Mam problem.Nie moge zniesc swojego wygladu.Chociaz wszyscy dokola mi mowia ze wygladam bosko,ja nie moge w to uwierzyc.Mój chlopak mi ciagle mowi ze bardzo mnie kocha taka jaka jestem.Ale ja uwazam ze wygladam okropnie.I dlatego od dzis zaczelam glodowke.Za 3 tygodnie ide z Patrykiem razem na wesele.Mam juz kupiona sliczna sukienke i chce ladnie w niej wygladac.Wiec postanowilam ze nie bede nic jesc.No moze poza sucharkami i owocami.I bede pic duzo wody.Wiem ze moze mi to zaszkodzic,ale jest to silniejsze ode mnie:(
Wysłany: 2007-10-09, 09:49
Och żałuje że ten post czytam jako drugi (pierwszy był o tęsknocie)
Dziewczyno głodówka- a proszę bardzo- tak wykończysz swój organizm że zamiast na wesele będziesz leżeć w łózku .
Owszem głodówkę stosuję się dla oczyszczenia organizmu ale nie dłużej niż 3 dni.
Proponuję skończyć ze słodzeniem, słodyczami, smażonym mięskiem(lepiej je ugotowac na kostce rosołowej) , ostatni posiłek przed 18ta i dużo wody mineralnej. Jako przekaski warzywka proponuje a gwarantuje ze przez trzy tygodnie na pewno zrzucisz pare kilo.
domi88 napisał/a:
Chociaz wszyscy dokola mi mowia ze wygladam bosko,ja nie moge w to uwierzyc.Mój chlopak mi ciagle mowi ze bardzo mnie kocha taka jaka jestem
To nie kilogramy ci dokuczaja tylko kompleksy:)Radzę zmienić sposób myslenia:)
Pozdrawiam:)
_________________ gdy w sercu nosisz złość
zanim wyjdziesz stąd zraniony
zostaw wojnę bo,
bo dokończyć ją możemy kiedy wrócisz tu,
tylko wróć
Ja mam nadwage i przeszkadza mi to ale napewno nie będe głodowac,musisz pokochac sama siebie!!!! Pamietaj takim jak ty się widzisz takim widzą cie inni.
domi88, Chciała bym wiedzieć ile wazysz i jaki jest twoj wzrost,cos mi sie zdaje ze jestes szczupła tylko popadłas w zly nastroj związany z jesienią i dlatego jestes niezadowolona z niczego
Chcesz sie odchudzic ? zle sie czujesz ze soba ? ok to cwicz ogranicz cukry i tluszcze, ale przede wszystkim wiecej sie ruszaj.
Niejedzenie spustoszy Ci organizm calkowicie i pozniej nie bedzie z Ciebie nic.
Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że odpowiednia dieta to "Jedz mało ale często". Ja tak robię i nie żałuję. O ile pamiętam to organizm zużywa energię w postaci tłuszczy - jeśli takowych zabraknie to korzysta z cukrów. Ja spożywam co mi w rękę popadnie. Oraz nie zapominaj o tym, że każdy organizm ma inny metabolizm, nie ważne ile jesz, możesz jeść 3 obiady dziennie i będziesz chuda, albo na odwrót - mały obiad i będziesz puszysta. Nie sądze abyś nawalała jakieś salta, ale polecam Ci jakiś lekki sport, jogging będzie dobry, a nawet... marsz z pieskiem, ale pamiętaj aby marsz trwał godzinę, wtedy będzie jakiś efekt. Akceptuj siebie taką jaką jesteś i nie zwracaj uwagi na to co mówią inni. To tak jak powiedzieć dla nastolatka w wieku dojrzewania - masz brzydki nos, zapamięta to na całe życie. Albo powiedzieć dla dziewczyny, masz wspaniałe piersi - będzie nosić głębokie dekolty.
Żadne głodówki nie wchodzą w grę. Moja mamuśka całe życie mi powtarza, że organizm potrzebuje wszystkiego, ale w odpowiedniej mierze.
Nie warto...
domi88 napisał/a:
Ja jestem takiej budowy że nic złego mi się nie stanie.Chcę ładnie wyglądać bo chce wreszcie sie sobie podobac i mojemu chłopakowi.
Taaa... "budowy", a pomyśl co się będzie dziać w środku Twojego ciała.
Trzy tygodnie na samych sucharkach i owocach? Ja bym nie dała rady, zresztą nic by mnie nie przekonało do takiej decyzji ;P Najlepsze co przynosi wg mnie rezultaty to sport i likwidacja kolacji - po 18 już nic się nie je ;P
domi88 napisał/a:
chcę nadal podobać sie swojemu chłopakowi,a boje sie ze on moze woleć zgrabniejsze ode mnie
najważniejsze, żebyś się sama sobie podobała i akceptowała
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!' wszystko gra
Wiesz, mówisz, że chcesz mu się podobać. Wiec ja Ci coś już powiem - skoro z Tobą jest - podobasz mu się. Przeczysz logice, a z nią nie warto eksperymentować.
dobrze ze to twoj byly .... jak mozna byc z takim facetem ??
przede wszystkim dziewczyno histeryzujesz... glodowka to najglupszy pomysl jaki mogl wpasc ci do glowy przed tym weselem. Chyba ze chcesz wygladac jak wieszak w sukience po siostrze ... wtedy droga wolna. Z tego co mi wiadomo to na weselu po kilku glebszych nikt nie bedzie zwracal uwagi na twoja figure ...
domi88 napisał/a:
Mam juz kupiona sliczna sukienke i chce ladnie w niej wygladac
skoro jest juz kupiona to musi dobrze na tobie lezec prawda ?? to po co sie glodzic hmm ??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum