Ja napiszę, (by już się nie powtarzać), że zgadzam się z sis. Od dziecka panuje taki schemat "piękny" znaczy "dobry". Już starożytni Grecy wyobrażali sobie atomy pięknego człowieka jako te gładkie, delikatne, równe, natomiast atomy brzydkiego człowiekia były chropowate, nierówne itp.
Poza tym wygląd to rzecz gustu.
Utarło się, że ładniejsi mają lepiej - trudno się z tym nie zgodzić, ale właśnie będzie "ale". Są takie sytuacje, że niektóre ładne osoby mają problem ze znalezieniem sobie partnera, ponieważ płeć przeciwna obawia się albo odrzucenia, albo tego, że ta osoba jest już zajęta, albo jeszcze wymyśla coś takiego, że taka ładna osoba na pewno nie będzie chciała spotkać się z taką osobą, bo ... itp. - różnie bywa.
Ważne, by znać swoją wartość wtedy jest łatwiej.
_________________ "Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!' wszystko gra
moim zdaniem nie trzeba miec tylko ladny tylek i zdrabne nogi... wystarczy byc zadbanym (miec ladne paznokcie, makijaż, czyste ładne ubranie, fajna fryzure i co najważniejsze poczucie wlasnej wartosci) ---->osoby otyle, koslawe, czy z odstajacymi uszami powinny byc stanowcze i zaprezentowac sie ze swojej najlepszej strony, tej intelektualnej i nie tylko... owszem: jednym sie nie podoba zeby brzydka osoba zajmowala jakies wazne stanowisko w firmie ale tu naprawe nie chodzi o to! i na koniec powiem jeszcze tylko jedno... ze wszystkich osob otylych jakie tylko poznalam nie moge wskazac chociazby jednej z nich, ktora by byla niemiła i "glupia"... przez wszytskie moje doswiadczenia moge stwierdzic ze osoby otyle sa wlasnie najmilsze i najsympatycznijszcze! :* pozdrawiam
_________________ Najpiękniejsze chwile przeżywamy wtedy, kiedy dowiadujemy się, że ktoś nas kocha.:*
A moim zdaniem nie chodzi o to, że ładniejsi mają łatwiej a ludzie, którzy o siebie dbają, bo przecież każdy z nas najpierw zwraca uwagę na wygląd zewnętrzny. W zasadzie to on nam bardzo dużo mówi o człowieku, a czami nawet formuje pewien zarys człowieka. Może właśnie stąd stwierdzenie,że ładniejsi mają łatwiej. Chociaż ja bym upierała się przy fakcie, że zadbani maja łatwiej. A, i nie możemy jeszcze pominąć sprawy charakteru. To jaki masz charakter, usposobienie wpływa na to, jak ci się wiedzie. Choć są wyjątki od reguły
a po co mam wystawiac 2000 argumentow? masz odmienne zdanie ja mam odmienne i nie musze sie z toba zgadzac. Jak ci sie nie podoba moja wypowiedz to masz problem chlopie. (:
powyzsza wypowiedz pachnie ladunkiem emocjonalnym bliskim elektoratowi RM. Wymiana pogladow miedzy ludzmi sluzy m.in. weryfikowaniu wlasnych przekonan - jesli ktos inny ma racje, warto mu ta racje przyznac.
co do tematu - mysle ze wyglad ma znaczenie, kazdy z nas ma pewne wzroce estetyczne ktorymi w zyciu sie kieruje, wiec jesli chodzi o wybor potencjalnej kobiety na zycie, to tak wyglad ma tu kolosalne znaczenie. Lecz sa rozne imiona milosci, wsrod nich przyjazn, w ktorej kierujemy sie zupelni innymi pobudkami. Wyglad ma znaczenie, rowniez w sensie kultury w ktorej przyszla nam zyc - zewszad bombarudja nas nagie i rozesmiane kobiety, bedace slupem ogloszeniowym dla meskich pragnien. Dzis, te kobiety wychodza z okladek pism i ekranu telewizora, wkraczajac w nasze zycie np w formie sprzedawcow, bo od takich wymaga sie wlasnie m.in. urody. Smutne ale prawdziwe
_________________ Prawda jest to, co we mnie nie zmienne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum