Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Paweł1  

Wysłany: 2006-07-01, 19:25   

Przepraszam nie jest łatwym słowem. Ale jeśli wiem, że wina leży po mojej stronie i powinienem przeprosić, to robie to :)

Cloud7  

Wysłany: 2006-07-02, 17:19   

Prosto i na temat: nie potrafie kogoś przepraszać, pocieszać jestem w tym beznadziejny :(

pawloczki  

Wysłany: 2006-07-02, 17:26   

A ja potrafie przepraszać i zawsze to robie. Oczywiście zawsze wtedy kiedy trzeba... Zawsze to ja pierwszy przeprosze...

niunia  

Wysłany: 2006-07-02, 23:43   

to dziwne ale zycie nauczylo mnie ze osoby na ktorych mi kompletnie niezalezy a ktore w jakis sposób zranilam moge przeprszac.poprostu to slowo w takim przypadku nie ma dla mnie wiekszego znaczenia.w takich przypadkch to uzywam go raczej aby miec swiety spokój i by moc z ta osoba dalej jakos normlnie wspólprcowac na codzien.
za to uzycie tego slowa w stosunku do osób które sa mi bliskie sprawia mi sporo klopotu. jesli wina lezy adekwatnie po mojej stronie wtedy przepraszam jak tylko najldniej potrafie. tylko w tym przypadku moje przeprosiny wynikaja z serca i sa szczere.

[ Dodano: 2006-07-02, 23:45 ]
pawloczki napisał/a:
Zawsze to ja pierwszy przeprosze...

a ja tego w swojej naturze niemam...

Man's Love 

Wysłany: 2006-07-02, 23:50   

A często jest tak ze niektórym się wydaje ze tym słowem załatwią wszystko.. Zrobią coś czego niepowinni, przeproszą.. i znow to robią.. i znow przepraszają.. to nie jest fajne... ;/
http://man-s-love.fotolog.pl/

czarnaaa  

Wysłany: 2006-07-03, 19:18   
   Polecający: google.pl

Jeśli wiem, że to moja wina, że źle zrobiłam, pomyliłam się w jakiejś kewstii i to nie ja miałam rację potrafię powiedzieć przepraszam.
Jesli zależy mi na dobrym kontakcie z jakąś osobą, którą się pokłuciłam to mimo wszystko wyciągnę pierwsza rękę. Ale jak nie zalezy mi na kontakcie to nigdy pierwsza nie wyciągam dłoni.
Potrafię być również strasznie uparta i trzymać swoich racji.

Angell  

Wysłany: 2006-10-07, 20:26   

Cytat:
Umiem powiedzieć 'przepraszam' jeżeli wiem, że zawiniłam. Nie wyznaję zasady, że mam płacić za czyjeś błędy. Jeżeli z kimś się pokłócę i wiem, że wina nie jest moja to jestem wtedy uparta jak osioł i pierwsza ręki nie wyciągnę na zgodę. Tak też już 4 miesiące nie rozmawiam ze znajomą. Jakoś nie żałuję.

Wyjęłaś mi te słowa z ust!

Kurczol napisał/a:
umiem, ale nie lubie.

Nikt nie lubi - nawet ci co potrafią -jak ty czy ja.
Ale jeśli naprawdę ja zawiniłam - przepraszam.

Nie znoszę ludzi, którzy rzucają to słowo na wiatr lub mówią je tylko po to, żeby był "spokój" , "zgoda" - to jest dla mnie hipokryzja.
Ludzie nie lubią też mnie przepraszać, bo zawsze pytam, czy wiedzą za co przepraszaja - bez sensu przepraszać dla spokoju , nie zdajac sobie nawet sprawy z tego, czym się kogoś skrzywdziło czy obraziło.

[ Dodano: 2006-10-07, 20:28 ]
aaa i nie znoszę ludzi, którzy nie przepraszaja, nawet jak się im powie,ze zrobili krzywdę tym czy tamtym - i obracają kota ogonem . Moja "matka" taka jest - powiedziała tylko : to było dawno.
Może i dawno, ale mnie nadal boli..:( nienawidzę jej, nie zasłuzyła sobie nawet na odrobinę szacunku.... i nie wiem skad wyniosła takie wzorce postępowania, bo dziadkowie tacy nie są.

syzyff 

Wysłany: 2006-10-07, 22:37   

Ja nie umiem ani nie lubię mówić "przepraszam". Ale jeśli zawinię, to przełamuję się i przyznaję się do winy, no i wtedy przepraszam. Ale jeśli osoba, którą przepraszam, wykorzystuje ten moment, aby mnie upokorzyć, a do tego sama, kiedy zawini, nie potrafi przyznać się do winy, tylko obraca kota ogonem, nie zadaję się więcej z tą osobą...

Szlachcianka  

Wysłany: 2006-10-08, 13:49   
   Polecający: Google

Z moich ust bardzo ciężko wychodzi słowo "przepraszam". Jakoś tak.. Nie to, że uważam, że wszytsko robie idealnie i nie musze za nic przepraszać, bo tak oczywiście nie jest. Najczęściej przepraszam moją mamę, gdy za bardzo pyskuję, i mojego chłopaka, gdy tak naprawdę za byle powód się obrażam..
_______

<33

Kasiulek  

Wysłany: 2006-10-08, 14:08   
   Polecający: gOOgle

jezli wiem, ze to co zrobilam jest z mojej winy, jezeli kogos urazilam swoimi np. slowami wtedy potrafie przeprosic. Ale nie przepraszam nigdy jezeli wiem ze nie moja wina a slowo przepraszam bylo by zalagodzeniem klutni. Jestem uparta, zawsze stawiam na swoim wiec jak nie zawinilam - nie przeprosze.

HipHop i motory - to jest to co kocham :)

Jestem tu  

Wysłany: 2006-10-08, 15:41   

Paweł1 napisał/a:
Przepraszam nie jest łatwym słowem. Ale jeśli wiem, że wina leży po mojej stronie i powinienem przeprosić, to robie to :)

Oczywiście że TAK :ok:

kohaku  

Wysłany: 2006-10-08, 18:34   

Przepraszam - to takie trudne słowo do powiedzenia. Ja zazwyczaj jestem uparta jak osioł i nawet jeśli wiem, że wina leży po mojej stronie to nie lubię przyznawać się do tego. Właściwie to powinnam napisać "nie lubiłam". Zaczęłam uczyć się pokory, bo im jestem starsza tym bardziej zdaję sobie sprawę, że swoim uporem nic nie zdziałam.
Ach, ale dalej nie mogę przełamać się wobec mojej mamy. Najczęściej milczę, albo używam słowa dziękuję:), to zawsze działa. Za co dziękuję, za to, że podrzuca mi kanapki do plecaka (studen wiecznie głodny), za pyszny obiad, wieczorną herbatkę i za to, że dba o mnie itd. Hmm..., ale ona też nie mówi przepraszam....

DeeJay  

Wysłany: 2006-10-08, 19:12   
   Polecający: dzięki sobie

potrafię powiedziec przepraszam i przyznac się do błędu jednak robię to tylko wtedy gdy jest to naprawde konieczne. Na ogół staram się nie mylić gdy nie mam pewności nie odzywam się a jak zachodza jakieś kłótnie to najczęściej po kilku dniach jest normalnie jak gdyby nigdy nic i takiego słowa nie musze uzywac.

Wojna moim żywiołem jestem Jeźdźcem Apokalipsy ja rozdaje karty pale i nabijam na pal. Kocham głód krwawego zwycięstwa!.
I ciebie dopadne...

SweetHeart  

Wysłany: 2007-08-02, 17:48   
   Polecający: Dzięki Google i Mojej Wyobraźni

Czesto mowie przepraszam wtedy kiedy jest moja wina czy cos złego zrobilam... Nauczyłam sie przyznawac do błedow . Kazdy człowiek je popełnia i powinienen umiec przepraszac . Słowa przepraszam duzo dla mnie znaczy tak samo jak słowo kocham :) Zawsze oba te słowa wypowiadam z uczuciem

Śmiej Sie Prosto w Twarz Wszystkim Szmatom !

Illidan  

Wysłany: 2007-08-03, 09:24   
   Polecający: google.pl --> forum wielotematyczne

Słowa "przepraszam" używam wtedy kiedy to ja coś zrobię nie tak, przeskrobię, gdy jestem niewinny to nie wyciągam pierwszy ręki i nie mówię magicznego słowa. Potrafię przyznać się do błędu, ale nigdy nie przyznaję się do czegoś, czego nie zrobiłem, słowo to dla mnie znaczy dość mało, bo ludzie bardzo rzadko go szczerze używają :kwasny: .
....
Whatever...

Odpowiedz do tematu