hmm ja jestem zdania "pieniądze szczęścia nie dają" pieniądze są potrzebne to fakt. Jeżeli chodzi o mnie to chciałabym miec tylko tylepieniedzy żeby zyc skromnie, zeby moje dziecimiały co jesc i w co sie ubrac, i żeby starszyło na jakies małe mieszkanko. Jestem zdania że ci ktorzy mają za dużo pieniędzy to im odbija i wciąż gonią za więcej i więcej... wszystkiego za pieniądze kupić nie można... ani życia, ani miłości, ani zdrowia.
Wysłany: 2007-08-07, 21:01
Polecający: myszka mi poleci(a)ła...
Cytat:
Pieniędzmi możesz kupić budynek, ale nie dom.
Możesz kupić pościel, ale nie sen.
Możesz kupić zegarek, ale nie czas.
Możesz kupić książkę, ale nie wiedzę.
Możesz kupić stanowisko, ale nie uznanie.
Możesz kupić życie, ale nie duszę.
Możesz kupić seks, ale nie miłość.
To z grubsza moje podejście, ale jego szczegóły nie są do pisania na forum.
_________________ "Mądry nie jest ten, który martwi się z powodu niedostatku, lecz ten, który cieszy się z tego co ma."
Lubię internet, bo w internecie nikt nie wie, że jestem psem
Per aspera ad astra...
...wszędzie można dojść na piechotę
Teraz jest tak, że w tym naszym świecie coraz więcej osób zna cenę wszystkiego, a nie zna, niestety, wartości niczego. Za pieniądze trzeba żyć, najlepiej aby godnie żyć, ale nie dla pieniędzy się żyje. Wiadomo pieniądze są ważne, ale nie najważniejsze. Zyć ponad stan? To nie dla mnie. Tak samo jak zamki, książę z bajki, drogie samochody.
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!' wszystko gra
Nie zaprzeczam, fajnie jak jest kasa, mozna kupić to na co ma sie ochotkę, czlowiek jest wtedy niezależny od nikogo. Ale co z tego jak za pieniądze nie da kupić sie miłości albo zdrowia! Kasa ( pieniądze ), to pojęcie względne....! Dla mnie kasa nie ma wielkiego znaczenia. Jak jest to good, jak jej nie ma terz jest good! Ważne, że są obok mnie ludzie których potrzebuję ( rodzina, znajomi, chłopak), bo ich nie da sie kupić za żadne pieniądze świata!
wiadomo że pieniądzę w dzisiejszych czasach są bardzo ważne prawie wszystko wokół nich się kręci sami do tego doprowadziliśmy no ale cóż, fajnie mieć kasę, nie muszę przynajmniej żebrać od rodziców na drobne wydatki i się tłumaczyć na co po co ? a jak ich nie mam hmm no to już jest gorzej wtedy to muszę zasięgnąć pomocy od mamy;).Miłośći pieniędzmi się nie kupi ani przyjaźni a to najważniejsze
_________________ Posłuchaj głosu serca...ono choć małe...prawde zawsze powie
Bez pieniędzy nic się nie osiągnie, taka jest prawda. Jak nie masz pieniędzy to jesteś nikim.
Można mieć to idealistyczne podejście- "pieniadze szczęscia nie dają", ale do mnie to nie przemawia. Jesli jestem smutny gdy nie mam kasy, to nawet sobie bułki na pocieszenie kupic nie moge.
"Pieniądze to nie wszystko" - dlatego trzeba je mieć, żeby wszystko sobie kupić... tak naprawdę to pieniądze pozwalają żyć... bo to dzieki nim mamy co jeść, mamy gdzie spać, mamy co ubrać itp.itd. ... pozwalają się uczyć... pozwalają mi teraz tu siedzieć i pisać na tym forum... pozwalają zdobyć miłość, no bo zastanówmy się na kogo zwrócimy uwagę, na zadbaną osobę czy na menela żebrającego przy przejściu dla pieszych... czesto powtarza się fraza, że 'miłości i przyjażni kupić się nie da' ale z miłości i przyjażni wyżyć też się nie da... mówi się też, że wraz z pieniędzmi przybywaja przyjaciele i powodzenie wśród płci przeciwnej czy tej samej (według upodobań)... tak naprawde oglądając dziś programy typu reality show widze, że dla pieniędzy człwoiek jest w stanie zrobić naparwdę wszystko... bo i zje własne żygi, jądra bizona i żywe robale (fear factory), i pozwoli na pokazanie swojego życia, także swojej intymności w tv (big brother, bar, real world, pokaz swoją twarz itp.) dla życia w luksusie wyżeknie się swojego życia by żyć u boku (na utrzymaniu) bogaczki (utrzymanek - program byłej żony Mika Jagera)... jak się to ogląda to jest fajne, ale tylko wtedy jak ogląda się to bezmyślnie, poprostu patrzy się na pojawiające obrazki... bo jak się pomysli to dzieki takim programom wspaniale widac do czego doprowadziła nas cywilizacja i kapitalizm... do tego, ze ludzie dla pieniędzy są tak naprawdę w stanie zrobić wszystko... A czym pieniądze sa dla mnie... są czymś ważnym... poprostu są ważne i tyle...
Colorblind napisał/a:
w tym naszym świecie coraz więcej osób zna cenę wszystkiego, a nie zna, niestety, wartości niczego.
piękne słowa...
_________________ "Jesteśmy tym, co robimy, jesteśmy naszymi tajemnicami. Ja jestem sumą moich grzechów, tak właśnie! Chcesz poznać mnie, musisz poznać moje grzechy." T.Dekker
pieniadze szczescia nie dają tym co ich nie maja...
zyjemy w takich czasach ze bez pieniedzy nie da sie zyc, trzeba je miec zeby normalnei funkcjonowac;] niestety odgrywaja bardzo wazna role w zyciu, a ich brak potrafi zniszczyć komus życie..
_________________ Nikt nie bedzie mi mówił jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze!!!!!
zgadzam sie z marlena_18... ja bym bez nich nie mogla zyc... znaczy sie zylabym ale sa one bardzo waznym elementem w naszym zyciu... bez nich nie powinnismy zakladac rodzin, bo malemu dziecq nalezy zapewnic odpowiedznie warunki do zycia, rozwijania sie i krztaltowania... ciezko jest bez nich zyc, ale z nimi tez nie jest latwo...;/ heh.. tak juz jest
_________________ Najpiękniejsze chwile przeżywamy wtedy, kiedy dowiadujemy się, że ktoś nas kocha.:*
mówi sie że pieniądze szczęścia nie dają i ze to nie wszystko ale czy dało by sie żyć normalnie bez nich i czy znacie człowieka bez pieniędzy który jest szczęśliwy i nie martwi sie za co kupi chleb dla dzieci i za co zapłaci wszystkie rachunki? I jeszcze jedna prawda problem z pieniędzmi jest wtedy kiedy mamy ich więcej niż potrafimy wydać
_________________ You have the right to remain silent
jak ja nie lubię tego słowa, ma dla mnie wydźwięk negatywny...
naya napisał/a:
dla pieniędzy człwoiek jest w stanie zrobić naparwdę wszystko... bo i zje własne żygi, jądra bizona i żywe robale (fear factory), i pozwoli na pokazanie swojego życia, także swojej intymności w tv (big brother, bar, real world, pokaz swoją twarz itp.) dla życia w luksusie wyżeknie się swojego życia by żyć u boku (na utrzymaniu) bogaczki (utrzymanek - program byłej żony Mika Jagera)...
pieniądze potrafią upodlić człowieka, nie potrafiłabym na tą chwilę wziąć udziału w takowych programach, jednak dopuszczam takowe sytuacje - brak jakichkolwiek funduszy na utrzymanie rodziny i żadnych perspektyw na normalne pozyskanie pieniędzy - takowe pobudki potrafię jeszcze zrozumieć. Jednak typowe dążenie aby mieć więcej i więcej pieniędzy uważam za bezsensowne.
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!' wszystko gra
nie wszyscy ludzie mysla podobnie tak naprawde tylko niewielki odsetek ludzi zgodzil by sie na pobyt w domu wielkiego brata czy ekstremalne doznania w fear factory . istanieja osoby dla ktrych zdrowy rozsadek oraz zasady sa wazniejsze niz zadza pieniadza .
Bez pieniędzy jest ciężko żyć, ale pławiąc się w dostatkach jeszcze ciężej. Nigdy nie chciałabym mieć tyle pieniędzy, że mogłabym ,,na nich spać''. Nie, ponieważ pieniądze w pewnym momencie zniwalają. Żyć ciągle zastanawiając ile mi jeszcze tego życia pozostało bo w końcu ktoś może na mnie czyhać; zastanawiać się czy ludzie w moim towarzystwie nazywający się moimi przyjaciółmi tak naprawdę zasługują na to miano, czy odejdą wraz z brakiem pieniędzy i zostanę sama w wielkim pustym domu, gdzie jedyny dźwięk będzie głosem tej przeraźliwej ciszy, która mnie otacza bo w końcu tylko ona mi pozostanie; budzić się po nocach przez koszmary o utracie majątku a co za tym idzie stracić zdrowie; być na szczycie, gdzie panuje chłód i samotność. Co takie życie jest warte? Nie wiele. O wiele bardziej chciałabym mieć tyle pieniędzy aby nie patrzyć czy starczy mi od pierwszego do pierwszego, ale tyle by starczyło na potrzeby mojej rodziny a u boku przyjaciół, którzy zasługują, żeby ich tak nazywać. Poczucie, że nie jestem sama i mam na kogo liczyć- to jest dla mnie bezcenne.
_________________ Była to jedna z tych nocy, w których nie ma nadziei na świt.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum