Wysłany: 2007-10-04, 11:00 co sie dzieje z dredem u podstawy gdy rosna wlosy?
Wlasnie kolezanka zadala mi takie pytanie ostatnio,a ze chce sobie zrobic dredy za jakis czas jakmi wlosy urosna ,bo narazie z 5 cm mam:/ to tez chciałym wiedziec.
Bo jak sa zrobione to mamy zbite od podstawy do konca dreda,a jak zaczna wlosy rosnac to przeciesz u podstawy sa same luzne wlosy i jak zrobic aby to jakos wygladalo?Co sie wtedy robi?
Wysłany: 2007-10-04, 15:14
Polecający: god bless google
wiadomo ze jak włosy rosną sobie dalej. to, że ma sie dready nie zmienia tego faktu. w związku z tym dread bedzie "rósł" na normalnych włosach. należy je wtedy dokręcić. najlepiej szydełkiem wedlug mnie. szybko i efektywnie. jeśli na początku nie wiesz jak lub wolisz żeby było to zrobione dobrze to polecam wybrać sie do kogoś kto się na tym zna.
[ Dodano: 2007-10-04, 16:15 ]
wiadomo ze jak włosy rosną sobie dalej. to, że ma sie dready nie zmienia tego faktu. w związku z tym dread bedzie "rósł" na normalnych włosach. należy je wtedy dokręcić. najlepiej szydełkiem wedlug mnie. szybko i efektywnie. jeśli na początku nie wiesz jak lub wolisz żeby było to zrobione dobrze to polecam wybrać sie do kogoś kto się na tym zna.
_________________ Alcohol doesn't cause hangovers.
Waking up does...
Wysłany: 2007-10-04, 21:01
szydełkiem (chociaż jeśli jesteś "laikiem" a chcesz sama sobie to robić, to na początku może sprawić trochę bólu , ale możesz też u kogoś) lub możesz skręcać rękami.
_________________ warkoczyki (od 200zł), dredy (od 50zł), piercing (50zł), tatuaże
ja robie to szydełkiem. biore odrost, lekko go skręcam i ściskam w palcach i normalnie szydełkuje. a co do rąk to nie mam pojęcia jak to się robi ... mógłby ktos wyjaśnić??
bierzesz prawa reke i ukladasz w nozyce jak w grze kamien, nozyce, papier
macasz, gdzie konczy sie dred,a gdzie zaczyna odrost
miedzy srodkowe kostki wskazujacego i srodkowego palca w ulozeniu jak w nozyce,wkladasz dreda 'na jego skraju',zeby miedzy palcami czuc dreda, a ponizej miec odrost
przykladasz tak palce do glowy i krecisz koleczka, lekko dociskajac
- koliste ruchy mechaca wlosy, szczegolnie takie po conajmniej 3 dniach po myciu
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum