jestem przeciwko anarchii. bo gdyby nie było władzy byłby wielki syf w panstwie i w ogole. chociaz niektore ideologie są przekonujące i tak jestem na nie.
_________________ bzzzzzzzzium.
kupisz mi mały samochodzik ;>
Wysłany: 2007-01-27, 11:55
Polecający: PtaQ reklamujący NF na BF
Wengosh napisał/a:
Co myślicie o anarchiźmie?
Głupota.
Wengosh napisał/a:
pomysły zwalczania rasizmu, nazizmu, nacjonalizmu i wszelkich takich
Pfff. Nie tylko anarchiści o to walczą. Zastanów się - co by było, gdyby tej władzy nie było jednak ? Przecież nie wszyscy byliby anarchistami, zawsze istnieje opozycja. Murzyni, cyganie i inne mniejszości narodowe miałyby przesrane.
Wengosh napisał/a:
Chcą też, aby każdy miał dom i pieniędzy równo
Hehe. To Kononowicz też jest anarchistą ?!
Wengosh napisał/a:
walczą o to, aby zwierzęta nie ginęły
Tak się da ?!
Wengosh napisał/a:
Jakie jest wasze zdanie?
Oczekujesz poważnej odpowiedzi po tych pierdołach, które napisałeś ?! To mi wygląda bardziej na wybory miss, niż na kampanię anarchistów. "Aby nie było głodu na świeci, żeby wszyscy mieli po równo" - tak mówią kandydatki na miss świata.
Jestem przeciwny anarchistom, działaczom Greenpeace, itp. organizacjom. Ludzie mają ważniejsze sprawy na głowie, a nie bezsensowne protesty, które i tak nie dają żadnego pożytku.
Zakładają jedynie równe warunki na starcie życiowym, a to znaczna różnica. Reszta zależała by od wkładu pracy w życie komun, kolektywów, itd.
dr frasunek napisał/a:
Anarchiści i pieniądze?? Anarchiści chcą aby ktoś coś miał ??
Proudhon nie był przeciwnikiem własności, a jednynie jej dziedziczenia(tzn. własność miała być efektem pracy). W tej kwestii popierał go również Kropotkin. Z trzech najbardziej znanych filozofów anarchizmu jedynie Bakunin opowiadał się za całkowitym zniesieniem wlasności.
Kurczol napisał/a:
smieszny twor spoleczno-polityczny dzialajacy na zasadzie " I wonna be ... "
Co to za zasada? Proszę o wyjaśnienie.
namtih napisał/a:
Murzyni, cyganie i inne mniejszości narodowe miałyby przesrane.
Chyba tylko w Polsce...
Poza tym, anarchizm zakłada istnienie stowarzyszeń ochrony.
namtih napisał/a:
To mi wygląda bardziej na wybory miss, niż na kampanię anarchistów. "Aby nie było głodu na świeci, żeby wszyscy mieli po równo" - tak mówią kandydatki na miss świata.
Trochę tak. Następnym razem przy zakładaniu tematu politycznego chyba powinieneś się w niego bardziej zagłębić.
_________________ Znad szarej muszli klozetowej wyjawiła się głowa maskonura. Maskonur, to rodzaj pingwina znanego z przemierzania przestworzy w towarzystwie gołębi.
bo gdyby nie było władzy byłby wielki syf w panstwie i w ogole.
Ludzie rozumni dążą do Anarchii. A syf będzie bo władzy nie ma - to nie prawda. Ci co mają taką ideologie w sercu dobrze wiedzą że Anarchia to głównie dobrowolna współpraca jak wypowiadają się wielcy anarchiści.
Ja jestem anarchistą.
A ludzie którzy mówią : "tosz to debilizm" nawet nie wiedzą co ona oznacza. Pewnie ograniczyli się tylko do encyklopedi która mówi "chaos, zamęt, brak władzy". Żal mi takich ludzi.
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-02-02, 18:26
Fant napisał/a:
A syf będzie bo władzy nie ma - to nie prawda.
A jakieś argumenty?
Fant napisał/a:
. Ci co mają taką ideologie w sercu dobrze wiedzą że Anarchia to głównie dobrowolna współpraca
Anarchia to brak władzy i nic więcej.
Fant napisał/a:
jak wypowiadają się wielcy anarchiści.
A kim że są Ci wielcy anarchiści? I czy w swej wielkości ograniczają się tylko do wypowiadania?
Fant napisał/a:
A ludzie którzy mówią : "tosz to debilizm" nawet nie wiedzą co ona oznacza. Pewnie ograniczyli się tylko do encyklopedi która mówi "chaos, zamęt, brak władzy". Żal mi takich ludzi.
"Kto się ze mną nie zgadza, ten nie wie co mówi" No tym argumentem to na pewno wszystkich przekonałeś.
Rynsztok bzu napisał/a:
Proudhon nie był przeciwnikiem własności, a jednynie jej dziedziczenia(tzn. własność miała być efektem pracy). W tej kwestii popierał go również Kropotkin.
To obydwaj jak dla mnie sobie przeczą. Skoro ktoś ma mieć własność, to znaczy, że może ją przekazać. Oddzielanie własności i dziedziczenia to coś czego ja nie rozumiem. Poza tym chęć zapewnienia lepszej przyszłości dla swojego potomstwa to dla wielu ludzi najważniejsza motywacja. IMO pozbawianie ich tego jest bezsensu.
No ale dzięki za poszerzenie mojej wiedzy o anarchizmie. Jestem o wiele spokojniejszy, że anarchiści są jeszcze wewnętrznie podzieleni.
A kim że są Ci wielcy anarchiści? I czy w swej wielkości ograniczają się tylko do wypowiadania?
No ale dzięki za poszerzenie mojej wiedzy o anarchizmie. Jestem o wiele spokojniejszy, że anarchiści są jeszcze wewnętrznie podzieleni.
Bo są anarchiści podzieleni.
A ci ''Wielcy anarchiści'' nie ograniczają się tylko do gadania. Gdyby tak było napewno nie zaskarbili by sobie wiele szacunku.
dr frasunek napisał/a:
Fant napisał/a:
"Kto się ze mną nie zgadza, ten nie wie co mówi" No tym argumentem to na pewno wszystkich przekonałeś.
Nie muszą się ze mna zgadzać. Mnie to wisi czy sie zgadzaja czy nie, ale jeśli chca wejść do dyskusji niech mają pojęcie co to jest ''Anarchia" bo inaczej śmiech na sali.
w takim razie bardzo malo ludzi rozumnych jest na swiecie
Fant napisał/a:
Ci co mają taką ideologie w sercu dobrze wiedzą że Anarchia to głównie dobrowolna współpraca jak wypowiadają się wielcy anarchiści.
to nie anarchia tylko utopijne marzenia. ludzie niestety nie portafili by jeszcze zyc w systemie bez wladzy. mozna tylko marzyc ze nasze spoleczenstwo kiedyc do tego dojrzeje. narazie dazenie do anarchi jest taka sama glupota jak dazenie do prawdziwago socjalizmu.
Fant napisał/a:
A ludzie którzy mówią : "tosz to debilizm" nawet nie wiedzą co ona oznacza.
skoro slowo anarchia oznacza dla ciebie cos innego niz podaja to encyklopedje, to nie mozesz miec pretensji do innch ze nie wiedza o czym ty mowisz. to jest wlasnie ten problem ze jedno slowo a kazdy rozumie co innego. dla mnie anarchia kojarzy sie z haslem: "robta co chceta"
_________________ W świcie pełnym absurdów na próżno doszukiwać się jakiejś logiki
Lol
Tak zróbmy sobie anarchię, wszyscy będą równi i będą mieli jedzenie
Ale jak ktoś poczuje że chce mieć więcej niż sąsiad i pójdzie rozwalić mu łeb siekierą to wolno mu bo mamy anarchię i niema władzy, a niema władzy bo mamy anarchię
Utopijny twór, który niema odniesienia w żadnym wypadku do ludzkiej natury i panujących układów.
Apropo wielkich anarchistów.
Dla mnie to ludzie, którzy roztrwonili majatek, zdrowie i zycie na bieganie za nigdy niespełnionym marzeniem.
Patetyczne i niedojżałe, a do tego głupie.
_________________ Nie mam probelu z piciem, piję, upijam się, a potem walam pod stołem.
"Spalcie ich wszystkich. Bóg rozpozna swoich"
"Od czego umarł ? Od nadmiaru ołowiu kaliber 7.62 w potylicy."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum