?

pooziomka  

Wysłany: 2008-03-07, 10:43   

nie musicie sie spotykac w domu, a jesli naprawde go kochasz to pewnie ze jest sens :] , ale z jakiego powodu Twoje rodzina go nie lubi?? :looka: nalezy sie nad tym tez zastanowic

MissIndependent  

Wysłany: 2008-03-08, 18:17   

megika napisał/a:
Tylko jak walczzyć gdy rodzina jest przeciwko?

nie walczyć tylko robić swoje :] co, musisz kogoś pytać o zdanie?? to Twój związek.
megika, co co Twojej matki to chyba powinnaś zacząć odcinać pępowinę zamiast narzekać że mama Ci zabrania, nawet gdy jesteś w pewnym stopniu niepełnosprawna (na ile niepełnosprawna?? na tyle by nie móc wychodzić??). jeśli jesteś wystarczająco dorosła to nie musisz się wiecznie nadopiekuńczą matką przejmować.

to czy będziesz chciała ciągnąć ten związek pomimo trudności czy rozłożysz ręce i stwierdzisz, że jest za ciężko "bo coś tam", będzie świadczyło na ile tak naprawdę zależy ci na tym chłopaku.

Katharsis  

Wysłany: 2008-03-08, 19:56   
   Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne

Nie dawaj sie rodzinie. Milosc do partnera jest najwazniejsza :) jest Wam ciezko, ale czy nie jest warto meczyc sie z rodzina, az bedzie mozna stac sie samodzielnym, w koncu sie wyprowadzic? Nie poddawaj sie.

Misia_1993 

Ostrzeżeń:
 2/3/5

Wysłany: 2008-03-09, 19:52   

Prawda! Bardzo mądra wypowiedź! Ja też mam pokój z siostrą i co z tego! Niech rodzina myśli o im co chce! WAŻNE, ŻE GO KOCHASZ!!!

megika 

Wysłany: 2008-03-10, 17:38   

Jestem niepełnosprawna ruchowo (sama nie chodzę) a mój chłopak jest niskiego wzrostu.Jak więc mamy się spotykać.Mój facet mieszka daleko ode mnie i nie możemy się spotkaać na godzinkę.Jak przyjeżdża do mnie to na cały dzień a pozatym musi gdzieś spać.Gdybym była sprawniejsza mało obchodziłoby mnie co myśli moja rodzina a tak jestem od nich zależna (niestety).

MissIndependent  

Wysłany: 2008-03-10, 21:48   

a dlaczego Twoja rodzinka tak go nie lubi, że to stanowi problem??

megika 

Wysłany: 2008-03-11, 10:33   

Moja mama chce rządzić a mój facet się jej nie daje, mojej siostrze nie podoba się jego charakter poza tym obydwie powtarzają że oboje jesteśmy niepełnosprawni a on ze względu na swój niski wzrost (on ma 145 cm ja 160 cm) nie będzie w stanie mi pomóc.

Swirek 

Wysłany: 2008-03-11, 10:53   

Wzrost nie gra w tym roli

megika 

Wysłany: 2008-03-11, 11:55   

Swirek napisał/a:
Wzrost nie gra w tym roli

Dla mnie wzrost nie gra roli a moja rodzina jak widać ocenia po tym ludzi bo przecież "co powoiedzą ludzie" dla nich kur.. jest to ważniejsze niż moje szczęście i moje uczucia.

Carmelita  

Wysłany: 2008-03-12, 20:49   

Jeśli tylko Ty czujesz, że jest sens, to walcz.

To może jeszcze raz porozmawiaj z Mamą o tym ?
Przecież ona chce dobrze, a więc wytłumacz jej, że chciałabyś być szczęśliwa bez względu na to co mówi Babcia Jadzia, sąsiadka Zosia czy chrzestny siostry ...

A co takiego on zrobił jeszcze niewłaściwego według siostry i Mamy ?

karolka89  

Wysłany: 2008-03-12, 23:30   

to jest twoje szczescie i musisz o nie walczyc, nie powinnas rezygnowac z milosci tylko dlatego ze twoja rodzina wstydzi sie waszego zwiazku przed sasiadami... jeszcze takie male pytanko ile ty i twoj chlopak macie lat? pozdrawiam :)

Odpowiedz do tematu