• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Kurczol
2007-05-07, 13:01
Autor Wiadomość

HeadShot  

Wysłany: 2007-05-03, 16:42   [ TUT ] Hack na gg
   Polecający: Google

Hey ;]
Jako ze wiele osob ma z tym problemy (zwlaszcza haxiorzy) to postanowilem napisac ten tutek. Nie kazdemu chce sie szukac w googlach, wiec zebralem swoja wiedze w tym temacie i mam ja zamiar tutaj jasno przedstawic :P

[ Wszelkie zawarte tutaj info sluzy w celach edukacyjnych i nie odpowiadam za niewlasciwe wykorzystanie tej wiedzy w praktyce ] Wybaczcie, ale musialem to napisac ;]

Jak wiemy (badz nie ;p) gadu-gadu przechowuje hasla w pliku config.dat, ktory znajduje sie w folderze C:\Document and Settings\nazwa_usera\Gadu-Gadu\nazwa_usera_gg\ . A oto kilka sposobow na jego zdobycie:

1. Pierwszy sposob jest najbardziej bezczelny, ale tez najskuteczniejszy i daje najwieksze mozliwosci. Wystarczy pojsc do ofiary, zasiasc do kompa i zgrac ten plik na dyskietke, usb-sticka lub wrzucenie na swoj serwer. Jesli ofiara nie jest totalnym lamerem to mozna poprosic ja 'o szklanke wody' , gdy nie ma nas na oku zgrywamy sobie potrzebny plik ;)

2. Drugi sposob jest latwiejszy, ale tez niesie za soba wieksze ryzyko. Prosimy ofiare o plik config.dat 'bo nam sie gg sypie' i jesli mamy do czynienia z idiota to plik z pewnoscia otrzymamy. Gorzej jesli nasz cel zna sie na kompach, wtedy mozemy zostac zdemaskowani i szansa otrzymania pliku maleje do kilku procent.

3. Trzeci sposob jest najciekawszy, ale tez wymaga najwiekszej wiedzy. Korzystajac z trojana wbijamy sie na kompa ofiary i zgrywamy potrzebny plik. Metoda trudna, ale dajaca najwiecej satysfakcji :super: Wiecej o trojanach i ich dzialaniu postaram sie napisac w przyszlosci.

Gdy juz posiadamy config.dat, dekodujemy go programem Gadu-Gadu Password Recovery (mozemy go pobrac [ tutaj ]. Wskazujemy tylko plik a progam wyswietli nam jego haslo. Gdy juz mamy wszystko co potrzebne wrzucamy magiczny plik do folderu C:\Document and Settings\nazwa_usera\Gadu-Gadu_nazwa usera_gg , w programie dodajemy uzytkownika, zaznaczajac ze mamy juz wlasny numer, Gdy poprosi o haslo wpisujemy je i juz mamy profil ofiary, teraz tylko importujemy liste kontaktow z serwera i reszta zalezy od nas ;] Jesli listy kontaktow nie ma na serwerze to w folderze C:\Documents and Settings\nazwa_usera\Gadu-Gadu\nazwa_usera_gg\ szukamy plik smseab.dat i otwieramy go notatnikiem. Wyswietli nam sie lista kontaktow danej osoby. Dodam jeszcze, ze plik archives.dat zawiera archiwum ze wszystkimi rozmowami ... :luka:

Jesli w tekscie pojawily sie jakies bledy czy niescislosci, to prosze tego tutaj nie pisac, wystarczy wyslac do mnie PW z informacja co jest nie tak, a ja poprawie tekst :)

zbych1112  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2007-05-03, 17:19   

Head to napisz moze jak sie bronić przed punktem 3.

Psycho Krusher  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2007-05-03, 19:25   

Nie lepiej było napisać jak się bronić przed hackingiem? Nie wiem wogóle po co ten tutorial. Modzi powinni to usunąć.

Tró

HeadShot  

Wysłany: 2007-05-03, 19:43   

Psycho Krusher napisał/a:
Nie lepiej było napisać jak się bronić przed hackingiem?

Wszystko w swoim czasie ;)

Psycho Krusher napisał/a:
Nie wiem wogóle po co ten tutorial.

Zeby nie bylo postow od dzieci neo typu ' a ja kcem zchakowac koledze gadu a nie wiem jak pomuszcie ! !' ;)

BlueMan  

Wysłany: 2007-05-03, 22:14   
   Polecający: Ptaq

zbych1112 napisał/a:
Head to napisz moze jak sie bronić przed punktem 3.
Nie otwierać linków od nieznajomych, nie instalować zbędnego, nie oryginalnego i nie pewnego oprogramowania - nawet od znajomych.

Mieć włączonego anty-wirusa, firewall oraz spywear :P
I najlepiej nie korzystać Microsoft Internet Explorer i Gadugadu, tylko używać alternatywnych rozwiązań

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2007-05-03, 22:34   

Proszę moderatorów o przeniesie tego tematu gdzie jego miejsce czyli do działu Humor & Rozrywka.

HeadShot  

Wysłany: 2007-05-03, 22:40   

dr frasunek napisał/a:
Proszę moderatorów o przeniesie tego tematu gdzie jego miejsce czyli do działu Humor & Rozrywka.

To jakis zart ? :P Temat jest pisany na powaznie :P

kenusarf  

Wysłany: 2007-05-04, 06:43   

HeadShot napisał/a:
Temat jest pisany na powaznie

Weź przestań sobie robić jaja. Cały ten Twój poradnik sprowadza się do:
Program Gadu-Gadu Password Recovery jest w stanie odczytać hasło z pliku config.dat .

1 i 2 sposób na uzyskanie tego pliku to jest śmiech na sali. 3 zresztą też (włam się na komputer ofiary. ).

Może dorzućmy alternatywną drogę. Włam się na serwery gg i ściągnij sobie hasła wszystkich.

VampirE  

Wysłany: 2007-05-04, 09:04   

Cytat:
1 i 2 sposób na uzyskanie tego pliku to jest śmiech na sali. 3 zresztą też (włam się na komputer ofiary. ).

widze ze twoja inteligecja jest porazajaco niska. ten tutorial naprawde ma sens. i dla osoby ktora naprawde nie ma o tym pojecia jest dobry i nie ma sesu sie z niego smiac.

BlueMan  

Wysłany: 2007-05-04, 12:11   
   Polecający: Ptaq

Trochę popieram dr Frasunka (chyba pierwszy raz w życiu ;) )

Zamiast tego "tutoriala", czy jak to tam autor nazwał :P lepsza była by wiedza i odnośnik do programu GG Password Recovery - myślę, że każda inteligentna osoba, który zaznajomiłby się z manualem do tego programu sam by wymyślił potencjalne metody wykradzenia config.dat

Inna sprawa, że tego typu czyny są ścigane prawnie - o czym ten tutorial nie wspomina. Skoro już powstał taki tutoriał to powinien on zawierać informacje o ewentualnych skutkach takich czynów.

kenusarf  

Wysłany: 2007-05-04, 13:45   

5. Zorganizuj dla kolegów konkurs na najbardziej czaderskie hasło do gg...

VampirE napisał/a:
widze ze twoja inteligecja jest porazajaco niska.

NIEEEEEEEEEEEE. To koniec. Przejrzeli mnie.
VampirE napisał/a:
ten tutorial naprawde ma sens

Tutorial? To już jest chyba jakieś semantyczne nadużycie.
VampirE napisał/a:
i dla osoby ktora naprawde nie ma o tym pojecia jest dobry

Użyj Trojana, Luke.

Jak dla mnie jak ktoś nie ma pojęcia to nie raczej nie będzie umiał użyć trojana... ale co ja tam wiem wszak moja inteligencja jest porażająca...
BlueMan napisał/a:
Trochę popieram dr Frasunka (chyba pierwszy raz w życiu ;) )

Jak by Ci to powiedzieć... od kiedy przestałem się na Blueforum przyznawać, że ja to ja... zresztą nieważne.

HajperGT  

Wysłany: 2007-05-04, 17:36   

HeadShot napisał/a:
dr frasunek napisał/a:

To jakis zart ? :P Temat jest pisany na powaznie :P

To zapraszam Cię do zdobycia hasła do mojego GG..
skoro jesteś taki doskonały to zapraszam..
przecież wystarczy użyć trojana :rotfl:

Boże skąd się tacy ludzie biorą :rotfl:

HeadShot  

Wysłany: 2007-05-04, 18:49   

HajperGT napisał/a:

Wszystko mozna zdobyc, trzeba tylko poswiecic temu odpowiednia ilosc czasu ;p

HajperGT napisał/a:

Nie jestem doskonaly, nikt nie jest ...

A co do tutoriala to napisalem go dla osob kompletnie zielonych ... jesli siedzisz przy kompie kilka lat to moze to i jest banalne, ale jak zaczynales z kompem to nie umiales wszystkiego ... wez pod uwage ze 'nowym' to moze pomoc ;)

HajperGT  

Wysłany: 2007-05-04, 19:25   

HeadShot napisał/a:
HajperGT napisał/a:

HajperGT napisał/a:

A co do tutoriala to napisalem go dla osob kompletnie zielonych ... jesli siedzisz przy kompie kilka lat to moze to i jest banalne, ale jak zaczynales z kompem to nie umiales wszystkiego ... wez pod uwage ze 'nowym' to moze pomoc ;)

po pierwsze - skoro można coś zdobyć - to zrób to.. udowodnij nam wszystkim że jesteś taki kozak madafaka, że po prostu należy przed Tobą zamykać dziewki w domach, myśleć o sprzętowych firewallach, a Ciebie zrobić naszym informatycznym guru na posyłki..
Bo na takiego kogoś się właśnie kreujesz..

nie wiem po co piszesz tutorial o rzeczy która tak naprawdę na tym forum nikogo nie interesuje..
nie widziałem jakoś wcześniej tutaj zapytania o hack na GG [hack.. :rotfl: taki z tego hack jak z koziej dupy trąba..] i nie widziałem by to forum roiło się od pseudokozaków, którzy naoglądali się Hakera, Hakerów czy innych pierdów i robią z siebie włamywaczy.. : ]
więc zgodnie z netykietą - nie proponuj pomocy jeśli o nią nie proszą..

HeadShot  

Wysłany: 2007-05-04, 19:55   

HajperGT napisał/a:
HeadShot napisał/a:
HajperGT napisał/a:

HajperGT napisał/a:

po pierwsze - skoro można coś zdobyć - to zrób to.. udowodnij nam wszystkim że jesteś taki kozak madafaka, że po prostu należy przed Tobą zamykać dziewki w domach, myśleć o sprzętowych firewallach, a Ciebie zrobić naszym informatycznym guru na posyłki..
Bo na takiego kogoś się właśnie kreujesz..

nie wiem po co piszesz tutorial o rzeczy która tak naprawdę na tym forum nikogo nie interesuje..
nie widziałem jakoś wcześniej tutaj zapytania o hack na GG [hack.. :rotfl: taki z tego hack jak z koziej dupy trąba..] i nie widziałem by to forum roiło się od pseudokozaków, którzy naoglądali się Hakera, Hakerów czy innych pierdów i robią z siebie włamywaczy.. : ]
więc zgodnie z netykietą - nie proponuj pomocy jeśli o nią nie proszą..

Po pierwsze - 'mozna' nie znaczy 'trzeba'
Po drugie - nie, nie jestem kozak, nie potrafie za duzo, ale tym co wiem sie dziele z innymi, nie widze w tym nic zlego.
Po trzecie - nic sie nie stanie jak taki tutek bedzie na forum, a noz sie przyda
Po czwarte - nie podoba Ci sie - nie czytaj.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach