• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

onusia heh:))) 

Wysłany: 2007-10-26, 10:29   

[quote="Zombwbij"]
lolinka napisał/a:

onusia heh:))) napisał/a:
uot;]niech sobie są, byle nie obsciskiwali się publicznie, bo dla niektórych może to być obrzydliwe
Tak samo obrzydliwym dla niekt. może być publiczne obściskiwanie się heteroseksualistów.

Nie chodzi o to, że mają ukrywać fakt, że są parą, ale niech tego nie demonstrują na ulicy.
Może zastosować do do wszystkich par? :chytry:

co do adoptowania przez nich dzieci to dla mnie wierutna głupota. Czym to niewinne dziecko niby zasłużyło sobie na taką karę?Taki malec nie tylko nie miałby szansy na to, żeby normalnie się rozwijać, ale pewnie nie byłby też akceptowany przez rówieśników.
Dlaczego karę? A co powiesz na domy dziecka? Niech pomyślę... może "szansa"? A może taką szansą byłaby dla dziecka właśnie taka adopcja?

Według mnie dziecko prędzej "wyjdzie na ludzi" wychowując się bez rodziny, niż słuchając obraźliwych komentarzy, ze strony innych
Nie musi się nimi przejmować i, odpowiednio/właściwie nastawione, nie będzie tego robiło.

ad. 1. Może i komuś przeszkadza, mi nie. Wypowiedziałam się na temat par homoseksualnych. Toleruję, że są i nie wytykałabym ich palcami ani nie uczestniczyła w żadnych "antyhomo" wiecach, ale jakoś mnie odpycha widok dwójki ludzi tej samej płci demonstrujących na ulicy swoje uczucia.
ad. 2. Nie powiedziałam, że domy dziecka są szansą.
ad. 3. Ciekawe jak wytłumaczysz załóżmy pięcioletniemu dziecku, że ma się nie przejmowa dogadywaniem rówieśników. Takie dzieci się przejmują nawet, jak ktoś im powie, że coś robią źle albo się śmieje, że ma krzywe zęby, czy piegi. Może jak będzie starsze, to zrozumie, że nie musi się prezjmować, ale wcześniej nie sądzę.

Zombwbij  

Wysłany: 2007-10-26, 13:09   
   Polecający: myszka mi poleci(a)ła...

Nie powiedziałam, że domy dziecka są szansą
I też nie odpowiedziałaś na pytania.

Ciekawe jak wytłumaczysz załóżmy pięcioletniemu dziecku, że ma się nie przejmowa dogadywaniem rówieśników
Ciekawe czy znasz choć jedno dziecko, kt. nie dogadywano z różnych przyczyn albo takie, kt. takiego dogadywania nie przeżyło w dobrej kondycji psychicznej.

Lubię internet, bo w internecie nikt nie wie, że jestem psem ;)
Per aspera ad astra...
...wszędzie można dojść na piechotę

sis  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2007-10-26, 13:24   

jakoś mnie odpycha widok dwójki ludzi tej samej płci demonstrujących na ulicy swoje uczucia.

A mnie w ogóle odpycha widok dwojga ludzi, ostentacyjnie manifestujących na ulicy swoje uczucia. Niezależnie od tego, jaka jest ich płeć czy orientacja. Do domu!
Nie powiedziałam, że domy dziecka są szansą.

Co nie zmienia faktu, że dzieciaki powinny tam siedzieć, bo gejom ich nie damy, tak?
Ciekawe jak wytłumaczysz załóżmy pięcioletniemu dziecku, że ma się nie przejmowa dogadywaniem rówieśników.

Normalnie. Dzieci do pewnego wieku przyjmują pewne rzeczy za całkowicie naturalne, zwłaszcza jeśli rodzice rozmawiają z nimi na trudne czy kłopotliwe tematy.
Mam kilkoro znajomych z kilkuletnimi dziećmi - tak się akurat złożyło, że każde z rodziców zdecydowało się na ułożenie sobie życia z kim innym (są w związkach hetero, dla ścisłości). Dziecko, które od początku było oswajane z całą sytuacją, nie ma żadnych problemów z zaakceptowaniem faktu, że np. mieszka z mamą i tatą, ale jego drugi tata przyjeżdża do niego w łikendy i to w dodatku nie sam, tylko z ciocia/Kasią/panią czy jak ją tam zwał.
Podejrzewam, że maluch, od początku oswajany z tym, że zamiast klasycznych mamy i taty, ma np. dwie mamy, równie szybko przyjąłby ten stan rzeczy za naturalny. Przecież nie jest ważne, jakiej płci czy orientacji jest ten, który otacza cię rodzicielską miłością; ważne, że kocha.

Problem z adopcją wśród homoseksualistów jest bardziej złożony, niż tylko "dzieci w szkole będą się śmiać". Dzieci nie śmieją się bez powodu, ktoś je tego nauczył i skądś wytrzasnęły takie wzorce. Jeśli wpoisz swojemu dzieciakowi, że nie należy dokuczać np. grubym, kalekim, piegowatym etc. to nie będzie tego robił, proste. Dlatego rozbraja mnie argument "co rówieśnicy powiedzą?". Nic nie powiedzą, zaakceptują, o ile nie wyniosą z własnych domów niechęci do pedałów i ciot.
Największy problem leży w głowach osób dorosłych. Dlatego, chociaż w pełni popieram możliwość legalizowania związków i adoptowania dzieci przez pary homoseksualne, zdaję sobie sprawę, że społeczeństwo nie jest jeszcze na takie rewolucje gotowe (wystarczy poczytać niektóre posty, pojawiające się w tym temacie) i minie jeszcze sporo czasu, zanim uda się to wprowadzić. O ile się uda.
Howk, rzekłam.

"czasem mam ochotę ich wszystkich obrzygać"

grlało, matulu

Zombwbij  

Wysłany: 2007-10-26, 13:32   
   Polecający: myszka mi poleci(a)ła...

sis napisał/a:
Przecież nie jest ważne, jakiej płci czy orientacji jest ten, który otacza cię rodzicielską miłością; ważne, że kocha.
I to raczej może być podsumowaniem tematu.

Lubię internet, bo w internecie nikt nie wie, że jestem psem ;)
Per aspera ad astra...
...wszędzie można dojść na piechotę

iwka 

Wysłany: 2007-10-26, 14:16   

mnie to nie przeszkadza dzieci miałyby lepiej niż w domu dziecka :oczami:

Igor 

Wysłany: 2007-10-26, 14:18   

iwka napisał/a:
mnie to nie przeszkadza dzieci miałyby lepiej niż w domu dziecka :oczami:

mi tez nie przeszkadzal ale trzeba przyznac ze od razu dziecko jest skazane na homoseksualizm tak przynajmniej sugeruja naukowcy

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2007-10-26, 14:52   

sis napisał/a:
Największy problem leży w głowach osób dorosłych.

Na przykład traktowanie adopcji przez homoseksualistów jako części równouprawnienia.

sis napisał/a:
Dlatego, chociaż w pełni popieram możliwość legalizowania związków i adoptowania dzieci przez pary homoseksualne, zdaję sobie sprawę, że społeczeństwo nie jest jeszcze na takie rewolucje gotowe

Co ma adopcja do legalizacji związków?
Zombwbij napisał/a:
sis napisał/a:
Przecież nie jest ważne, jakiej płci czy orientacji jest ten, który otacza cię rodzicielską miłością; ważne, że kocha.
I to raczej może być podsumowaniem tematu.

Czy to znaczy, że nie potraficie odróżnić ojca od matki?
Igor napisał/a:
mi tez nie przeszkadzal ale trzeba przyznac ze od razu dziecko jest skazane na homoseksualizm tak przynajmniej sugeruja naukowcy

Jacy naukowcy i na jakiej podstawie?

sis  

Wysłany: 2007-10-26, 14:56   

Igor napisał/a:
trzeba przyznac ze od razu dziecko jest skazane na homoseksualizm tak przynajmniej sugeruja naukowcy
Tego też nie cierpię - jacy naukowcy? Gdzie? Kiedy? Skąd?
Jeśli powołujesz się na jakąś lekturę, autorytet, wyniki badań etc., wypadałoby podać źródło, z którego czerpiesz takie informacje. W przeciwnym razie o kant odwłoka można je rozbić.

Nie sądzę, by dziecko było na cokolwiek skazywane. Homoseksualiści, pochodzący na ogół z rodzin, w których jest dwoje rodziców płci odmiennej, są, jacy są, niezależnie od heteroseksualnej orientacji matki i ojca, czyż nie?

Dziecko wychowane przez homoseksualnych rodziców, może być co najwyżej bardziej tolerancyjne i przyzwyczajone do "inności", mając jednocześnie wpojoną świadomość, że jeśli kiedyś odkryje w sobie taką "inność", nie będzie w tym nic złego. Co wcale nie znaczy, że nie wejdzie nigdy w heteroseksualny związek.
Mówimy o orientacji seksualnej, a nie przekazywanych z ojca na syna tradycjach rodzinnych, tak?

[ Dodano: 2007-10-26, 16:03 ]
kenusarf napisał/a:
Na przykład traktowanie adopcji przez homoseksualistów jako części równouprawnienia.
Nigdzie nie napisałam ani słowa o równouprawnieniu, więc nie rozumiem wniosku.
Cytat:
Co ma adopcja do legalizacji związków?

W przypadku dyskusji o homoseksualizmie, problem legalizacji związków pojawia się obok adopcji, więc mimochodem o tym wspomniałam, aczkolwiek nie jest to pierwszorzędna kwestia w tej dyskusji, więc nie wiem, dlaczego pytasz akurat o to ;p

grlało, matulu

kenusarf  

Wysłany: 2007-10-26, 15:23   

Cytat:
Nigdzie nie napisałam ani słowa o równouprawnieniu, więc nie rozumiem wniosku.

To nie był wniosek, tylko dodanie przykładu.
sis napisał/a:
W przypadku dyskusji o homoseksualizmie, problem legalizacji związków pojawia się obok adopcji

Co jest złe. Adopcja nie jest po to, aby ktoś dostał dziecko, ale żeby zapewnić dziecku jak najlepsze warunki, więc włączanie adopcji do dyskusji o homoseksualizmie jest jednym z problemów, które tkwią w głowach dorosłych.

sis  

Wysłany: 2007-10-26, 15:31   

kenusarf napisał/a:
Adopcja nie jest po to, aby ktoś dostał dziecko, ale żeby zapewnić dziecku jak najlepsze warunki

Owszem. Niezależnie od orientacji seksualnej tego, kto te warunki jest w stanie zaoferować.

grlało, matulu

kenusarf  

Wysłany: 2007-10-26, 15:38   

Cytat:
Niezależnie od orientacji seksualnej tego, kto te warunki jest w stanie zaoferować.

Pozostaje kwestia czy warunki naprawdę są niezależne od orientacji.

Czy para homoseksualna może wychować dziecko? IMO tak, ale z tego co wiem to przy adopcji nie wystarczy być osobą, której by dziecka nie zabrano, gdyby już jakieś miała...

Kurczol  

Wysłany: 2007-10-26, 16:24   
   Polecający: baba jaga ;P

Nie wiem czy gdzies juz ktos to pisal, ale za homoskelsualizm odpowiedzialny jest jakis tam gen [gdzies kiedys to zaslyszalam chyba na discovery czy innym tego typu kanale]. Nie mozna "zrobic" z kogos homoseksualisty, wiec obawy o zmiane orientacji adoptowanego dziecka jest conajmniej smieszne ;/ tak jak sis juz napisala, homoseksualisci pochodza z "normalnych" rodzin i co ? to znaczy ze ojciec byl malo dominujacy, matka za bardzo, chlopak zaczal sie bac kobiet i stal sie gejem? :chytry:

homoseksualisci, to nie jest sprawa XXI wieku ... sa i byli od dawna :niepewny: teraz tylko sie o tym poprostu mowi ... :niepewny:

a co do adopcji to jestem za, uwazam ze jezeli para homoseksualna jest w stanie zapewnic dziecku wszystko co mu trzeba wg. prawa i otoczyc je miloscia, wychowac na dobrego obywatela to czemu nie? Czemu ma trafic do rodziny zastepczej, gdzie ojciec moze okazac sie pedofilem? :niepewny:

ps tak gej i pedofil to sa dwie rozne rzeczy jakby ktos nie wiedzial... :chytry:
Ostatnio zmieniony przez Kurczol 2007-10-26, 18:06, w całości zmieniany 1 raz  

grg7133  

Zaproszone osoby: 3

Wysłany: 2007-10-26, 16:34   
   Polecający: Leopold Butters Stotch

Kheemm, temat dość drażliwy, ale wyobraźmy sobie następującą scenkę:

Idzie uradowany/a Jasiu/Małgosia do szkoły, do 1. klasy. Wśród ciekawskich kolegów/koleżanek znajduje się jeden, który spyta:
-jak ma na imię twój tata?

Pytanie za 100 punktów, co ma Jasiu/ Małgosia odpowiedzieć?

a)A który? b)Jeden to Wojciech, a drugi Zenon c) A ch** cię to?

Odpowiedzi nadsyłajcie do rządu Holandii, ewentualnie do jakiegoś znajomego gaya, który chciałby możliwość adoptowania dzieci przez rodziny homosexualistów wprowadzić.

Myślę, że moje stanowisko w tej sprawie jest dość jasne, co?
Gość.
No i masz, Gość, zaśmieciłeś mi pół podpisu!

Death be not proud, though some have called thee
Mighty and dreadfull, for, thou art not so

bro  

Wysłany: 2007-10-26, 16:47   

grg7133 napisał/a:
c) A ch** cię to?

Uniwersalizm rządzi!

grg7133 napisał/a:

Że nie masz nic przeciwko, tylko nie wiesz co dzieci powinny odpowiadać w sytuacji pytania? :hyhy:

kenusarf  

Wysłany: 2007-10-26, 17:00   

grg7133 napisał/a:
Odpowiedzi nadsyłajcie do rządu Holandii,

W Holandii może spokojnie odpowiedzieć, że ma dwóch tatusiów...
grg7133 napisał/a:

Oczywiście, jesteś fanem Giertycha...

Odpowiedz do tematu