Witam:)
Jestem w zwi±zku z marynarzem w³a¶ciwie przysz³ym marynarzem(jeszcze studjuje) i zastanwiam sie jak bêdzie wygl±da³o moje ¿ycie je¶li sie pobierzemy.Pó³rocznev rejsy jego ci±g³a nieobecno¶æ w domu radzenie sobie samej w ciê¿kich chwilach.Teraz gdy ju¿ go nie ma 2 miesi±ce jest mi bardzo ciê¿ko czekam tylko do jego powrotu.Dodatkowo mieszkamy od siebe w sporej odleg³o¶ci inne miasto inne studia Naprawde jest ciê¿ko zreszt± wiem ¿e i jemu tak¿e.Ale mimo wszystkiego bêdê na niego czekaæ bardzo go kocham i wiem ¿e naprawdê warto czekaæ Co my¶licie o takich zwi±zkach?
Ostatnio zmieniony przez Ana4 2007-08-17, 10:31, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
trudno jest ale jesli mi³o¶c przezwyciê¿y:) a mo¿e jeszcze wszystko sie zmieni nie bedze marynarzem albo nie bedze mial takich d³ugich rejsów:)
a roz³±ki wiele ucza:) bo jesli jest sie z chlopakiem caly czas to jest nudo nio nie ma tmatów a jak tak sie spotkaym po jakim¶ czaise to czuæ t± wielk± wzajemna mi³o¶æ:)
[ Dodano: 2007-08-10, 11:53 ]
ale szczerze powiem to jest trudno wytrzymaæ.... ja sie matrwie o 1 miesi±æ jak moj ch³opak wyjedzie na praktyki do turcji..... ale wiesz pewnie da sie przyzwyczaiæ:)
Anulka16 masz ca³kowit± racjê mi³o¶æ przezwyciê¿y i fakt nie mogê narzekaæ na rutynê Co do tego czy bêdzie marynarzem to jest pewne on kocha morze pozatym studjuje na akademi morskiej to jest jego marzenie cieszê siê ¿e robi to co lubi chjoæ mi nie jest ³atwo ale ju¿ dokona³am wyboru:) Mam nadziejê ¿e siê u³o¿y.
Wys³any: 2007-08-10, 11:05
Polecaj±cy: Dziêki Google i Mojej Wyobra¼ni
jak moj facet gdzies jedzie to przez pierwszy tydzien chodze smutna , nic mi sie nie chce , brak apetytu . Zawsze przeciez zostaja esy .
By³am kiedys w takim zwiazku gdzie moj by³y pojecha³ do Angli na sta³e ( wiadomo ze takie cos by nie przetrwa³o ) No ale dalismy rade rok , by³o mine³o .
Ana4 a na pewno dasz rade. My kobietki jestesmy silne psychicznie , niz faceci Chyba ze sie trafi na romantyka
Jeste¶my do¶æ krótko razem bo 4 miesi±ce ale wiem ¿e to jest ten odpowiedni i jedyny nigdy nie mog³am tak powiedzieæ teraz wiem ¿e to jest to.Ja nie bra³am takiej koncepcji bo tak krótkim sta¿u zwiazku jak ma³¿eñstwo to on mi ci±gle to napomyka al to wtedy kiedy ja skoñczê studia czyli za 3 lata.I tak siê zastanawiam jak to bêdzie wygl±da³o...Sprzeczam siê z nim ¿e mi to narazie nie w g³owie i dopiero ewentualnie za 5 lat a on swoje taki mój uparciuszek ale bardzo kochany
[ Dodano: 2007-08-10, 12:21 ]
SweetHeart tak kobiety s± bardziej wytrzyma³e czasem siê ¶mieje z mojego marynarza ¿e to jemu jest trudniej jak tylko mo¿e dorywa sie do kompa i pisze albo dzwoni mówi ¿e strasznie têskni.Ostatnio nawet nie liczy³am ile up³yne³o czasu od naszego ostatniego spotkania a on liczy napisa³ ¿e tyle a tyle siê nie widzimy ¿e za tyle wraca i liczy dni godziny minuty
Wys³any: 2007-08-11, 18:24 Re: Zwi±zek z Marynarzem
Ana4 napisa³/a:
mimo wszystkiego bêdê na niego czekaæ bardzo go kocham i wiem ¿e naprawdê warto czekaæ
Je¶li to czujesz to chyba nie musisz sie martwic i jesli wiesz ze jemu tez ciezko jest..
Moze nie powinnam tego mowic, ale jest takie durne powiedzenie, nie wiem jak ono dokladnie brzmi, ale chodzi o to ze marynarz ma dziewczyne w kazdym porcie... Glupota jak nie wiem co. Jesli twoj facet jest madry i kochajacy bedzie ci wierny bedzie oczekiwal mniej lub bardziej cierpliwie na powrot do domu.
Nie boj sie wszystk bedzie dobrze. Poradzicie sobie
ka¿dy zwi±zek ma sens je¶li jest w nim prawdziwe uczucie
Ana4 napisa³/a:
zastanwiam sie jak bêdzie wygl±da³o moje ¿ycie je¶li sie pobierzemy.
Ana4 napisa³/a:
Jeste¶my do¶æ krótko razem bo 4 miesi±ce
Ana4 napisa³/a:
ma³¿eñstwo to on mi ci±gle to napomyka al to wtedy kiedy ja skoñczê studia czyli za 3 lata
Ana4 napisa³/a:
ewentualnie za 5 lat
mo¿e zamiast my¶leæ, jak bêdzie wygl±da³o Twoje ¿ycie, je¶li siê pobierzecie, to mo¿e najpierw trzeba zaj±c siê budowaniem tego zwi±zku "tu i teraz" - rozwijaæ swoje uczucia, pog³êbiaæ zaufanie, a nie zak³adaæ, co bêdzie za pare lat - pog³êbiajcie swoje uczucie do siebie, by by³o podstaw± tego, co bêdzie pó¼niej.
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, ¿e nie, to go w mordê!"
'Ooo, jak on mi strasznie poka¿e!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczê!!!' wszystko gra
Tak to g³upota ¿e marynarz ma dziewczynê w ka¿dym porcie oni tak naprawde po pracy nie maja si³y na nic.To oni bardziej siê martwi± o dziewczyny bo te tak naprawde maj± wiecej okazji do tego by ich opu¶ciæ je¶li nie wytrzymaj± czasu roz³±ki itp.
_________________ S³oñce, jest w ka¿dym cz³owieku trzeba tylko umieæ poczuæ jego ciep³o....
S³uchaj ja pracujê u pewnego ma³¿eñstwa. On jest marynarzem od kilku lat. Maj± dwójkê dzieci. Radz± sobie. Dzwoni± do siebie. Pisz± mail'e. A jak siê spotykaj±, to a¿ pozazdro¶ciæ. Maj± tyle tematów do rozmów i mimo, ¿e kilka lat s± ju¿ razem, dalej patrz± na siebie jak dwa zakochane go³êbie. Co do kwestii dziewczyn w ka¿dym porcie, to bywa ró¿nie. To zale¿y od cz³owieka, od tego jak znosi samotno¶æ. Jeden facet po³o¿y siê do ³ó¿ka, pop³acze w samotno¶ci za dziewczyn±, a drugi siê pocieszy w ramionach innej. Na to nie ma regu³y. Ale jak siê kochacie, to bêdzie dobrze. Zobaczysz.
A co do d³ugo¶ci rejsów, to mo¿na znale¼æ pracê na statku, na którym pracuje siê w systemie zmianowym: 5 tygodni na morzu/ 5 tygodni w domu. Pozdrawiam i ¿yczê powodzenia.
_________________ Z³oty widzisz to, co ja? Nie pokonamy tego z³a...
Prze¿ywam ró¿ne rozterki zwi±zane z tym zwi±zkiem ale my¶lê ¿e bedzie dobrze ¿e nasza mi³o¶æ przetrwa wszystkie problemy które siê pojawiaj± lub ewentualnie pojawi± i bêdziemy razem szczê¶liwi Za 21 dni mój Marynarz wraca
_________________ S³oñce, jest w ka¿dym cz³owieku trzeba tylko umieæ poczuæ jego ciep³o....
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum