• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

darmowe blogi

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

sedition  

Wysłany: 2007-04-09, 16:55   

przykład zusu jako fikcja chyba powinien wyjaśnić wszystko chyba nie trzeba być analitykiem aby mysleć w kategori przyczyn i skutków yeyku - ale trudno zrozumieć całki jeśli sie nie zna tabliczki mnożenia fakt

aktualny system słuzy także Prezydentowi nei tylko Tobie a skoro uwazasz ze studiowanie to korzystanie z systemu masz racje tylko to akurat jest bardzo niejednoznaczne i nie chiałbym wchodzić w rozkminianie o edukacji bo edukacja raczej ma służyć systemowi a nie społeczenstwu po prostu po studiach sie okazuje że ta edukacja jest nic nie warta

system sie poprawia jasne przykładem wybór ministra edukacji premiera pani minister spraw zagranicznych która chyba zagranice odczuwa w kategoriach województw minister rolnictwa i jego tytuł profesora rozwijają się takze media w szybkości podawania informacji im więcej przyjmie umysł tym większa dezorientacja

a kodeks ruchu drogowego to umowa społeczna a nie instrukcja
swobodny wieje od stuleci
i grożąc ziemi, grożąc niebu,
człowieka uczy swego gniewu.

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2007-04-09, 21:17   

sedition napisał/a:
przykład zusu jako fikcja chyba powinien wyjaśnić wszystko

ZUS nie jest fikcją, a faktem jest że gdyby nie ZUS to by emeryci nie mieli emerytur. Nie mówię o jakiś przyszłych emerytach, ale obecnych którzy pracowali głównie za czasu PRL-u.

A na niepotrzebne podatki i instytucje lekarstwem jest liberalizm, a nie anarchia. Nie chcesz ZUS'u to głosuj na UPR.

sedition napisał/a:
aktualny system słuzy także Prezydentowi nei tylko Tobie

Nigdy nie twierdziłem, że system służy tylko mnie. Ja uważam, że służy wielu ludziom tylko, że ten fakt wydaję się być daleko poza Twoją percepcją.

sedition napisał/a:
a skoro uwazasz ze studiowanie to korzystanie z systemu masz racje tylko to akurat jest bardzo niejednoznaczne i nie chiałbym wchodzić w rozkminianie o edukacji bo edukacja raczej ma służyć systemowi a nie społeczenstwu po prostu po studiach sie okazuje że ta edukacja jest nic nie warta

Śmieszności. Żebyś Tyś wiedział choć co ja studiuje.
Politechniki zlikwidujesz bo służą systemowi? Czy może drażnią Cię osiągnięcia systemu, będące poza możliwościami anarchii?
sedition napisał/a:
system sie poprawia jasne przykładem wybór ministra edukacji premiera pani minister spraw zagranicznych

Nie przykładem jest różnica między początkiem XX wieku a początkiem XXI. A jeżeli nie podobają Ci się wybory ludzi to przecież Ci co wybrali nie znikną po wprowadzeniu anarchii, ale jedynie wymkną się spod wszelkiej kontroli.

sedition napisał/a:
takze media w szybkości podawania informacji im więcej przyjmie umysł tym większa dezorientacja

No zobacz, a ja skończyłem szkoły służące systemowi i jakoś jestem w stanie tak odbierać wiadomości, aby nie być zdezorientowany. Ba, nawet potrafię być krytyczny wobec tego co mówią w tv.
A Ty skąd czerpiesz informację? Bo wiesz media pokazują głównie złe wiadomości, bo te się lepiej sprzedają i to może stąd Twoje przekonanie o "złym systemie"?

sedition napisał/a:
a kodeks ruchu drogowego to umowa społeczna a nie instrukcja

Oj bo padnę ze śmiechu. A kiedy to ludzie się zebrali i umówili na przepisy ruchu drogowego? Bo ja sobie nie przypominam, bym się na cokolwiek umawiał... A może ja chcę z drugiej strony ulicy jeździć i żeby ograniczenie prędkości w mieście było do 40 km/h?
Czy jak wprowadzali w Warszawie ograniczenie prędkości do 50 to się Warszawiacy umówili czy była to decyzja urzędników?
Czy ignorancja jest konieczna aby być anarchistą?

sedition  

Wysłany: 2007-04-25, 09:05   

koniec z Zusem rozumiem że niektórzy mają taki fetysz aby utrzymywać instytucje państwową nad którą państwo nie potrafiło zapanować albo też nie chciało

Co do upr - porównanie indian do tzw komunistów wszystko tłumaczy nie raz byłem na wystąpieniu tego kolesia i twierdze że coraz bardziej się ośmiesza własnie tak postrzega swoją prawde kładąc nacisk tylko na wybrany element a jak nie trafi dobrze to wychodzą mu takie porównania czerwone eh
Choć jedno z haseł jest bardzo dobre aby nie było świn należy koryto zlikwidować

prezydent - pracownik szeregowy - chyba wiadomo komu słuzy bardziej poza tym szeregowy się na każdym kroku usprawiedliwia a prezydent wcale więc jak coś spieprzy odpowiedzialności wielkiej nie poniesie bo znajdą sie rzesze specjalistów co poprą jak najbardziej kretyńskie wywody - to akurat widać

nie pisze że niepotrzebne są politechniki - i studiujesz na politechnice a posługujesz się fantazjami, to takie szukanie argumentu na siłe no więc w prosty sposób napisze - edukacja w Polsce jest niepraktyczna ale tylko teoretyczna a sposób kształtowania i wychowywania człowieka w szkole daleki jest od wyrobienia w nim pomysłowości i kreatywności która niezbędna jest w pracy ale to służy do przyjmowania pomysłów odgórnych ludzi mających nad nami władze.

dr frasunek napisał/a:
Nie przykładem jest różnica między początkiem XX wieku a początkiem XXI. A jeżeli nie podobają Ci się wybory ludzi to przecież Ci co wybrali nie znikną po wprowadzeniu anarchii, ale jedynie wymkną się spod wszelkiej kontroli.

nie wiem co dokładnie chciałeś przekazać i zupełnie nei wiem jak to sie ma do anarchii - no ale ok każdy ma swoje zdanie nawet jak go nie ma

dr frasunek napisał/a:
No zobacz, a ja skończyłem szkoły służące systemowi i jakoś jestem w stanie tak odbierać wiadomości, aby nie być zdezorientowany. Ba, nawet potrafię być krytyczny wobec tego co mówią w tv.

punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia więc nie byłbym tego taki pewien

dr frasunek napisał/a:
A Ty skąd czerpiesz informację?

CIA w Polsce jest całkiem całkiem
zresztą każdy ma swoj umysł i sam powinien określić co bliskie prawdy no ale jesli przedstawione jest to na zasadzie pólprawdy to czasem ciekzo sie połapać szczególnie gdy dochodzi do tego obraz czyli tv
a to że media wyszukują bzdury aby sie sprzedać to chyba nikogo nie dziwi a najlepiej sprzedają się największe gnioty ciekawe kto wyrobił ludziom taki gust napewno nie ja

co do kodeksu i daje argument i to nie żadna ignorancja gdyż nie wszędzie są takie same zasady kodeksu ruchu jedni jeżdzą po lewej drudzy po prawej a kształtowało się to bardziej z umowy tymbardziej gdy nei było tylu pojazdów co obecnie żaden kodeks nie istniał a ograniczenia ruchu sie mają nijak do ich stosowania gdyż pewnie wiekszośc ludzi sie do tego nie stosuje poza tym nikt nikomu nie zabroni poruszać się szybko lub wolno a rozsądek mówi aby zwolnić tam gdzie są ludzie a nie przepisy bo przepisy to stosowane są ale najczęsciej w kulinariach a w rzeczywistości i tak wszystko dostosowywujemy do potrzeb i warunków - proste sprawy
swobodny wieje od stuleci
i grożąc ziemi, grożąc niebu,
człowieka uczy swego gniewu.

dusia1488  

Wysłany: 2007-06-01, 16:07   

anarchia hmm. wole się nie wypowiadać na ten temat...

badylek  

Wysłany: 2007-06-01, 16:50   

ach te ludzkie idee! w kazdej chodzi o to samo, ale ludzie nie sa tacy sami, jeszcze sie tego chyba nie nauczylismy co?

makiwara 

Wysłany: 2007-06-01, 18:45   

Anarchia jest piękna, ale niemożliwa.
Dlatego jej nie ma.
A poza tym to każdy ją rozumie trochę inaczej i wykonuje na swój sposób.

dusia1488  

Wysłany: 2007-06-02, 20:37   

Nori napisał/a:
dusia1488 napisał/a:
anarchia hmm. wole się nie wypowiadać na ten temat...

pff. To nastepnym razem sie nie wypowiedz i nie pisz tego typu postow...

taa. ja po prostu nie miła nie chcę być, a na forum pisać sobie mogę ;]

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2007-06-03, 09:01   

sedition napisał/a:
koniec z Zusem rozumiem że niektórzy mają taki fetysz aby utrzymywać instytucje państwową nad którą państwo nie potrafiło zapanować albo też nie chciało

Zabrakło argumentów? Wykazałem że ZUS nie jest fikcją to znaczy, że mam jakiś fetysz?
sedition napisał/a:
nie wiem co dokładnie chciałeś przekazać i zupełnie nei wiem jak to sie ma do anarchii - no ale ok każdy ma swoje zdanie nawet jak go nie ma

:rotfl:
Ładnie się podsumowałeś.

sedition napisał/a:
co do kodeksu i daje argument i to nie żadna ignorancja gdyż nie wszędzie są takie same zasady kodeksu ruchu jedni jeżdzą po lewej drudzy po prawej a kształtowało się to bardziej z umowy tymbardziej gdy nei było tylu pojazdów co obecnie żaden kodeks nie istniał a ograniczenia ruchu sie mają nijak do ich stosowania gdyż pewnie wiekszośc ludzi sie do tego nie stosuje poza tym nikt nikomu nie zabroni poruszać się szybko lub wolno a rozsądek mówi aby zwolnić tam gdzie są ludzie a nie przepisy bo przepisy to stosowane są ale najczęsciej w kulinariach a w rzeczywistości i tak wszystko dostosowywujemy do potrzeb i warunków - proste sprawy

Jest tylko jedna prosta sprawa. Kodeks ruch drogowego jest prawem i to prawem narzuconym. Równie dobrze ktoś mógłby uznać, że to odpowiedzialnością pieszego jest nie wpaść pod samochód i kierowca wcale nie musi zwalniać, niech pieszy poczeka aż będzie pusta jezdnia. I tak właśnie wyglądałaby anarchia człowiek by nawet przez ulicę nie mógł przejść.

dusia1488 napisał/a:
taa. ja po prostu nie miła nie chcę być, a na forum pisać sobie mogę ;]

Wypadałoby najpierw przeczytać regulamin.

regulamin napisał/a:
Za nie dozwolony post uważa się:
(...)
• post nic nie wnoszący do tematu (np. dzięki, dobrze itp.)

Widzę że po dzieciach neostrady, będziemy mieli następną plagę...

dusia1488  

Wysłany: 2007-06-03, 12:16   

ty masz zadatki na policjanta :rotfl: :padam: :padam:

bro  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2008-07-15, 13:21   

Nie wyobrażam sobie możliwości funkcjonowania takiego "systemu", prędzej czy później i tak musiałoby dojść do centralizacji władzy. Za to działalność sqotową jak najbardziej popieram, chociaż nierzadko wkurza mnie syf w takich miejscach - z drugiej strony nie ma ideałów.

dj RKNZ 

Ostrzeżeń:
 5/3/5

Wysłany: 2008-07-15, 13:31   

Anarchizm to utopia, bez szans na prawidłowe funkcjonowanie w jakimś dłuższym okresie czasu.

charon  

Wysłany: 2008-07-15, 13:32   
   Polecający: Colorblind

Przez anarchizm z reguły rozumiane są przeróżne kolektywistyczne koncepcje jak np. anarchokomunizm, anarchosyndykalizm. Moim zdaniem są nierealistyczne i nie mają racji bytu.

Co do anarchii wolnorynkowej, to nie wiem. Trudno stwierdzić, czy by to trwale funkcjonowało. Można jedynie gdybać. Wszystko zależy od tego, czy wykształciłyby się instytucje i przedsiębiorstwa, które przejęłyby rolę państwa i zapełniły lukę, bez której zapełnienia mielibyśmy do czynienia z burdelem i chaosem, a nie z anarchią.
Eternally

last.fm

bro  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2008-07-15, 15:40   

Wengosh napisał/a:
Bardzo mi się podobają pomysły zwalczania rasizmu, nazizmu, nacjonalizmu i wszelkich takich.
To nie ma związku z anarchizmem.

Piękna utopia, ale nierealna.

Karczoch  

Wysłany: 2008-07-15, 15:54   

anarchizm? nie, nie wierze w to, że taki system ma szansę przetrwać. ludzie musieliby być idealni, sprawiedliwi, uczciwi, niezakłamani... bla bla bla.
gówno prawda, ogólnie rzecz biorąc.

ręceprecz odtybetu

kupa.

Kochanica :luka:

Jóga  

Wysłany: 2008-07-15, 16:40   

W ludzkiej naturze leży chcę panowania nad kimś. Posiadanie władzy to jedna z najsilniejszych ambicji ludzkich, a to przecież kłóci się z anarchią.

Odpowiedz do tematu