Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-09-19, 18:44
bro napisał/a:
tylko że PO nic nie zrobiła, a była drugą najliczniejszą partią w tym sejmie.
Ale co miała zrobić, skoro była w mniejszości? Nie mogła przegłosować PiS LPR i Samoobrony, czyli jedyne co można im zarzucić to to, że się z PiSem nie dogadali, ale kto wie czemu tak naprawdę się nie dogadali?
Dla mnie takie forumowe dyskusje "która partia jest dobra, a która zła" bezsensowne są, ponieważ niewielu biorących w nich udział dopuszcza możliwość zmiany swojego zdania, a większość stawia sobie za cel przekonanie innych... a i ponoć nie brak już w internecie "wytrenowanych" ideologów, którzy zakonspirowani agitują.
sis napisał/a:
ależ Frasunku, szczerość podczas kampanii wyborczej Ci się marzy? takie rzeczy to tylko w Erze ;>
Nie mi się marzy, a jej wymagam. I nie tyle chodzi o szczerość, a o spójność przekazu, żebym wiedział na kogo głosuje i z czego będę rozliczał przy okazji następnych wyborów.
Wysłany: 2007-09-19, 19:22
bro napisał/a:
W takim razie opozycja jest po nic?
Opozycja jest po to, żeby było kim zastąpić rządzących jak się nie sprawdzą ;>
Za rządy odpowiedzialność biorą Ci, którzy rządzili, a jak się zachowuje dana partia jako opozycja jest* mało ważne, bo się na nią głosuje nie po to, żeby była opozycją.
To jakiś żart? Twierdzisz, że jakaś partia nie mówi o tym, że będzie mniejszy deficyt budżetowy i w ogóle będzie cudownie w PL? Piszesz mi o jakiś rzeczach, do których w ogóle PO nie przykładała ręki przez 2 lata, a na koniec do tego sama głosowało na odpisanie od podatku 1200 zł (nie będę sprawdzał czy dokładnie tyle) od każdego dziecka, które rodzina posiada. I Ty mi mówisz, że chce zrobić cięcia socjalne??
cytowana przez Ciebie czesc postu miala zoobrazowac w jakim stopniu jest nam dzis blizej do Socjalizmu niz do wolnorynkowej gospodarki. To ze na koniec kadenci wszyscy choralnie podniesli rece za ulga dla dzieci, wynikalo z czystej kaluklacji politycznej, zadna paria na swiecie przedzien wyborow nie zrobila by inaczej, lecz powtarzanie ludziom ze warto zrefromowac KRUS czy przeprowadzic ewidencje swiadczen rentownych jest krokiem decydowanie w dorbym kierunku, krokiem ktorego PiS nie uczynil przez 2 lata rzadow. DZis zadna partia nie odnosi sie do likwidacji KRUSU z racji kampani, ale wole dac szanse tym ktorzy jeszcze nie mieli mowlziowsci wykazania sie.
bro napisał/a:
Znaczy się dlatego, że nasi mają inne zdanie niż reszta to mamy przyjąć zdanie reszty? To może w ogóle wycofajmy jakiekolwiek nasze zdanie i przyjmujmy automatycznie to co większość UE zagłosuje, wtedy dojdziemy do kompromisu i wszyscy będą nas kochać i uwielbiać, że jesteśmy tacy pro, tacy UE i już niezaściankowi. Siła nie została pokazana w kwestii dorszów i to jest wielki minus, jeno z drugiej strony była w kwestii pierwiastka, w kwestii dogadywania się o energię UE z Rosją, ale spoko, rząd jest wulgarnie ciałem kroczowym faceta.
UE to potezny organizm, skladajacy sie z wielu czesci, wsrod nich z Polski. Aby isc w jednym kierunku wszyskie panstwa musza jednoczesnie spiewac, jesli bedzie inaczej - nie ruszymy z miejsca. Problem w tym ze Polska czesto bronila kwesti dla siebie zupelnie nie efektywnych z punku widzenia przyszlosci Polski - jesli nie potrafimy sie dogadac w kwesti symoblicznego dnia manifestacji przeciwko karze smierci, to jak mamy to uczynic chociazby w sprawie bezpiezesntwa energetycznego? PiS swietnie wykorzystuje nastroje spoleczne w ramach ktorych wiekszosc dzis jest za kara smierci, problem w tym ze elektorat PiS to ludzie czesto zafascynowani ideologia panstwa opiekunczego, nie rozumiejacy zoobowiazan plynaccych z czlonkostwa.
bro napisał/a:
Candida napisał/a:
Retoryka prosto z konferecnji PiS
Ja Cię nie obrażam.
bro napisał/a:
Candida napisał/a:
ktory w zyciu wiecej zrobil dla Polski niz Kaczynski ktory mu odnczenia za wyzej wspomniana krytyke odebral
Jak na konferencji PO
bro napisał/a:
Możesz mi wytłumaczyć co ma zabranie odznaczenia do tego jak działa MSZ? Bo staram się i nie mogę znaleźć korelacji.
to bardzo proste. Sa ludzie w naszym pieknym kraju ktorzy wniesli wiele do histori i sa tacy ktorzy do tego tytulu dopiero aspiruja. majac wybor pomiedzy jednym i drugim, naturalnym zdaje sie wybrac tych ktorzy dali juz swiadectwo patryjotyzmu. PiS trzymajac na stanowisku Fotyge daj jedynie wyraz swym partykularnym interesom, jednoznacznie wkskazujac ze czas innych minol. W ocenie ludzi pozostaje czy taka sytuacja jest wlasciwa, czy tez nie.
bro napisał/a:
identyfikuje sie z pogladami ojca, w ramach ktorych teoria ewolucji jest klamstwem, a czlowiek zyl wsrod dinozaurow
Sprawdź najpierw dokładnie wypowiedzi, okay?
nie okay. To ze senior Giertych negowal teorie ewolucji i fakt egzystowania gatunku ludzkiego wsrod dinozaurow nie podlega dyskusji, a fakt jego przynaleznosci do LPR swiadczy o tym ze przedstawia zalozenia i ideologiczna spojnosc calej parti. droga dedukcji, dochodzimy do wniosku ze byly minister MEN sie z nimi identyfikuje.
bro napisał/a:
To nie jest kampania dla niezdecydowanych, tylko dla tych, którym z jakiś powodów nie spodobał się PiS i ich rządy.
dzis licza sie na scenie politycznej 3 partie. LiD i PO to potencjalna koalicja, zatem antagonizm dotyczy PiS i jego rzadow. KAzda z parti ma swoj twardy elektorat, reszta glownie wyborcow tzn "POPiSu" wacha sie, zatem jest to kampania dla niecdecydowanych.
bro napisał/a:
Nie przesadzajmy, media bardzo dobrze sterują ludźmi, ale w czasie komuny sporo osób wiedziało, że "nie oglądaj telewizji bo będziesz mieć w głowie glizdy". A jak pokazały ostatnie wybory to manipulowanie nie jest takie znowu łatwe.
dzis manipulacja ze strony mediow wyglada zupelnie inaczej niz mialo to miejsce w czasam indoktrynacji. Lansowanie okreslonych jednostek w progarmach publicystycznych powoduje ze maja one szanse zabrac glos w sprawie przedstawienia swojego programu i mozlioscpozyskania glosow. Obecnie Polska ma najwiekszy w historii odsetek ludzi z wyzszym wyksztalceniem, ok 12%, a reszta? Jest nia latwiej manipulowac zwlaszcza ze Tv ma ok 96% ludzi w Polsce.
kenusarf napisał/a:
Candida napisał/a:
jesli Giertych jest dla Ciebie autorytetem to ambitny czlowiek z Ciebie.
Jaki związek ma ambicja z posiadanymi autorytetami?
moje slowa to byla ironia, natomiast odpowiedz na Twoje pytanie jest pozytywna, owszem ma, bo jesli dla danej osoby autorytetem jest blokers spod klatki z piwem, a dla innej Kapuscinski, to mozna strzelac ze ta droga osoba ma wieksza ambicje stac sie w zyciu kims wiecej niz tlem dla nieudanego zycia.
_________________ Prawda jest to, co we mnie nie zmienne.
Wysłany: 2007-09-20, 14:58
Candida napisał/a:
moje slowa to byla ironia,
Pisanie, że się ironizowało to kompletny brak klasy
Candida napisał/a:
natomiast odpowiedz na Twoje pytanie jest pozytywna
Ja się nie spytałem "czy..." a "jaki..."
Candida napisał/a:
bo jesli dla danej osoby autorytetem jest blokers spod klatki z piwem, a dla innej Kapuscinski, to mozna strzelac ze ta droga osoba ma wieksza ambicje stac sie w zyciu kims wiecej niz tlem dla nieudanego zycia.
Strzel to Ty sobie w łeb... Naprawdę jesteś taki beznadziejny, że musisz się dowartościowywać posiadaniem "fajnych" autorytetów?
Candida napisał/a:
DZis zadna partia nie odnosi sie do likwidacji KRUSU z racji kampani, ale wole dac szanse tym ktorzy jeszcze nie mieli mowlziowsci wykazania sie.
Czyli liczysz na to, że PO oszuka swoich wyborców?
Candida napisał/a:
Sa ludzie w naszym pieknym kraju ktorzy wniesli wiele do histori i sa tacy ktorzy do tego tytulu dopiero aspiruja. majac wybor pomiedzy jednym i drugim, naturalnym zdaje sie wybrac tych ktorzy dali juz swiadectwo patryjotyzmu.
historii, patriotyzmu... może daj świadectwo swej miłości do ojczyzny i naucz się pisać, lepsze to niż ciągle powtarzać, że Twoim autorytetem jest Bartoszewski...
Candida napisał/a:
dzis licza sie na scenie politycznej 3 partie. LiD i PO to
... jest już 5 partii
Jak dla mnie to Candida jest z PiS'u i stara się tu PO skompromitować...
jesli do wydawania sadow o czlowieku potrzeba Ci jego kiludziesieciu postow to nie swiadczy o Tobie najlepiej.
kenusarf napisał/a:
Naprawdę jesteś taki beznadziejny, że musisz się dowartościowywać posiadaniem "fajnych" autorytetów?
kenusarf napisał/a:
Twoim autorytetem jest Bartoszewski...
zacytuj dokladnie fragment w ktorym pisze ze ktokolwiek jest dla mnie autorytetem, to po pierwsze. Po drugie dla milionow ludzi w tym pieknym kraju JPII jest autorytetem, czy to znaczy ze sa oni niedowartosciowani?
kenusarf napisał/a:
Czyli liczysz na to, że PO oszuka swoich wyborców?
nie, licze ze moj glos oddany zostanie w zgodzie z moimi przekonaniami i zmieni on cos na lepsze.
_________________ Prawda jest to, co we mnie nie zmienne.
Wysłany: 2007-09-21, 12:38
Candida napisał/a:
jesli do wydawania sadow o czlowieku potrzeba Ci jego kiludziesieciu postow to nie swiadczy o Tobie najlepiej.
To było pytanie, a nie osąd... i proszę przyjmij odpowiedzialność za to co napisałeś, a nie pisz teraz, że w rzeczywistości to Ty jesteś mądry tylko w internecie głupoty wypisujesz...
Candida napisał/a:
zacytuj dokladnie fragment w ktorym pisze ze ktokolwiek jest dla mnie autorytetem, to po pierwsze.
No jeżeli nie masz autorytetów to zgodnie z Twoją teorią nie masz tej ambicji, aby zostać dobrym człowiekiem...
Candida napisał/a:
Fotyga to fatalny minister, i mowia o tym takie autorytety jak Bartoszewski,
Czyli on nie jest Twoim autorytetem, ale jednak się na niego powołujesz, ciekawe...
Hehe, dobre, Pan Miller startuje z listy Samoobrony... dobre sobie, Samoobrona to zlepek wszystkich osób, które tylko i wyłącznie chyba chcą wejść do Sejmu, no masakra, niektórzy mogliby sobie darować startowania z listy partii tylko po to by się chcieć odegrać na kimś w komisji śledczej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum