Czym jest ludzka duma? Czy jesteście ludźmi dumnymi? Kiedy duma zostaje urażona? Kiedy człowiek unosi się duma? A jakie wy macie powody do dumy i z czego jesteście najbardziej dumni?
Czy zdarzyło się wam w życiu zrobić cos co powodem do dumy na pewno nie jest? Czy popełniliście kiedyś jakiś życiowy błąd, którego teraz żałujecie? Czy do błędów umiecie się przyznawać? Czy czasami wasza duma nie pozwala wam przyznać się do błędu?
_________________ W świcie pełnym absurdów na próżno doszukiwać się jakiejś logiki
bywam dumna owszem często. Albo raczje nazwałabym to byciem honorowym.
Mam dużo powodów do dumy a najbardziej dumna to jestem z tego że sobie daje rade i jakoś mi idzie;p
Bylo kilka rzeczy ktory bynajmniej chwalebne nie są chyba jeszcze nie popelnilam zycieowego blędu ..choc jakby się zastanowic ...hym
Wysłany: 2006-11-11, 14:42
Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
Skasowalo mi takiego duzego posta ;( Pie*dole, nie robie
krzak napisał/a:
Czym jest ludzka duma?
Poczuciem wyzszosci
krzak napisał/a:
Czy jesteście ludźmi dumnymi?
Tak, a przynajmniej ja jestesmy
krzak napisał/a:
Kiedy duma zostaje urażona?
Gdy ktos skrytykuje nasze (niekoniecznie slusze....) poglady
krzak napisał/a:
Kiedy człowiek unosi się duma?
Gdy zrobi cos... nieprzecietnego, niezwyklego, nienormalnego itp. ;p (niekoniecznie dla wszystkich )
krzak napisał/a:
A jakie wy macie powody do dumy i z czego jesteście najbardziej dumni?
Jestem dumny z siebie za to, ze wytrzymuje w tym swiecie, ze jeszcze sie nie zalamalem i nadal daze do tego samego, jestem dumny z tego, ze nie jestem tak podatny na manipulacje jak inni
krzak napisał/a:
Czy zdarzyło się wam w życiu zrobić cos co powodem do dumy na pewno nie jest?
Nic szczegolnego ;>
krzak napisał/a:
Czy popełniliście kiedyś jakiś życiowy błąd, którego teraz żałujecie?
Tak, ale to z duma nie ma nic wspolnego
krzak napisał/a:
Czy do błędów umiecie się przyznawać?
No pewnie! Czasami przychodzi to latwo... czasami ciezko, ale staram sie przewaznie byc fair wobec innych
krzak napisał/a:
Czy czasami wasza duma nie pozwala wam przyznać się do błędu?
Raczej nie mialem jeszcze takiego problemu
Duma... daje wiare w siebie, sile, czasami czystosc umyslu... pozytywna samoocena pomaga w zyciu, dlatego dobrze jest byc dumnym, chociazby po cichu ;>
moja siostra jest bardzo 'dumna' i kiedy zrobi coś złego duma jej nie pozwala przeprosić. ja jestem bardziej pokorna i nie unosze się tą dumą nawet gdy dostane najlepszą ocene w klasie za coś tam. a dumna jestem z mojej mamy.
1. Jestem
2. Wtedy kiedy ktoś wyśmieje Ciebie
3. Wtedy kiedy zrobi coś porzytecznego i chwalebnego
4. Z tego, że żyje
5. Najbardziej dumny jestem z tego, że mam takich rodziców i, że wogóle mam
6. Codziennie popełniamy błędy, których później żałujemy
7. Owszem
8. Nie spotkałem się
Jest wiele zdarzeń, które go reprezentują.
Jest wiele zalet, którymi się posługuje.
Jest bardzo mało wad, którymi się nie posługuje."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum