Siema,jadę na Ukrainę 3 lipca. Chciałem Was zapytać co tam jest tańsze niż w Polsce(dużo tańsze ;] ). Alkohol odpada,miałem brać,ale będziemy kontrolowani. To proszę piszcie ogólnie,ale najbardziej mi zależy,żeby ktoś mi powiedział,za ile wyrwę tam ponton? Jeżdżę na ryby,i słyszałem że tam są tanie,ale ile dokładnie? Pozdr
Jeśli jedziedzie autem, to polecam paliwo/rope/gaz nalać do pełna na Ukrainie:P
Co do alkoholu, to mimo wszystko dowiedz się jakie ilości można max przewieźć do kraju, naprawdę opłaca się. Rok temu celnik otworzył mi torbe i tylko zerknął... Regułą jest że szukają u mrówek, turystów czepiają się mniej.
Po za tym, ceny wydają mi się odrobine niższe niż w Polsce, ale czy warto cokolwiek z Ukrainy sprowadzać, czy specjalnie po coś jechać... tego nie wiem;)
Wracając jeszcze do pontonu... możesz poszukać w internecie na ukraińskich stronach. Z tego co mi się kojarzy to jakiś czas temu nasze rodzime allegro otwarło się na wschód, poszukaj tam, może coś będzie. Wtedy będziesz miał jakieś rozeznanie;)
_________________ "w naszych źrenicach jest za mało Boga, a droga jest prosta, czy jest kręta droga?"
Właśnie nie mogę znaleźć na tym ich aukro pontonu ;/ A poza tym jestem nie letni,i nie mogę przewieźć alko. Ktoś może poszuka mi pontonu jakiegoś ? Chodzi mi o jakiś taki do 50 dolarów najlepiej. Wiem że tam są chrywny czy jakoś tak,ale za dolary więcej kupię chrywien,czyli do 50 dolarów. Pzdr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum