Wysłany: 2007-10-13, 13:50 Re: Jak myślicie?? Co jest lepsze?? :)
pinkiboy napisał/a:
karla napisał/a:
Jak myślicie? Co jest lepsze? Co da największe szczęście w życiu człowieka?? Pieniądze, sława, czy może pieniądze, radość, i może nawet i miłość?
Jak to co da największe szczęście? Nie wiesz? 100 hetarów ziemi i krowy, tylko to.
Ostatecznie może byc w TereFere szmalu i kilka młodych cipek. Ale ziemia i krowy dają o wiele więcej szczęścia.
Tym tematem wzbiłas się na wyżyny rozmyślan o sensie istnienia. Brawo!
troche mnie ta wiadomosc rozwala
_________________ "Gdybym miał napisać książkę
o moralności, miałaby sto stron,
a dziewięćdziesiąt dziewięć z nich
byłoby pustych.
Na ostatniej napisałbym:
Znam tylko jeden obowiązek - kochać"
Najważniejsza w życiu jest miłość. To ona daje Nam szczęście i siłę. Siłę aby walczyć o to co pozwoli Nam wytrwać w tej miłości. To dla tej miłości chcemy żyć, chcemy być zdrowi, chcemy ją uszczęśliwiać, chcemy zdobywać pieniądze i zapewnic lepszy byt kochanej osobie.
chyba dla kazdego liczy sie co innego...
dla mnie wazna jest milosc, kochajaca sie rodzine stworzyc bede musiala sama bo miedzy rodzcami i dalej rodzicami rodzicow, rodzenstwem rodzicow i rodzicami, dziadkami a wnukami wszystko wyglada u mnie bardzo dziwnie, a sama nie naprawie wszystkiego...
bez pieniedzy udaje mi sie byc szczesliwym czlowiekiem a wrecz gdybym miala ich za duzo bylabym zupelnie kims innym i prawdopodobnie rodzajem osoby, z jakim obecnie wole nie przestawac. zdrowie mam i staram sie je doceniac. chyba jednak milosc jest dla mnie najwazniejsza.
co do
Cytat:
[ Dodano: 2008-05-27, 20:58 ]
Tymoteusz napisał/a:
"Kto nie miłuje, nie poznał Boga, ponieważ Bóg jest miłością". (1 Jana 4:8)
Kto jest czym?
A gdybys urodził się w Indiach, tez bys takie rzaczy pisał?
Na pewno co niedziele modlisz się równiez do gipsowych figurek?
a) Bóg jest miloscia, czy wg wolnej interpretacji - milosc jest Bogiem czyli czyms wszechobecnym, wszechwladnym, wiecznym. dziala w dwie strony wiec zapis jest prawidlowy.
b) gdyby urodzil sie w indiach pisalby inaczej o tym samym.
c) a co ci do tego do czego modli sie Tymoteusz? nie jestes zbyt... masakrycznie nietolerancyjnym ignorantem?
ps - zgadzam sie z cytatem.
_________________ yeah, I do like open windows
Go forth on your path, as it exists only through your walking.
stwierdzenie 'lepsze' jest pojęciem abstrakcyjnym więc i względnym... wszystko zależy od priorytetów, potrzeb, celów... jeżeli ktoś uwielbia być w centrum uwagi to sława będzie dla niego czymś wspaniałym... jeżeli ktoś uwielbia pieniądze to one będą dla niego lepsze... jeżeli czimś priorytetem jest miłość to ona jest tu wskazana... ludzie są tak różni, że każdego uszczęśliwiać mogą różne rzeczy...
Jeżeli chodzi o mnie... to są to na pewno pieniądze... bo może szczęścia nie dają ale pozwalają lepiej żyć... niwelują stres związany z ich brakiem... pozwalają się realizować, bo nie ma co się oszukiwać, pieniądze rządzą światem i bez nich niewiele można... miłość też jest w życiu niezbędna bo daje radośc i siłę... motywuje i pozwala dziełać...
_________________ "Jesteśmy tym, co robimy, jesteśmy naszymi tajemnicami. Ja jestem sumą moich grzechów, tak właśnie! Chcesz poznać mnie, musisz poznać moje grzechy." T.Dekker
stwierdzenie 'lepsze' jest pojęciem abstrakcyjnym więc i względnym... wszystko zależy od priorytetów, potrzeb, celów...
Zgadzam sie w 100%
Myslę, że nie ważne jest to co według ludzi jest lepsze czy ważniejsze lecz to aby człowiek był szczęśliwy, osiągal upragnione cele a przy tym nie działał na szkode innym...
_________________ Nikt nie bedzie mi mówił jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze!!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum