Wysłany: 2007-05-03, 16:42 [ TUT ] Hack na gg Polecający: Google
Hey ;]
Jako ze wiele osob ma z tym problemy (zwlaszcza haxiorzy) to postanowilem napisac ten tutek. Nie kazdemu chce sie szukac w googlach, wiec zebralem swoja wiedze w tym temacie i mam ja zamiar tutaj jasno przedstawic
[ Wszelkie zawarte tutaj info sluzy w celach edukacyjnych i nie odpowiadam za niewlasciwe wykorzystanie tej wiedzy w praktyce ] Wybaczcie, ale musialem to napisac ;]
Jak wiemy (badz nie ;p) gadu-gadu przechowuje hasla w pliku config.dat, ktory znajduje sie w folderze C:\Document and Settings\nazwa_usera\Gadu-Gadu\nazwa_usera_gg\ . A oto kilka sposobow na jego zdobycie:
1. Pierwszy sposob jest najbardziej bezczelny, ale tez najskuteczniejszy i daje najwieksze mozliwosci. Wystarczy pojsc do ofiary, zasiasc do kompa i zgrac ten plik na dyskietke, usb-sticka lub wrzucenie na swoj serwer. Jesli ofiara nie jest totalnym lamerem to mozna poprosic ja 'o szklanke wody' , gdy nie ma nas na oku zgrywamy sobie potrzebny plik
2. Drugi sposob jest latwiejszy, ale tez niesie za soba wieksze ryzyko. Prosimy ofiare o plik config.dat 'bo nam sie gg sypie' i jesli mamy do czynienia z idiota to plik z pewnoscia otrzymamy. Gorzej jesli nasz cel zna sie na kompach, wtedy mozemy zostac zdemaskowani i szansa otrzymania pliku maleje do kilku procent.
3. Trzeci sposob jest najciekawszy, ale tez wymaga najwiekszej wiedzy. Korzystajac z trojana wbijamy sie na kompa ofiary i zgrywamy potrzebny plik. Metoda trudna, ale dajaca najwiecej satysfakcji Wiecej o trojanach i ich dzialaniu postaram sie napisac w przyszlosci.
Gdy juz posiadamy config.dat, dekodujemy go programem Gadu-Gadu Password Recovery (mozemy go pobrac [ tutaj ]. Wskazujemy tylko plik a progam wyswietli nam jego haslo. Gdy juz mamy wszystko co potrzebne wrzucamy magiczny plik do folderu C:\Document and Settings\nazwa_usera\Gadu-Gadu_nazwa usera_gg , w programie dodajemy uzytkownika, zaznaczajac ze mamy juz wlasny numer, Gdy poprosi o haslo wpisujemy je i juz mamy profil ofiary, teraz tylko importujemy liste kontaktow z serwera i reszta zalezy od nas ;] Jesli listy kontaktow nie ma na serwerze to w folderze C:\Documents and Settings\nazwa_usera\Gadu-Gadu\nazwa_usera_gg\ szukamy plik smseab.dat i otwieramy go notatnikiem. Wyswietli nam sie lista kontaktow danej osoby. Dodam jeszcze, ze plik archives.dat zawiera archiwum ze wszystkimi rozmowami ...
Jesli w tekscie pojawily sie jakies bledy czy niescislosci, to prosze tego tutaj nie pisac, wystarczy wyslac do mnie PW z informacja co jest nie tak, a ja poprawie tekst
_________________ I wtem rozległ się beep i z głębi cyfrowego piekła zapełnionego NULLami poczeły się wyłaniać tajemnicze znaki ASCII które zaczeły się układać w tego posta.....
Nie lepiej było napisać jak się bronić przed hackingiem?
Wszystko w swoim czasie
Psycho Krusher napisał/a:
Nie wiem wogóle po co ten tutorial.
Zeby nie bylo postow od dzieci neo typu ' a ja kcem zchakowac koledze gadu a nie wiem jak pomuszcie ! !'
_________________ I wtem rozległ się beep i z głębi cyfrowego piekła zapełnionego NULLami poczeły się wyłaniać tajemnicze znaki ASCII które zaczeły się układać w tego posta.....
Head to napisz moze jak sie bronić przed punktem 3.
Nie otwierać linków od nieznajomych, nie instalować zbędnego, nie oryginalnego i nie pewnego oprogramowania - nawet od znajomych.
Mieć włączonego anty-wirusa, firewall oraz spywear
I najlepiej nie korzystać Microsoft Internet Explorer i Gadugadu, tylko używać alternatywnych rozwiązań
_________________ Będę pamiętać swoje hasło, będę pamiętać swoje hasło, będę pamiętać swoje hasło, będę ...
Ejjj......pssstttt.... Gość - pamiętaj, że BlueForum to Piaty Wymiar Rzeczywistości
www.BlueMan.pl devBlog - nie tylko o programowaniu
Proszę moderatorów o przeniesie tego tematu gdzie jego miejsce czyli do działu Humor & Rozrywka.
To jakis zart ? Temat jest pisany na powaznie
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-05-04, 06:43
HeadShot napisał/a:
Temat jest pisany na powaznie
Weź przestań sobie robić jaja. Cały ten Twój poradnik sprowadza się do:
Program Gadu-Gadu Password Recovery jest w stanie odczytać hasło z pliku config.dat .
1 i 2 sposób na uzyskanie tego pliku to jest śmiech na sali. 3 zresztą też (włam się na komputer ofiary. ).
Może dorzućmy alternatywną drogę. Włam się na serwery gg i ściągnij sobie hasła wszystkich.
1 i 2 sposób na uzyskanie tego pliku to jest śmiech na sali. 3 zresztą też (włam się na komputer ofiary. ).
widze ze twoja inteligecja jest porazajaco niska. ten tutorial naprawde ma sens. i dla osoby ktora naprawde nie ma o tym pojecia jest dobry i nie ma sesu sie z niego smiac.
Trochę popieram dr Frasunka (chyba pierwszy raz w życiu )
Zamiast tego "tutoriala", czy jak to tam autor nazwał lepsza była by wiedza i odnośnik do programu GG Password Recovery - myślę, że każda inteligentna osoba, który zaznajomiłby się z manualem do tego programu sam by wymyślił potencjalne metody wykradzenia config.dat
Inna sprawa, że tego typu czyny są ścigane prawnie - o czym ten tutorial nie wspomina. Skoro już powstał taki tutoriał to powinien on zawierać informacje o ewentualnych skutkach takich czynów.
_________________ Będę pamiętać swoje hasło, będę pamiętać swoje hasło, będę pamiętać swoje hasło, będę ...
Ejjj......pssstttt.... Gość - pamiętaj, że BlueForum to Piaty Wymiar Rzeczywistości
www.BlueMan.pl devBlog - nie tylko o programowaniu
Wszystko mozna zdobyc, trzeba tylko poswiecic temu odpowiednia ilosc czasu ;p
HajperGT napisał/a:
skoro jesteś taki doskonały to zapraszam..
Nie jestem doskonaly, nikt nie jest ...
A co do tutoriala to napisalem go dla osob kompletnie zielonych ... jesli siedzisz przy kompie kilka lat to moze to i jest banalne, ale jak zaczynales z kompem to nie umiales wszystkiego ... wez pod uwage ze 'nowym' to moze pomoc
Wszystko mozna zdobyc, trzeba tylko poswiecic temu odpowiednia ilosc czasu ;p
HajperGT napisał/a:
A co do tutoriala to napisalem go dla osob kompletnie zielonych ... jesli siedzisz przy kompie kilka lat to moze to i jest banalne, ale jak zaczynales z kompem to nie umiales wszystkiego ... wez pod uwage ze 'nowym' to moze pomoc
po pierwsze - skoro można coś zdobyć - to zrób to.. udowodnij nam wszystkim że jesteś taki kozak madafaka, że po prostu należy przed Tobą zamykać dziewki w domach, myśleć o sprzętowych firewallach, a Ciebie zrobić naszym informatycznym guru na posyłki..
Bo na takiego kogoś się właśnie kreujesz..
nie wiem po co piszesz tutorial o rzeczy która tak naprawdę na tym forum nikogo nie interesuje..
nie widziałem jakoś wcześniej tutaj zapytania o hack na GG [hack.. taki z tego hack jak z koziej dupy trąba..] i nie widziałem by to forum roiło się od pseudokozaków, którzy naoglądali się Hakera, Hakerów czy innych pierdów i robią z siebie włamywaczy.. : ]
więc zgodnie z netykietą - nie proponuj pomocy jeśli o nią nie proszą..
po pierwsze - skoro można coś zdobyć - to zrób to.. udowodnij nam wszystkim że jesteś taki kozak madafaka, że po prostu należy przed Tobą zamykać dziewki w domach, myśleć o sprzętowych firewallach, a Ciebie zrobić naszym informatycznym guru na posyłki..
Bo na takiego kogoś się właśnie kreujesz..
nie wiem po co piszesz tutorial o rzeczy która tak naprawdę na tym forum nikogo nie interesuje..
nie widziałem jakoś wcześniej tutaj zapytania o hack na GG [hack.. taki z tego hack jak z koziej dupy trąba..] i nie widziałem by to forum roiło się od pseudokozaków, którzy naoglądali się Hakera, Hakerów czy innych pierdów i robią z siebie włamywaczy.. : ]
więc zgodnie z netykietą - nie proponuj pomocy jeśli o nią nie proszą..
Po pierwsze - 'mozna' nie znaczy 'trzeba'
Po drugie - nie, nie jestem kozak, nie potrafie za duzo, ale tym co wiem sie dziele z innymi, nie widze w tym nic zlego.
Po trzecie - nic sie nie stanie jak taki tutek bedzie na forum, a noz sie przyda
Po czwarte - nie podoba Ci sie - nie czytaj.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum