ForumNasze.Net Strona Główna

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

ogame

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

karol_ina 

Wysłany: 2007-08-21, 21:22   

Uważam , że jeżeli sytuacja tego wymaga to należy powiedzieć "przepraszam".
To bynajmniej nie oznaka słabości.

czarne_słońce  

Wysłany: 2007-08-25, 13:38   
   Polecający: google.pl

Czasami bardzo ciężko jest się przyznać do błędu i powiedziec to magioczne słowo.
Ja żeby powiedziec ''przepraszam'' musze najpierw ochłonąć po całej sytuacji.

mao303  

Wysłany: 2007-08-25, 14:28   
   Polecający: www.google.pl

czarne_słońce napisał/a:
musze najpierw ochłonąć po całej sytuacji

Ja mam podobnie, ale zazwyczaj jest już za późno i robi się bagienko (czasami przemawia przeze mnie osioł uparty i powolny, a później czuję się jak prosiaczek z Kubusia Puchatka)

Kokosowa  

Wysłany: 2007-08-25, 22:45   

A ja całkiem inaczej. Zawsze to ja przepraszam milion razy, nawet gdy to nie moja wina. Przepraszanie weszło mi w nawyk :P . Ale czasem się na siebie o to wkurzam, bo naprawdę przesadzam. :suchy:
Masz prawo płakać.
Masz prawo się wstydzić!

jane_lane  

Wysłany: 2007-08-31, 02:42   

Staram sie nie rzucac slow na wiatr. Potrafie sie przyznac do bledu i powiedziec przepraszam.
Ludzie sa ostatnio przewrazliwieni i przeczuleni. Wszystko jest albo czarne albo biale. Nie potrafią wylapac niuansow, ironii, sarkazmu, nie potrafią śmiać się z siebie i ze swoich wad, brakuje im dystansu do siebie i do swiata zewnetrznego. Z tego tez powodu często mówię przepraszam. Szkoda mi czasu na konflikty - życie jest takie krótkie!

make love not war, enjoy art

X.  

Wysłany: 2007-09-01, 14:27   

umiem przepraszać, jeżeli wiem, że zawiniłam, ale jeżeli to nie ja zawiniłam- nie przeproszę.
Raz nawet nie odzywałam się do mojej najlepszej koleżanki cały miesiąc, a nie było to łatwe- siedzimy razem w ławce, te same zajęcia, ta sama droga do domu. W końcu przeprosiła. A czy zrozumiała? wątpię...
czasami przepraszam żeby mieć spokój, ale to tylko rodzeństwo i rodziców (w szkole nieraz jestem do tego 'zmuszona').

Vanilla Dream  

Wysłany: 2007-09-04, 22:42   

przepraszam tylko gdy pytam o godzinę lub drogę.

a tak na poważnie, to hmm - niespecjalnie jest za co przepraszać. po kłótni z rodzicami też z reguły to ja oczekuję przeprosin za to że wyprowadzają mnie z równowagi, a jeśli już zrobiłam coś za co wypada przeprosić to przepraszam i nie rozwodzę się zbytnio nad tym.

raz jeden przeprosiłam bliską mi osobę listownie (na żywo nie umiałabym tego wszystkiego powiedzieć, więc musiałam się zdecydować na taką formę).

Candida  

Wysłany: 2007-09-05, 19:30   

rzadko mam okazje przepraszac, chyba zbyt czesto ucinam dyskusje gdy idzie ona w kierunku klotni, przez co ograniczam potencjalnie brzydkie slowaktorych moglbym sie dopuscic w stosunku do ludzi wokol mnie ;) za to mam szereg wad ktore swiadomie lub nie sprawiaja innym przykrosc i za nie warto przepraszac jesli ktos z tego powodu pozuje sie lepiej.

wieper  

Wysłany: 2007-09-05, 21:59   

jesli chodzi o rodzicow to nigdy nie przepraszam bo wiadomo jak to rodzice zaraz jest normalnie jesli chodzi na o kolegow i znajomych to zawsze przepraszam pierwszy bo chce zazegnac spor bez wzgledu na to kto zaczal i czy jest to powazna sprawa

Margaretka  

Wysłany: 2007-09-05, 22:15   

potrafię powiedzieć, jeśli zawiniłam, i kogoś uraziłam

Tynka88 

Wysłany: 2007-09-06, 06:24   

wieper, troche mnie to zdziwilo .... z tego co piszesz to przed kumplami potrafisz sie popisac i powiedziec to magiczne slowo, nawet gdy nie masz racji, a rodzice co ?? oni sie w ogole nie licza ?? Moze kiedys zrozumiesz ... :)

wieper  

Wysłany: 2007-09-06, 10:34   

Tynka88 napisał/a:
wieper, troche mnie to zdziwilo .... z tego co piszesz to przed kumplami potrafisz sie popisac i powiedziec to magiczne slowo, nawet gdy nie masz racji, a rodzice co ?? oni sie wogole nie licza ?? Moze kiedys zrozumiesz ... :)

tak wiem troszke to dziwne ale poprostu jestem mlody i rodzice zawsze mi wybaczaja wiadomo jak to jest bojestem ich synkiem ;p a z kolegami to juz calkiem inna sprawa poprostu mowie to slowo zeby byo juz ok bo sie nie lubie klucic a rodzicom i bez tego przejdzie przynajmniej u mnie sie to sprawdza

mmmasha  

Wysłany: 2007-09-14, 21:23   
   Polecający: olenkaa1690

uważam, że nie należy rzucać tego słowa na wiatr... dla mnie ma ono dużą wartość i jeśli mówię przepraszam ( a zdarza mi sie to) to mówię to tylko dlatego, że naprawdę żałuję tego co powiedziałam lub zrobiłam... takie puste słowo "przepraszam", rzucone bez żadnego zastanowienia (dlatego że ktoś nam kazał czy tego wymaga sytuacja)... nie spełnia swojej roli... ponieważ ma ono wyrażać naszą skruchę i chęć zadośćuczynienia..;
przynajmniej takie jest moje zdanie :) i zamierzam się tego zdania trzymać :) :]

Glory, glory... Manchester United

k0573k  

Wysłany: 2007-09-14, 22:02   
   Polecający: www.google.pl

ciezko mi przychodzi jesli jestem z kims sciety wtedy bym go jeszcze chetnie oplul
a jak dobry ziomek to spoko moge pierwszy reke wyciagnac po co przyjazn marnowac

obrany cel narodowe dąrzenia
ziścił się sen tego pokolenia
obrany cel wielka Polska na wieki
pod znakiem Falangi po wolność idziemy

De nołbadis łona bi sambadis<spojrz na siebie Gość>

dusia1488  

Wysłany: 2007-09-14, 22:19   

zależy od sytuacji.
ale zazwyczaj to druga osoba
pierwsza wyciąga do mnie rękę.
bo ja to się jeszcze `buntuję` :P

Odpowiedz do tematu