ej skonczcie z ta duza litera ja uwazam ze mozna sie tak zwracac ale my jestesmy wszyscy tu taj w podobnym wieku jestesmy "młodzieza" wiec sadze ze nie trzeba z duzej litery psac acz kolwiek jak ktos wymaga tego od kogos to np powinnien tak pisac to zalezy od kazdego z osobna jak pisze:)
I dajmy sobie z tym spokoj bo zle sie to jeszcze skonczy hehe :lol:
_________________ Posty poniżej 5 słów i z dużą ilością emotikonek będą kasowane!!!
I co zwroty grzecznościowe mają do biseksualizmu? :?
_________________ to co widzisz w lustrze to nie jest odbicie
to tylko maniera, to nie jest życie
w naszych źrenicach jest za mało boga
a droga jest prosta, czy jest kręta droga
_________________ Jestem szczęściem, które szuka przyjemności w zadowoleniu drugiej
osoby. Pragnieniem, by dawać, a nie otrzymywać. Szacunkiem dla
uczuć drugiej osoby. Byciem blisko, ale bez chęci zawładnięcia drugą osobą.
lolale... tak jasne zależy z jakiego środowiska sie pochodzi... ja mam wysoką kulturę osobistą... ale do znajomych (mniej czy więcej w moim wieku) nie używam takiego samego słownictwa i zwrotów jak do osób starszych czy nieznajomych... do znajomego powiem "debilu chodź tu..." do nieznajomego powiem "czy mógłbyś podejść"... moje środowisko jest takie... nie wiem może jest jakies wypaczone i niekulturalne... alke cóż... fakt my sie nie znamy... ale forum jest ogólnodostępne i jak zdążyłam się zorientowac młodzieżowe... więc nie widzę najmniejszego powodu do wyrażania się w sposób pełny jak w referacie z zachowaniem gramatyki dużych liter itp.itd. ...
Natalka... jeżeli ktoś sobie życzy z dużej litery to powinniśmy się dostosować... takie jest twoje zdanie... no to może napiszmy kto sobie życzy by zwroty do tej osoby pisać z dużej, kto chce przed nikiem mieć pan/pani, a może ktos ma jeszcze inne wymagania...
gdzies tam po drodze był temat internetu... uzależnia... jak wszystko na tym świecie... ogłupia... to zależy od tego co sie w nim robi... z czego korzysta i takie tam... rozleniwia... tak... bo zamiast iśc do biblioteki siadamy w wygodnym krzesełku... klikamy... piszemy i mamy co chcemy...
_________________ "Jesteśmy tym, co robimy, jesteśmy naszymi tajemnicami. Ja jestem sumą moich grzechów, tak właśnie! Chcesz poznać mnie, musisz poznać moje grzechy." T.Dekker
No wiec... każdy ma swoje zdanie i kazdy sie dostosowuje do swojego "stypu pisania"
Fazi jezeli ci chodzi o mnie to za 9 dni mam 17 lat(wiec 14 miałąm juz troszke dawno)
Sito mam dosc kasowania twoich postow.... ale powiec kogo interesuje ze wiesz ile ja mam lat!!!:/
Orange jak chcesz moge pisac d ciebie z duzej ale nie zawsze o tym bede pamietała!!!
naya co do inetrnetu nie uwazam ze kazdego ogłupia ale zauwaz ze duza czesc "dzieciakow" i nie tylko nie umie pozadnie kozystac z internetu a zle to wrozy an przyszłosc:)
_________________ Posty poniżej 5 słów i z dużą ilością emotikonek będą kasowane!!!
Napisałam tylko o wieku ze wiem tylko ile Ty masz lat ! Pfff.. I tego też możesz skasować
_________________ Jestem szczęściem, które szuka przyjemności w zadowoleniu drugiej
osoby. Pragnieniem, by dawać, a nie otrzymywać. Szacunkiem dla
uczuć drugiej osoby. Byciem blisko, ale bez chęci zawładnięcia drugą osobą.
Fazi jezeli ci chodzi o mnie to za 9 dni mam 17 lat(wiec 14 miałąm juz troszke dawno)
No To gratuluje ale ja mówie o średniej wieku a nie o Twoim. Daje sobie paznokcia obciąć, że więcej niż 16 ona nie wynosi. A jakoś nie zauważyłem, aby kumple w takim na przykład LO zwracali się do siebie:
- Panie Marianie, czy mógłbym zakosztować wspaniałego aromatu jednego z Pańskich papierosów?
- Ależ proszę Cię bardzo Panie Zdzisławie
- Dziękuje Panu z całego serca!
- Przyjemność po mojej stronie.
- Ależ nie.. ...... i tak dalej
Zamiast tego było
- Siema, poczestowałbyś szlugiem?
- Sęp..
- Dzięki, Bóg Ci w dzieciach wynagrodzi.
- Na zdrowie!
Jakoś po prostu mam zakodowane, że kulturka najwyższa nie obowiązuje rówieśników i w swoim gronie, a za takie jako tako zaczynam uważać to forum..
Aaaa.. Żeby nie było, że post nie na temat. Jawne homozwiązki won! :angry_chair: :mrgreen:
_________________ fuck it, dude.. let's go bowling
dzieki:P
ale ja tylko chciałam powiedziec ze jezeli ci chodzi o mnie to 14 nie mam:)
co do zwracanie sie per pan takze sie nie zgadzam bo jestesmy tutaj młodzieza"
wiec nie traktujmy sie jak "babcie"!!! Tylko z etak pwoiem na luzie "normalnie" B)
Natlaka... ja już mam 17 niedługo 18... a fazi policzył (oszacował) średnią a nie podał twój wiek... więc nie rozumiem skąd twoje wzburzenie...a może poprostu chciałaś sie pochwalić... albo zwrócić nasza uwagę żebyśmy za 9 dni (teraz już 7) złożyli ci życzenia urodzinowe...
co do ogłupiania przez internet... to ludzie 'ogłupieni' przez niego... już wczesniej musieli być nie za bystrzy skoro dali sie ogłupić maszynie... nieodpowiednie czy niumiejętne korzystanie z neta tez nie jest oznaką zbyt wielkiej inteligencji... więc moim zdaniem net nie ogłupia tylko jak marichuana uwydatnia to jakimi jesteśmy...w tym przypadku net tylko uwydatnia (potęguje) głupotę tych ludzi a nie ją stwarza...
_________________ "Jesteśmy tym, co robimy, jesteśmy naszymi tajemnicami. Ja jestem sumą moich grzechów, tak właśnie! Chcesz poznać mnie, musisz poznać moje grzechy." T.Dekker
moim zdaniem internet nie ogłupia - po prostu przyciąga zarówno idiotów, jak i normalnych ludzi, idioci niestety są bardzo widoczni; ludzie na necie czują się bezpiecznie - mogą zbluzgać się wzajemnie i nie dostaną po uszach - dlatego odnosi się wrażenie, że internet ogłupia - po prostu wszelkie bariery chamstwa zostają przekroczone, gdyż użytkownicy czują się anonimowi
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum