• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

darmowe blogi

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Colorblind
2008-05-20, 18:45
Autor Wiadomość

sh@dow  

Wysłany: 2008-05-19, 13:31   Tibia
   Polecający: www.google.pl

jest taka gra którą pewnie każdy zna lecz nienawidzi ją za jej grafikę chociaż niegdy w nią nie grał i pewnie nie zagra-> TIBIA.
wbrew pozorom jest to ciekawa gra w której rywalizujesz z graczami z całego świata. sterujesz ludzikiem, którym zabijasz potworki i zbierasz punkty doświadczenia oraz pieniądze za które kupujesz ekwipunek, a jak zajdziesz wysoko możesz sprzedac postać. wysokie postacie kupują nawet za parę tysiecy złotych.
moze ktoś z was gra w tibie? jak ak to sie pochwalcie jaką macie postać :D

Hellblade  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2008-05-19, 15:47   Re: Tibia

Czekałem tylko by ktoś poruszył temat Tibii :) . Moje zdanie na jej temat jest podzielone. Znalazłem tyle samo argumentów za i przeciw niej i postanowię je w wielkim skrócie przedstawić.

Tibia, słowo z łacińskiego, angielskiego i hiszpańskiego oznacza "kość piszczelową". Twórcy zapewniają, że przy wyborze nazwy gry kierowali się tylko i wyłącznie pomysłami ze świata fantasty i nie wiedzieli co oznacza słowo Tibia w dowolnym tłumaczeniu. (Twórcy byli Niemcami).

Zacznę najpierw od plusów tej bardzo popularnej gry w Polsce. Jeśli nigdy przedtem nie Grałeś w żadną grę MMO(RPG) to zacznij od Tibii. Ma ona chyba najprostszy interfejs i jest standardowo łatwa do opanowania. Polacy w większości mają bardzo słabe łącza internetowe a gra waży (z tego co pamiętam) niecałe 20MB. Rejestracja konta jest stosunkowo łatwa i nie powinna sprawić nikomu problemu. Moim zdaniem bardzo przemyślanie został wprowadzony podział na Free i Premium konta. 85 % gry dostępna jest dla graczy z darmowym kontem. Premium wprowadza dużo zmian lecz nie przecina wszystkich fajnych rzeczy dostępnych dla Free kont na pół.
Świat Tibii jest bardzo wielki. 60% z niego dostępne jest dla darmowych kont, ale i tam łatwo jest bić lvl i zdobywać szpanerskie itemki. W grze jest duża swoboda, nie masz narzuconego co masz po kolei robić.
Ostatnim z mojego punktu widzenia plusem tej gry jest możliwość sprzedaży konta za całkiem sporą sumkę.

No i teraz pora na najbardziej kontrowersyjną część mojej wypowiedzi - minusów. Otóż, dla mnie i dla wielu innych przydałaby się chociaż standardowa muzyczka czy chociaż dźwięki naciskanych klawiszy. Gra bez głosu jest monotonna, lecz ma też swoje plusy (Włączasz muzykę typu "ROCK" i grasz w Tibię - dodaje emocji i siły do dalszego działania).
Tibia zrobiona jest w 2D - jednych ciąga to na wymioty, drugich satysfakcjonuje i pobudza do dalszej walki. Dlaczego tak jest? - nie wiem i nie chcę dalej drążyć tematu grafiki.
PvE i PvP mógłby moim zdaniem nie ograniczać się do żmudnego wpisywania nazwy czaru, naciskania hotkeya i lewego klawisza myszki. Dymek, dymek, piorun, ogień, dymek takie są właśnie animacje w Tibii. Na miejscu CIP softu brałbym przykład z takich gier jak Conquer Online, które też są w 2D ale mają bardzo ładne efekty graficzne walk i animacje ruchu.
Na koniec chciałbym poruszyć temat pyskaczy i 11 latków którzy po prostu drą mordę jak im coś nie wychodzi bo nie umią grać. Wyżywają się na graczach w tibie czy w innych gier. Nagminnie hackują i przeklinają, a żeby wypromować swoją hipotezę nagminnie nadużywają słów :
Cytat:
Kto nie gra w Tibie to ch()j!
TIBIA RULLLLEZ!

No i to było by na tyle. Sam gram w Tibię, World of Warcraft i GW i dla mnie te wszystkie gry są obojętne, raz lepiej jest mi zagrać w Tibię raz w WoW'a, lub GW i zawsze którejś mi brakuje.

Dziękuje za uwagę.

Hellblade

Colorblind  

Wysłany: 2008-05-20, 18:45   

http://www.forumnasze.net...ibia-vt1385.htm

'W głowie mi się przepaliły wszystkie bezpieczniki, szlag trafił święty spokój, roztrzaskał lczniki' :luka:

wszystko gra

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach