• Szukaj • U¿ytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Nastêpny temat
Autor Wiadomo¶æ

Ana4  

Do³±czy³a: 10 Sie 2007

Wys³any: 2007-08-10, 10:46   Zwi±zek z Marynarzem

Witam:)
Jestem w zwi±zku z marynarzem w³a¶ciwie przysz³ym marynarzem(jeszcze studjuje) i zastanwiam sie jak bêdzie wygl±da³o moje ¿ycie je¶li sie pobierzemy.Pó³rocznev rejsy jego ci±g³a nieobecno¶æ w domu radzenie sobie samej w ciê¿kich chwilach.Teraz gdy ju¿ go nie ma 2 miesi±ce jest mi bardzo ciê¿ko czekam tylko do jego powrotu.Dodatkowo mieszkamy od siebe w sporej odleg³o¶ci inne miasto inne studia :( Naprawde jest ciê¿ko zreszt± wiem ¿e i jemu tak¿e.Ale mimo wszystkiego bêdê na niego czekaæ bardzo go kocham i wiem ¿e naprawdê warto czekaæ :) Co my¶licie o takich zwi±zkach?
Ostatnio zmieniony przez Ana4 2007-08-17, 10:31, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

anulka16  

Do³±czy³a: 03 Sie 2007

Wys³any: 2007-08-10, 10:52   

trudno jest ale jesli mi³o¶c przezwyciê¿y:) a mo¿e jeszcze wszystko sie zmieni nie bedze marynarzem albo nie bedze mial takich d³ugich rejsów:)
a roz³±ki wiele ucza:) bo jesli jest sie z chlopakiem caly czas to jest nudo nio nie ma tmatów a jak tak sie spotkaym po jakim¶ czaise to czuæ t± wielk± wzajemna mi³o¶æ:)

[ Dodano: 2007-08-10, 11:53 ]
ale szczerze powiem to jest trudno wytrzymaæ.... ja sie matrwie o 1 miesi±æ jak moj ch³opak wyjedzie na praktyki do turcji..... ale wiesz pewnie da sie przyzwyczaiæ:)

Ana4  

Wys³any: 2007-08-10, 11:03   

Anulka16 masz ca³kowit± racjê mi³o¶æ przezwyciê¿y i fakt nie mogê narzekaæ na rutynê ;) Co do tego czy bêdzie marynarzem to jest pewne on kocha morze pozatym studjuje na akademi morskiej to jest jego marzenie cieszê siê ¿e robi to co lubi chjoæ mi nie jest ³atwo ale ju¿ dokona³am wyboru:) Mam nadziejê ¿e siê u³o¿y.

anulka16  

Wys³any: 2007-08-10, 11:05   

nio pewnie musi sie u³o¿yæ:) a jak d³ugo jeste¶cie razem???

SweetHeart  

Do³±czy³a: 25 Cze 2007
Sk±d: Koszalin

Wys³any: 2007-08-10, 11:05   
   Polecaj±cy: Dziêki Google i Mojej Wyobra¼ni

jak moj facet gdzies jedzie to przez pierwszy tydzien chodze smutna , nic mi sie nie chce , brak apetytu . Zawsze przeciez zostaja esy .
By³am kiedys w takim zwiazku gdzie moj by³y pojecha³ do Angli na sta³e ( wiadomo ze takie cos by nie przetrwa³o ) No ale dalismy rade rok , by³o mine³o .

Ana4 a na pewno dasz rade. My kobietki jestesmy silne psychicznie , niz faceci :) Chyba ze sie trafi na romantyka :P

¦miej Sie Prosto w Twarz Wszystkim Szmatom !

Ana4  

Wys³any: 2007-08-10, 11:14   

Jeste¶my do¶æ krótko razem bo 4 miesi±ce ale wiem ¿e to jest ten odpowiedni i jedyny nigdy nie mog³am tak powiedzieæ teraz wiem ¿e to jest to.Ja nie bra³am takiej koncepcji bo tak krótkim sta¿u zwiazku jak ma³¿eñstwo to on mi ci±gle to napomyka al to wtedy kiedy ja skoñczê studia czyli za 3 lata.I tak siê zastanawiam jak to bêdzie wygl±da³o...Sprzeczam siê z nim ¿e mi to narazie nie w g³owie i dopiero ewentualnie za 5 lat a on swoje taki mój uparciuszek ale bardzo kochany :)

[ Dodano: 2007-08-10, 12:21 ]
SweetHeart tak kobiety s± bardziej wytrzyma³e czasem siê ¶mieje z mojego marynarza ¿e to jemu jest trudniej jak tylko mo¿e dorywa sie do kompa i pisze albo dzwoni mówi ¿e strasznie têskni.Ostatnio nawet nie liczy³am ile up³yne³o czasu od naszego ostatniego spotkania a on liczy napisa³ ¿e tyle a tyle siê nie widzimy ¿e za tyle wraca i liczy dni godziny minuty ;)

anulka16  

Wys³any: 2007-08-10, 11:24   

nio to supcio:)
gratulacje:)

Ana4  

Wys³any: 2007-08-10, 11:28   

Mam nadziejê ¿e wszystko bêdzie ok.Pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony przez Ana4 2007-08-17, 10:33, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

sierpniowa  

Do³±czy³a: 08 Sie 2007
Sk±d: Sosnowiec

Wys³any: 2007-08-11, 18:24   Re: Zwi±zek z Marynarzem

Ana4 napisa³/a:
mimo wszystkiego bêdê na niego czekaæ bardzo go kocham i wiem ¿e naprawdê warto czekaæ :)

Je¶li to czujesz to chyba nie musisz sie martwic i jesli wiesz ze jemu tez ciezko jest..
Moze nie powinnam tego mowic, ale jest takie durne powiedzenie, nie wiem jak ono dokladnie brzmi, ale chodzi o to ze marynarz ma dziewczyne w kazdym porcie... Glupota jak nie wiem co. Jesli twoj facet jest madry i kochajacy bedzie ci wierny bedzie oczekiwal mniej lub bardziej cierpliwie na powrot do domu.
Nie boj sie wszystk bedzie dobrze. Poradzicie sobie :)

Colorblind  

Do³±czy³a: 20 Cze 2007
Sk±d: Bimini iiii Finimini

Wys³any: 2007-08-11, 22:09   

Ana4 napisa³/a:
Co my¶licie o takich zwi±zkach?

ka¿dy zwi±zek ma sens je¶li jest w nim prawdziwe uczucie

Ana4 napisa³/a:
zastanwiam sie jak bêdzie wygl±da³o moje ¿ycie je¶li sie pobierzemy.
Ana4 napisa³/a:
Jeste¶my do¶æ krótko razem bo 4 miesi±ce
Ana4 napisa³/a:
ma³¿eñstwo to on mi ci±gle to napomyka al to wtedy kiedy ja skoñczê studia czyli za 3 lata
Ana4 napisa³/a:
ewentualnie za 5 lat

mo¿e zamiast my¶leæ, jak bêdzie wygl±da³o Twoje ¿ycie, je¶li siê pobierzecie, to mo¿e najpierw trzeba zaj±c siê budowaniem tego zwi±zku "tu i teraz" - rozwijaæ swoje uczucia, pog³êbiaæ zaufanie, a nie zak³adaæ, co bêdzie za pare lat - pog³êbiajcie swoje uczucie do siebie, by by³o podstaw± tego, co bêdzie pó¼niej.

'Ooo, jak on mi strasznie poka¿e!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczê!!!'
wszystko gra

Ana4  

Wys³any: 2007-08-12, 09:22   

Tak to g³upota ¿e marynarz ma dziewczynê w ka¿dym porcie oni tak naprawde po pracy nie maja si³y na nic.To oni bardziej siê martwi± o dziewczyny bo te tak naprawde maj± wiecej okazji do tego by ich opu¶ciæ je¶li nie wytrzymaj± czasu roz³±ki itp.

intelaga  

Do³±czy³a: 09 Sie 2007
Sk±d: Warszawa

Wys³any: 2007-08-14, 12:02   

S³uchaj ja pracujê u pewnego ma³¿eñstwa. On jest marynarzem od kilku lat. Maj± dwójkê dzieci. Radz± sobie. Dzwoni± do siebie. Pisz± mail'e. A jak siê spotykaj±, to a¿ pozazdro¶ciæ. Maj± tyle tematów do rozmów i mimo, ¿e kilka lat s± ju¿ razem, dalej patrz± na siebie jak dwa zakochane go³êbie. Co do kwestii dziewczyn w ka¿dym porcie, to bywa ró¿nie. To zale¿y od cz³owieka, od tego jak znosi samotno¶æ. Jeden facet po³o¿y siê do ³ó¿ka, pop³acze w samotno¶ci za dziewczyn±, a drugi siê pocieszy w ramionach innej. Na to nie ma regu³y. Ale jak siê kochacie, to bêdzie dobrze. Zobaczysz.
A co do d³ugo¶ci rejsów, to mo¿na znale¼æ pracê na statku, na którym pracuje siê w systemie zmianowym: 5 tygodni na morzu/ 5 tygodni w domu. Pozdrawiam i ¿yczê powodzenia.

Ana4  

Wys³any: 2007-08-14, 17:04   

Prze¿ywam ró¿ne rozterki zwi±zane z tym zwi±zkiem ale my¶lê ¿e bedzie dobrze ¿e nasza mi³o¶æ przetrwa wszystkie problemy które siê pojawiaj± lub ewentualnie pojawi± i bêdziemy razem szczê¶liwi :) Za 21 dni mój Marynarz wraca ;)

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

TopLista For - najlepsze fora w sieci - dodaj swoje forum do top listy

Prawdopodobnie najlepsze Forum Dyskusyjne w sieci.