jeżeli wina leży po mojej stronie,to rzecz jasna że pierwsza przepraszam...(ale to też zalezy kogo) jestem uparta i nie do wszystkich pierwsza wyciągam ręke...
_________________ Nic na ziemi nie dzieje się bez przyczyny...
Nie przepraszam, nie uznaję tego słowa, nie lubię tego słowa, nie lubię, jak mnie się przeprasza. Uczulona jestem bardzo na to słowo. Może powinnam to zmienić w sobie, ale nie chcę. To nie wynika z tego, że nie lubię przyznać się do swojego błędu, czy do tego, że się pomyliłam. Przyznaję się do błędu, jestem świadoma swojej omylności, jednak słowo "przepraszam" mnie denerwuje. Spotkałam się z takimi ludźmi, którzy byli przekonani, że przeproszą i jest po sprawie. Wolę czynem coś naprawić, a nie słowem i tak samo wolę, by inni w stosunku do mnie zachowywali się w porządku, naprawiali jakiś błąd, a nie w kółko tylko przepraszali.
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!' wszystko gra
Jeśli wiem, że zawiniłam, albo sprawiłam komuś przykrość to potrafię przeprosić i to szczerze. Ale potrafię się też zaprzeć i nie wyciągnąć ręki jako pierwsza, gdy uznam, że konflikt nie wybuchł z mojej winy. Z tego powodu zdarzały mi się różne mini-wojny, ale nigdy nie żałowałam, bo wiedziałam, że mam rację
Wysłany: 2007-08-06, 12:51
Owszem, potrafię przeprosić i przyznać się do błędu, ale zwykle za wszelka cenę staram udowodnić, że to ja mam rację. Jeśli wszystkie sposoby zawiodą, to dopiero wtedy mogę się przyznać, że zrobiłam coś nie tak. Ale muszę być tego całkowicie pewna.
_________________ Mój Anioł Stróż spadając na ziemię mocno pierdolnął się w głowę...
Mam znajomego, który przeprasza tylko dlatego, żeby mieć święty spokój - wie, że chociaż ma rację to w żaden sposób nie przekona swojej dziewczyny do takowej racji - cóż ta miłość robi z człowieka
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!' wszystko gra
Wysłany: 2007-08-06, 17:20
Polecający: Google =D
Umiem i przepraszam jeśli uważam że to ja popełniłam błąd. Wiadomo że czasem trudno przyznać się do błędu, ale to przeważnie wychodzi mi na dobre Nie lubię niejasnych sytuacji i wolę wyjaśnić sprawę i przeprosić niż unosić się dumą
_________________ .:: In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on ::.
Wysłany: 2007-08-06, 17:47
Uważam że jest to słowo które tak samo jak "proszę i dziekuję" powinno zawitać na stałe w naszym słownictwie. Jeśli o mnie chodzi to tak potrafię przeprosić oczywiście jeżeli wiem że to ja zawiniłam, natomiast kiedy wina leży po obu stronach to zazwyczaj ja pierwsza wyciągam rękę- jakoś nie umiem żyć w niezgodzie.
_________________ gdy w sercu nosisz złość
zanim wyjdziesz stąd zraniony
zostaw wojnę bo,
bo dokończyć ją możemy kiedy wrócisz tu,
tylko wróć
Potrafię przepraszać i jeśli zawinię, robię to. Nie rzucam na wiatr tego słowa, ale używam go często z uprzejmości, chcąc przejść, czy zapytać o coś kogoś nieznajomego.
Dziękuję mu i chwalę go
każdym życia momentem.
Wysłany: 2007-08-06, 22:20
Polecający: myszka mi poleci(a)ła...
No dobrze; ja także umiem powiedzieć "przepraszam" (w różnych tego słowa odmianach).
Robię to jednak tylko wtedy, kiedy wiem, że zrobiłem/powiedziałem coś złego/krzywdzącego.
Za to wołami mnie się nie zmusi bym to powiedział dla świętego spokoju kiedy jestem o coś bezpodstawnie oskarżanym.
_________________ "Mądry nie jest ten, który martwi się z powodu niedostatku, lecz ten, który cieszy się z tego co ma."
Lubię internet, bo w internecie nikt nie wie, że jestem psem
Per aspera ad astra...
...wszędzie można dojść na piechotę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum