• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

kiniusia 

Wysłany: 2008-05-28, 22:55   

A Ty dalej swoje! W dodatku w dosyc niegrzeczny sposób ..... Właśnie dlatego taki jest tytuł dyskusji .... no cóż.

No i chyba nie tylko ja nie rozumiem bo są inne osoby na forum, które podzielają moje zdanie.

Dla mnie dyskusja robi się bezsensowna - nie chcecie nie uśmiechajcie się do nikogo, bądźcie ponurakami. Cieszę się, że jednak takie nastawienie się zmienia i ludzie angażują sie w takie akcje jak ta http://blisko-blizej-najb...index.php?id=29

Karczoch  

Wysłany: 2008-05-28, 23:47   

kiniusia, ale one dobrze mówią, mimo, że uwielbiam takie akcje i b. często się uśmiecham, bo to mój sposób na zycie (nie umiem się nie uśmiechać. uwielbiam szczerzyć zęby :) ) to jednak nie ma czegoś takiego jak "wiecznie uśmiechnięty", bo nie raz mi się trochę popłacze, pokrzyczy, poklnie, tobie pewnie też... i to coś normalnego.
aha, no i nie wierzę w to, że kiedy jest się załamanym wystarczy się "pouśmiechać"...

sis napisał/a:
teledyskiem Soundgarden do "Black Hole Sun" (kto nie pamięta,
tu może sobie odświeżyć).

sis, słabo mi :niepewny:
ale teledysk genialny... mimo, że przeraża, jeszcze w zestawieniu z piosenką... a moment, kiedy dziewczyna wypluwa loda i oczy jej się zwężają... łaaaa :)

Umysłowa konsumpcja towaru taśmowego. ^^

przytyłam pół kilo.

Leilah  

Wysłany: 2008-05-29, 18:42   

[ Dodano: 2008-05-29, 19:43 ]
Karczoch napisał/a:
to jednak nie ma czegoś takiego jak "wiecznie uśmiechnięty"

kiniusia napisał/a:
Nikt nie mówi o usmiechu 24h/dobę tylko o spontanucznym usmiechu. Przeciez nie chodzi tu o przyklejony usmiech no i przeciez wiadomym jest, że to bzdura! Chodzi o spontaniczne usmiechy

kiniusi też nie chodzi o przylepiony wiecznie uśmiech,tylko o uśmiech jako coś spontanicznego,jednak na tyle częstego by było to zauważalne na ulicy..Chodzi o problem,gdzie większość ludzi mijających nas na ulicy ma ponure miny,wiecznie się gdzieś spieszą,nie potrafią przystanąć na chwilę,docenić chwili i uśmiechnąć się bezinteresownie do kogoś.jeśli Ty Karczoch potrafisz i uwielbiasz się uśmiechać,bo to Twój sposób na życie to świetnie i chwała Ci za to ;) tylko większość ludzi spotykanych na ulicy ma odwrotnie.o to koleżance chodziło

kochanica Karczocha^^

Colorblind  

Wysłany: 2008-05-30, 16:58   

kiniusia napisał/a:
A Ty dalej swoje!
no przecież tylko uwydatniłam to co Ty napisałaś, dwa słowa "zawsze" i "nigdy" ;]
kiniusia napisał/a:
Dla mnie dyskusja robi się bezsensowna - nie chcecie nie uśmiechajcie się do nikogo, bądźcie ponurakami.
jak mi znajdziesz miejsce, w którym napisałam, że nie chcę się uśmiechać, albo nie lubię się uśmiechać, albo chcę być ponurakiem to Ci pogratuluję wnikliwości
kiniusia napisał/a:
Dla mnie dyskusja robi się bezsensowna
a czy dyskusja nie polega na przedstawianiu swoich racji, argumentów? Robi się bezsensowna, bo mamy inne zdanie? o.O
Karczoch napisał/a:
to jednak nie ma czegoś takiego jak "wiecznie uśmiechnięty", bo nie raz mi się trochę popłacze, pokrzyczy, poklnie, tobie pewnie też... i to coś normalnego.
łiii, ktoś zrozumiał ocb ;]
Leilah napisał/a:
kiniusi też nie chodzi o przylepiony wiecznie uśmiech
jej za to chodzi, abyśmy wiecznie byli szczęśliwi, radośni, tjaa
kiniusia napisał/a:
zawsze być w dobrym humorze

'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!'
wszystko gra

Sol  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-07-05, 23:21   

Polacy jednak nie są ponurakami. Dzisiaj szłam sobie ulicą, a mała dziewczynka, kompletnie mi obca, z rozbrajającym uśmiechem powiedziała mi "dzień dobry". A dzień był taki sobie, bo zapowiadało się na ogromną ulewę ;P a - jak mawiał mój matematyk - by obalić tezę potrzebny jest jeden kontrprzykład - teza postawiona w temacie upadła ^^

need a hug.
anyone?

Colorblind  

Wysłany: 2008-07-05, 23:26   

O tym, że Polacy nie są ponurakami już wiedziałam wcześniej, zanim ten temat został założony. Dzisiaj taka miła sytuacja - otóż szłam sobie ulicą, gdy nagle kichnęłam, a tu niespodziewanie z samochodu, z eLki, instruktor wychyla głowę i w moim kierunku rzecze 'na zdrowie' - kompletnie obcy facet - aż miło mi się zrobiło, tak to kichać mogę zawsze ;]

'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!'
wszystko gra

dj RKNZ 

Wysłany: 2008-07-06, 07:24   

Sol napisał/a:
by obalić tezę potrzebny jest jeden kontrprzykład

Ale nadal można postawić tezę, że Polacy uśmiechają się mniej niż inne narody. Poza tym małe dziecko mało wie o świecie to łatwiej mu jest być radosnym, pójdzie do szkoły pozna historię swojego kraju i zrozumie, że być Polką lub Polakiem i uśmiechać to niestosowne jest.

Izulq  

Wysłany: 2008-07-06, 09:30   

Byłam miesiąc w Irlandii, pojechałam do rodziców. Tam Polacy chodzili jeszcze bardziej smutni i źli niż tutaj, tam lepiej sie nie zadawać z nimi ponieważ naprawde nie są mili tylko odstraszają od siebie ludzi. A pojechali tam tylko zarobic pieniądze....
A w Polsce to zgadzam sie są ludzie smutni ale nie wszyscy, niektórzy sie uśmiechaja do wszystkich i żyja tak jak chcą(ale nie wszyscy).

Sol  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-07-06, 12:29   

dj RKNZ napisał/a:
uśmiechać to niestosowne jest.
Pieprzyć bezsensowne konwenanse ;]
Lato chyba pozytywnie wpływa na ludzi, bo spotykam się z większą ilością przejawów życzliwości i uśmiechu niż zwykle. To w sumie bardzo miłe ^^ a takie zrzędzące bez sensu i na wszystko panie, jakie miałam okazję jeszcze niedawno spotkać w tramwaju, bawią bardziej niż nastrajają negatywnie. Nie tak trudno znaleźć pozytyw w zwykłej codzienności:)

need a hug.
anyone?

Odpowiedz do tematu