oczywiście, że nie. skąd taki pomysł w ogóle. bez seksu!? może jeszcze bez wycieczek na cmentarz?
_________________ Jutro, gdy zabraknie poezji,
Jutro dziwne słońce nauki zmrozi krew,
Jutro przestaniemy być piękni,
Jutro! Lecz dzisiaj ostatni chwalmy dzień..
wszystko zależy od priorytetów ludzi będących w danym związku ale to raczej ciężka sprawa sex zbliża ludzi
_________________ Panie, chciałabym żebyś zesłał na mnie taki deszcz...taki szalony, wściekły, ogromny deszcz...który zmyłby ze mnie wszystkie wyrzuty sumienia...
To zalezy od podejscia do zwiazku danej osoby i jaka role ma w nim pelnic sex. Sadze ze takie zwiazki moga istniec. Np. jesli ktos jest bardzo wierzacy i chce zachowac czystosc do slubu, to nikt nie ma prawa go zmuszac do wspolzycia.
_________________ Na marmurowej wyrył płycie czas wieczne prawa dla ludzkości:
Nic piękniejszego ponad życie,
W życiu - nic ponad czar miłości
Elizabeth, zgadzam się całkowicie-niektórzy rzeczywiście ze względu na wiarę chcą zachować "czystość"(po seksie jesteś brudny hihi;)) do ślubu. Sama idea jest według mnie idiotyczna, bo jeżeli nie pasujesz do partnera w łóżku to chyba lepiej o tym wiedzieć zanim podejmie się życiową decyzję.
Oczywiście związek bez seksu można utrzymać, tylko po co?
Wysłany: 2006-12-03, 17:33
Polecający: myszka mi poleci(a)ła...
Oczywiście można.
Bardzo dobry przykład: asy (czyt. aseksualni)
Jeżeli oboje partnerów nie czuje pociągu cielesnego albo nie chcą uprawiać seksu (bo ...), jednocześnie chcąc ze sobą być, to taki związek ma duże szanse na przetrwanie.
_________________ "Mądry nie jest ten, który martwi się z powodu niedostatku, lecz ten, który cieszy się z tego co ma."
Lubię internet, bo w internecie nikt nie wie, że jestem psem
Per aspera ad astra...
...wszędzie można dojść na piechotę
Moim zdanie ale zresztą tego jeszcze nie przeżyłem, zależy to od wieku i od zaufania, jeżeli jest się młodym to sex odpada, a jeśli się nie ufa sobie nawzajem to też sex nie wchodzi z rachubę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum