Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Cierpiący  

Wysłany: 2008-04-09, 11:12   Mój problem

Zeszły tydzień byłem chory.
Ale gdy wróciłem do szkoły "grupa" z ktorą trzymalem
sie na mnie obraziła.
Myśle że to zmowa raczej na pewno zmowa.

Zaczęło sie od tego że jak w piątek poprosilem moich "kolegow" o lekcje byli dla mnie oschli... wręcz nie mili.

Było to dla mnie na tyle zaskoczenie że jak oni mnie prosili to im pomagałem.

Gdy przyszedłem do szkoły zacowują sie tak jakby mnie nie znali.Nie zwracają na mnie uwagi.

Jestem z natury bardzo delikatny i ja cały czas o tym myśle i sie zadręczam

Nie jest to dla mnie łatwe, gdy jesli chodzi o takie sprawy bardzo wrażliwy jestem.Jest mi z tym cięzko.

Mi tak naprawde ta samotnośc nie przeszakadza.

Tylko proszę o pomoc jak o tym zapomnieć.Bo ja sie tym zadręczam...

I oczekuje od was porady, bądz swoch doświadczeń
Co mam robić?
Dodam to ze klasa jest podzielona na grupy i nie łatwo sie wbić gdzieś.

PS. Prosze oszczędzic sobie głupich komentarzy.
Oczekuje porad.

DukePQ  

Wysłany: 2008-04-09, 11:37   
   Polecający: Dzięki sobie

Wejdz sobie na kompa zrób sobie kanapki
pograj w jakąś zaje ....... gierke i graj a zapomnisz :padam: :)

Cierpiący  

Wysłany: 2008-04-09, 11:49   

No tak tylko to sie ciagnie juz kilka dni.... :(

cotopaxi  

Wysłany: 2008-04-09, 13:58   

koledzy napewno wiedza ze jestes 'delikatny' i gdyby nie chcieli zebys poczul sie urazony napewno nie bawili by sie w takie gierki. skoro tak, to pomysl, moze oni wcale nie sa warci twoich poswiecen i uwagi?

z doswiadczenia wiem, ze ludzie ktorzy wybieraja izolacje wydaja sie innym intrygujacy. sprobuj ich olac, tez nie odzywaj sie do nich, poczekaj jak zareaguja. jesli nie beda chcieli tego wyjasnic, daj sobie z nimi spokoj. a jesli beda probowac z toba gadac, spytaj bezposrednio o co im chodzilo :)
glowa do gory i powodzenia:)

!UWAGA ZBIERAM CHĘTNYCH NA PIESZĄ WYPRAWĘ Z DUNIEKRKI DO NANTES WZDŁUŻ WYBRZEŻA, LIPIEC-SIERPIEŃ 2009; KONTAKT: PW, GG!

Psycho Krusher  

Wysłany: 2008-04-09, 14:49   

A wja bym własnie z nimi porozmawiał. bo to rozmowa jedynie może wyjaśnic sytuację.
Jesli spróbujesz ich olać to zapewne nic nie wskórasz, gdyż oni są w grupie - są silniejsi, a ty, sam nic nie zdziałasz.

I'm not human I'm a miracle. And even my shadow worships me.

Hustler  

Wysłany: 2008-04-09, 14:55   

Napier*ol im tak, że aż przestaną oddychać... A tak serio to widocznie w jakiś sposób podpadłeś... Spróbuj wybadać sprawę.
Same thing that get you cats nigga, get you killed

Cierpiący  

Wysłany: 2008-04-09, 18:29   

cotopaxi napisał/a:
koledzy napewno wiedza ze jestes 'delikatny' i gdyby nie chcieli zebys poczul sie urazony napewno nie bawili by sie w takie gierki. skoro tak, to pomysl, moze oni wcale nie sa warci twoich poswiecen i uwagi?

z doswiadczenia wiem, ze ludzie ktorzy wybieraja izolacje wydaja sie innym intrygujacy. sprobuj ich olac, tez nie odzywaj sie do nich, poczekaj jak zareaguja. jesli nie beda chcieli tego wyjasnic, daj sobie z nimi spokoj. a jesli beda probowac z toba gadac, spytaj bezposrednio o co im chodzilo :)
glowa do gory i powodzenia:)

To jest złoty lek!!!!

Probowałem pogadać ale oni wtedy udają ze mnie nie znają :)

Więc robie wszystko na własna reke.

Berger  

Wysłany: 2008-04-10, 18:15   

trochę dziwne by tak bez powodu się do ciebie przestali odzywać...

czy jest sens z powodu błahostki odseparowywać się od reszty?
najlepiej podejść i stanowczo się spytać o co chodzi... a jeśli nie zareagują to są h*je a nie koledzy... takich to nawet nie warto pamiętać ;)

zawsze są inni ludzie
zapewniam cię, że wcale nie jest tak trudno wkręcić się do innej grupy...

Sol  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-04-14, 00:29   

Cierpiący, obstawiam, że jesteś w gimnazjum. Zgadłam?

Miałam identyczne sytuacje w klasie, podział na grupki, traktowanie niektórych jak trędowatych po dłuższej nieobecności z niezrozumiałych do końca powodów, permanentne wojny, krótkie okresy wielkich przyjaźni... bywa. Trzeba się przyzwyczaić i jakoś przetrwać, przezimować. Jeśli nie chcą rozmawiać - olej ich, w końcu wrócą, zawsze wracają.

Grunt, to nie robić z tego wielkiej tragedii, zająć się czymś innym, poszukać kogoś, z kim naprawdę dobrze się dogadujesz i z nim trzymać bez względu na wszystko.

"Wiec dochodzimy do konkluzji, iz ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji" :luka:

Colorblind  

Wysłany: 2008-04-14, 15:24   

W szkole, w klasie zazwyczaj się znajdzie osoba, która jakoś będzie innym przeszkadzać, nie pasować, takie życie - ale najważniejsze, by nie okazywać, że nam na tym zależy, olejesz, a sytuacja się zmieni - przynajmniej u mnie kiedyś tak było - że gdy nie było żadnej reakcji na brak reakcji to większość się uspokoiła i zmieniła swoje postępowanie o 180 stopni.

'czy świat się wiele zmieni jeśli z młodych gniewnych wyrosną starzy wpannolekkichobyczajowieni?'

czesiek667  

Wysłany: 2008-05-07, 10:37   

To nie chodzi o to ze cała grupa jest na Ciebie o cos obrazona. Znajac zycie jest tak ze to tylko jeden z tych chłopaków ma do Ciebie jakies "ale" i zbuntował cała ekipe przeciwko Tobie. Zachwuj sie tak jakby Cie to wogule nie obchodziło i nie zwracaj na nich uwagi. Pokaz im ze SAM jestes silniejszy od nich wszystkich. A najlepiej by było poznac jakiegos goscia co ma naprawde jakas władze a oni czuja przed nim respekt. W momencie kiedy zobatrza z kim trzymasz to sami wróca i jeszcze Cie przeprosza. Ale wiesz to jest tylko porada do której nie mosisz sie stosowac. Pozdrawiam:))

Odpowiedz do tematu