a pomyślałeś o tym, że to pokazuje jakie rzeczy różni ludzie przyjmują za najgorsze? w pewien sposób pokazuje pewną wrażliwość jakieś grupy naszego społeczeństwa, ale spoko, sprowadź to do kwestii religijnych....
mao303 napisał/a:
Bawienie się w Boga to zła zabawa
w dzieciństwie bawiłem się w Zeusa i absolutnie nie uważam tego za złą zabawę
_________________ "Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty!!"
Piszczałka
a pomyślałeś o tym, że to pokazuje jakie rzeczy różni ludzie przyjmują za najgorsze?
Na co dzień widzę tyle zła, że zagłębianie się co dla kogo jest najgorsze jeszcze bardziej mnie przygnębia. Samo słowo Pedofil przyprawia mnie o dreszcze i mdłości (jednak nie będę wymierzał kary, bo nie mam pojęcia jaka była by stosowna- to nie należy do mnie)
bro napisał/a:
ale spoko, sprowadź to do kwestii religijnych....
Autor użył metafory, tak aby wszyscy zrozumieli sedno sprawy. Jednak jak dla mnie pytanie jest źle sformułowane (źle mi się kojarzy).
bro napisał/a:
w dzieciństwie bawiłem się w Zeusa i absolutnie nie uważam tego za złą zabawę
Nie czujesz bardzo dużych różnic w tych zabawach? (nie spotkałem nikogo kto by w dzisiejszych czasach wierzył w Zeusa, a w Boga owszem)
_________________ "Płynie czas, płynie czas, jak morza do oceanów do gwiazd'
Wracając do tematu, który nieco się rozmył - bramy nieba zamknęłabym przed tym, kto bez pardonu niszczy ludzkie Marzenia i samych ludzi - psychicznie i fizycznie.
nikt się tutaj nie bawi w jakiegokolwiek boga czy Boga, sens pytania chyba już przedstawiłem
Mogłeś tylko przedstawić jak zrozumiałeś dane pytanie, bo przecież nie jesteś jego autorem (tylko go interpretujesz tak samo jak ja, a ja go zrozumiałem tak jak napisałem- Ty równierz)
_________________ "Płynie czas, płynie czas, jak morza do oceanów do gwiazd'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum