W Polsce powstał serwis w oparciu o Imageshack.
Jego adres to:
http://www.eIMG.org
Wg mnie naprawdę dobry, bo po pierwsze 100% po polsku, max. rozmiar obrazka to aż 4 MB no i obsługuje praktycznie wszytkie rozszerzenia. Pozatym ma sporo bajerków. Główna zaleta to oczywiście to, że bardzo szybko ładuje sie strona, bardzo szybko wrzuca sie obrazek, a pozniej bardzo szybko sie "czyta".
A co Wy sadzicie o tzw. eIMG.org ?
Zostały wprowadzony ogromne zmiany...
Serwis stał się na tyle samodzielny, że odłączył się od Imageshack.
Średnia odwiedzin to 250 unikalnych dziennie, okolo 1000 zwykłych.
niby fajny i dobrze smiga ale skrypt to jedno a mozliwosci ? Jakie posiadacie serwery i czy przy wiekszym obciazeniu nie padną. Pozatym jaka jest pewnosc ze za miesiac nie zrezygnujecie i powiedzmy te fotki co bym ladowala by bezpowrotnie znikly ?
Bo o ile Imageshack moze czesto muli itp. to jednak raczej nie zniknie i mam pewnosc ze fotki tam przez naprawde dlugo beda a tu to mam pewne obawy.
_________________ Pomóż nam w konkursie, dodaj link:
Nawet fajny, ale oprawa graficzna wymaga dopracowania
_________________ I wtem rozległ się beep i z głębi cyfrowego piekła zapełnionego NULLami poczeły się wyłaniać tajemnicze znaki ASCII które zaczeły się układać w tego posta.....
Ja sie zarejestrowalem, ale nie moge sie zalogowac, bo wywala bledy mySQL'a ...
_________________ I wtem rozległ się beep i z głębi cyfrowego piekła zapełnionego NULLami poczeły się wyłaniać tajemnicze znaki ASCII które zaczeły się układać w tego posta.....
A po co polski? Nie widze nic skomplikowanego we wrzucenia foty i kliknięciu "host" na imegeshacku. Tak samo photobucket - zupełnie intuicyjny. Te dwa w zupełności mi wystarczają.
A po co polski? Nie widze nic skomplikowanego we wrzucenia foty i kliknięciu "host" na imegeshacku. Tak samo photobucket - zupełnie intuicyjny. Te dwa w zupełności mi wystarczają.
W sumie to racja, i tak z innych nie korzystam
Mogę polecić inny znacznie lepszy i stabilny hosting zdjęć www.occur.pl
Błędów z tego co wiem nie zawiera. Przy budowie pracowało 2 ludzi i kilku beta testerów (jestem jednym z nich ).
Autor serwisu postawił stronę na stabilnym serwerze, ale i tak już jest planowany zakup jeszcze lepszego.
Na stronie oprócz hostingu zdjęć do końca wakacji znajdziecie pełen zestaw różnych przydatnych narzędzi (toolbar, manager, edytor online itd.), ale wszystko będzie w granicach rozsądku (w przeciwieństwie do fotosika), dlatego autorzy chcą wdrożyć tylko najciekawsze rozwiązania.
Maksymalny limit wrzucanego obrazu to 1MB, dzięki czemu serwer nie zostanie zajechany, a i tak niewielki % zdjęć jest większych. Dla osób, którzy nie mieszczą się w limicie jest opcja do pomniejszenia zdjęcia.
Zdecydowałem się zostać beta testerem ze względu na to iż wg. mnie occur.pl oferuje ciekawe i konkurencyjne rozwiązania pozostając przy tym prosty w użytku. Sami go oceńcie... jeśli nie teraz to w sierpniu...
Dobrze że to zrobili.
Przecież nie którzy ludzie(nie mówię o sobie bardzo dobrze znam angielski)nie znają Języka Angielskiego i potrzebna by była dla nich ta strona.
Ogólnie jest dużo akcesori i jest nawet fajna ta strona.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum