• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Jam Agata 

Wysłany: 2008-01-13, 19:59   

Ja bym zabiła człowieka gdyby mi czymś poważnym podpadł :D a w teście na seryjnego morderce mi wyszło że myśle jak zabojca hahahahaha

Saszkulec  

Wysłany: 2008-01-16, 17:00   

Szczerze mówiąc byłbym w stanie zabić człowieka. W pewnych momentach jest we mnie coś z psychopaty i muszę się powstrzymywać... :dobani: Jeśli ktoś stwarzałby niebezpieczeństwo dla mojego życia i próbowałby mnie zabić - nie wahałbym się...
Ja po prostu nie lubię kiedy ktoś wchodzi na taki pewien "teren" mój/mojego życia.

Kapucynka  

Wysłany: 2008-01-18, 20:31   

Nigdy nie dopuściłabym się świadomie morderstwa... Nie ma takiej sytuacji, w której morderstwo jest uzasadnione!

Waciak 

Wysłany: 2008-02-13, 00:58   

nie ma okolicznosci lagodzacych dla jakiegokolwiek morderstwa, ale zabicie kogos to nie to samo co morderstwo.w moim mniemaniu morderstwo to pozbawienie kogos swiadomie zycia w celu innym niz ochrona siebie lub kogos innego. morduje czlowiek umyslnie wpychajacy komus ostrze noza miedzy zebra. co innego osoba ktora zabila kogos w obronie koniecznej, lub policjant chroniac zycie innych. zabic wiec bym mogl, ale nie zamordowac

MissIndependent  

Wysłany: 2008-02-13, 10:35   

byłabym w stanie zabić tylko w obronie własnej (tak przynajmniej sądzę, że 'tylko' :luka: ). i, szczerze mówiąc, chyba nawet nie miałabym większych wyrzutów sumienia, nie 'zagryzłoby' mnie.

lilusiaaa  

Wysłany: 2008-02-13, 13:47   

MissIndependent napisał/a:
w obronie własnej (tak przynajmniej sądzę, że 'tylko'

Hmm ja wlasnie nawet nie wiem czy w obronie własne. pewnie zależałoby to głównie od sytuacaji. Nigdy się w takiej sytuacji nie znalazłam i mam nadzieje, że się nie znajdęe ;)

MissIndependent  

Wysłany: 2008-02-13, 17:28   

ok, ja jeszcze przyznam, że w obronie bliskiej osoby też byłabym w stanie zabić (np. gdy ktoś atakuje mojego faceta, przyjaciółkę, kogos z rodziny etc.).
lilusiaaa napisał/a:
mam nadzieje, że się nie znajdęe ;)

ja niestety mieszkam na jednej z najniebepieczniejszych dzielnic w moim mieście i muszę być na wszystko przygotowana :niepewny:

lilusiaaa  

Wysłany: 2008-02-13, 19:13   

MissIndependent napisał/a:
mieszkam na jednej z najniebepieczniejszych dzielnic w moim mieście

No to wspołczuje Ci bardzo :/ na szczescie moje 'miasteczko' jest baardzo spokojne, wiec nie musze się martwic o nic:)
Zreszta po co ja tak mowie :/ wszedzie moze sie cos zdarzyc
"nigdy nie mow nigdy..."

charon  

Wysłany: 2008-02-14, 00:11   
   Polecający: Colorblind

Nie wiem, czy byłbym do tego zdolny. Mógłbym sobie pogdybać i pofilozofować na temat mojej mało agresywnej natury, ale nie widzę w tym sensu.

Jeśli chodzi o moje poglądy na temat zabijania innych ludzi, to dopuszczam je tylko w obronie własnej (lub innych).
(...) The tiny strings inside our genome, they own us, they control us, and they torture us. Do not reproduce, do not support them, bring them to an end. Stop the agony of concious life, eradicate life.

Sol  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-02-14, 00:18   

Nie wyobrażam sobie siebie zabijającej drugiego człowieka... to sprzeczne z wszystkim w co wierzę, z każdą zasadą, jaką kieruję się w życiu. Ale samo życie takie zasady często obraca o 180 stopni, więc niczego nie mogę być pewną i niczego nie mogę wykluczyć. Być może bym to zrobiła, nie mając innego wyjścia. Ale czy potrafiłabym dalej normalnie żyć ze świadomością, że kogoś takiej możliwości pozbawiłam, to inna sprawa...

W tej chwili uważam, że raczej nie ma sensu prowadzić takich dywagacji, bo zachowanie człowieka w sytuacjach ekstremalnych jest kompletnie nieprzewidywalne.

need a hug.
anyone?

lilusiaaa  

Wysłany: 2008-02-14, 14:33   

Sol napisał/a:
bo zachowanie człowieka w sytuacjach ekstremalnych jest kompletnie nieprzewidywalne.

Tutaj całkowicie zgadzam się z Sol, gdyż tego nie możemy przewidzieć. To wszystko zależy od sytuacji, a raczej człowiek by się bronił gdyby coś złego mu się działo, chyba, że byłby za słaby.

Nigdy nic nie wiadomo jak by to było w tej sytuacji

remekk 

Wysłany: 2008-02-14, 22:40   

Nie zabiłbym. Ale nikt nie jest w stanie przewidzieć swoich zachowań w NAPRAWDĘ skrajnych sytuacjach.

Mikołaj_27  

Wysłany: 2008-02-17, 16:53   

Trudno to ocenić "na chłodno". Nie byłbym skłonny do morderstwa z tzw. zimna krwią, ale w obronie własnej lub w afekcie? Nie wiem i mam nadzieję nigdy się nie dowiadywać.

MarekC  

Wysłany: 2008-02-19, 10:27   

Trudno powiedzieć..
Nigdy nie wiadomo, jaka sytuacja nam się przytrafi ani jak na nią zareagujemy w chwili skrajnych emocji.

I oby nie dane nam było tego "przetestować"

Palla  

Wysłany: 2008-02-19, 17:13   
   Polecający: kamil.

Zabilabym, ale tylko wtedy gdyby bylo to w obronie wlasnej, przez przypadek. Tak sama z siebie, to bym sie raczej nie odwazyla to takiego czegos.

Odpowiedz do tematu