witajcie.
mam taką małą prośbe:!
otóż chodzi mi o to co powiedzieć rodzicom aby spędzić noc poza domem z facetem,,,, do tej pory było mi o wiele prościej ale teraz nie wiem już co mam wymyślec...
proszę o jakies normalne wymówki! pozdr. i thx z góry:P
No cóż skoro chcesz już kłamać to masz kilka opcji do wyboru, ale nie obiecuję, że to wypali :p
Otóż:
- Idę do koleżanki na noc (jej rodzice się zgodzili)
-Jadę na impreze z koleżankami (przyjedzie po nas tata koleżanki)
-Idę na grilla do kolegi
ehh opcji jest wiele, jednak nie wiem, co łykną Twoi rodzice
W moim przypadku akurat problemów nigdy nie było, bo zawsze mówilam prawdę gdzie się wybieram, a później to już tak mi mama ufała, że nawet nie musiałam się tłumaczyć i prosić
ogólnie radzę wybrać moją wersję, bo kłamstwo ma krótkie nogi i tylko możesz pogorszyć swoją sytuację
gdybym powiedziała prawde to zapewne by sie spytała a zkim a gdzie a po co itd. chyba wiesz co mam na mysli... nawet gdybym pow ze nie wracam na noc to musialabym skłamac z kim.. bo jestem w "związku" ktory nie jest normalny.... i wolalabym aby oni o tym nie wiedzieli..
Powiem Ci, że ja mówiłam jak chciałam wyjść z domu na noc, że:
-jadę do kumpeli na noc,
-idę na dyskotekę ( tylko to wiąże się z tym, że musiałam być już w domu przed 6
),
-idę na ognisko, a takie imprezy zazwyczaj trwają długo...!
Jest jeszcze wiele opcji, ale Ty już sama musisz wybrać odpowiednią dla Ciebie....! Ja wymyślałam takie coś jak chciałam wyjść na noc z chłopakiem, bo wiedziałam, ze mi nie pozwolą jak się spytam....
gdybym powiedziała prawde to zapewne by sie spytała a zkim a gdzie a po co itd. chyba wiesz co mam na mysli... nawet gdybym pow ze nie wracam na noc to musialabym skłamac z kim.. bo jestem w "związku" ktory nie jest normalny.... i wolalabym aby oni o tym nie wiedzieli..
o gosh
pierwsze primo - powiesz ze idziesz do chlopaka na noc, a oni sie spytaja 'do kogo?' - odpowiedz DO CHLOPAKA, 'gdzie?' odp DO CHLOPAKA, o'po co' napewno sie nie spytaja. rodzice bywaja bystrzejsi niz myslisz kiedy mowisz ze idziesz do chlopaka na noc, nie mysla zapewne ze bedziecie grac w chinczyka czy w wojne ani tez ogladac kreskowki.
druga rzecz.... jak ty po chamsku traktujesz ten swoj 'nienormalny' zwiazek... jesli naprawde zalezy ci na tym facecie, to chyba myslisz ze kiedys tez bedziecie razem nie? a przeciez do konca zycia udawac nie bedziesz ze idziesz na dyskoteke (z drugiej strony, jesli rodzice nie pozwolilyby ci na wypad z tym facetem z ktorym jestes w 'nienormalnym' zwiazku, najprawdopodobniej mieliby racje...)
kolejna rzecz - masz niepowtarzalna okazje sprawdzic swojego faceta i swoich rodzicow. twoi rodzice go nie znaja - przedstaw im go, opowiedz o sytuacji. jesli oni nie zgodza sie na utzrymanie tych relacji dopoki on sie nie rozwiedzie (bo to chyba ty zaczelas ten temat o facecie w zwiazku i 2dzieci?) - powiedz mu sorry kochanie, ale dopoki sie nie rozwiedziesz z naszego zwiazku nici. mozesz mi wierzyc ze nikt nie wyjdzie na pokrzywdzonego..
no i wreszcie. tu wszystko zalezy od twojego sumienia. nie masz czasami wyrzutow sumienia ze twoi rodzice (jacy by nie byli nadopiekunczy, sprochniali, tradycyjni, staromodni i tak dalej) troszczacy sie o ciebie sa oklamywani? jaka jest twoja hierarchia wartosci? co stawiasz na pierwszym miejscu? nie wiem, co myslisz o swoich klamstwach. powiem jak jest ze mna. moja mama jest chora, ma anemie, nerwice i bog wie co jeszcze. byl moment kiedy byla naprawde bliska wyczerpania. w takich sytuacjach naprawde zaluje sie, ze nie docenialo sie drugiej osoby, oklamywalo ja, czesto zapominalo sie o szacunku. ja np zalowalam cholernie ze zaczelam palic papierosy, nie robilam wilu rzeczy o ktore mnie prosila itd. ty kiedys pozalujesz, ze nie powiedzialas rodzicom o tej blahostce. teraz ten facet moze sie wydawac cholernie wazny. ale pamietaj ze to rodzicow ma sie tylko jednych.
_________________ yeah, I do like open windows
!UWAGA ZBIERAM CHĘTNYCH NA PIESZĄ WYPRAWĘ Z DUNIEKRKI DO NANTES WZDŁUŻ WYBRZEŻA, LIPIEC-SIERPIEŃ 2009; KONTAKT: PW, GG!
skoro jestes na tyle dojrzała i odpowiedzialna, żeby spędzać noc z facetem to powinnaś też już dorosnąć do rozmowy z rodzicami o tym z kim spędzasz noce...
KOCIAK20 napisał/a:
bo jestem w "związku" ktory nie jest normalny....
nie ma związków nienormalnych... chyba, że jedno z was nie ukończyło lat 13 a drogie jest już dawno pełnoletnie (związek pedofilski), albo jedno z was jest zwierzęciem (piesek, kotek, konik itp.itd.) lub jedno z was jest martwe albo krzywdzicie osoby trzecie... i uważam , że jeżeli twój związek spełnia, któreś z tych kryterii, to w 100% popieram twoich rodziców, którzy nie puszczą cię na nocne schadzki z ukochanym...
_________________ "Strach jest wytworem wyobraźni. To kara, cena jaką płaci się za wyobraźnię." T.Harris
Kłamstwo zawsze wychodzi na jaw. Jak się dowiedzą, że ich okłamujesz to tylko stracą do Ciebie zaufanie.
Jeśli jesteś gotowa na noc z jakimś facetem to musisz być dojrzała. Jeśli chcesz stosować dziecinne wymówki to raczej dojrzała nie jesteś. Może lepiej sobie daruj takie noce. Nie lepiej się pouczyć?
_________________ "Cóż najtrudniejsze z wszystkiego?
A prostym wydaje się zgoła:
Dojrzeć spojrzeniem własnym
To, co się przed nim nie chowa"
Wysłany: 2008-05-08, 19:22
Nori napisał/a:
IMO warto zaryzykować. Bo związek z chłopakiem jest ważniejszy od stosunku z rodzicami.
Wiadomo. Kazirodztwo to nie przelewki.
A tak na serio, to gupoty gadasz. W jej wieku stosunki z rodzicami są jak najbardziej ważne, bo rodzice ją utrzymują, są odpowiedzialni za nią i to oni stanowią drogowzkaz na dalsze życie. A nie chłopak, z którym może sie rozstać za miesiąc.
Wysłany: 2008-05-08, 19:40
Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
Rozstaną się za miesąc lub za 40 lat.
Rodzice utrzymują i utrzymywać będą.
W jakim sensie odpowiedzialni?
A z tym drogowskazem, to różnie bywa. Co masz na myśli mówiąc drogowskaz?
Sam bym nie puścił córki, gdybym nie uważał ją za rozsądną - musiała by brać tabletki antykonc. No i zależy od chłopaka...
Wiesz, sprawa wygląda tak: nie zawsze popieram samo to, żeby w ogóle spać z kimś innym. Doradzam jej nie mówić prawdy rodzicom, jeśli jest rozsądna i się odpowiednio zabezpiecza, a rodzice nie pozwalają jej nocować poza domem przez ich widzi-misie, które nie ma większego sensu. Jeżeli się nie zabezpiecza, to odradzam jej współżyć, odradzam nocować poza domem, oraz okłamywać rodziców.
[ Dodano: 2008-05-08, 19:42 ]
Cytat:
Mógłbyś mi wytłumaczyć dlaczego?
Bo to nie z rodzicami chcesz spędzić całe swoje życie
zbych1112 napisał/a:
O ile dzieci są za młode to bardzo dobrze, że tego nieakceptują. Stosowanie dziecinnych wymówek jest dowodem na kompetną niedojrzałość.
czasami trzeba skłamać, żeby zrobić coś dla siebie
_________________ Interrupted conversion
Blinded mind in fear
Borders on borders
Reality fragmented in beliefs
Sam bym nie puścił córki, gdybym nie uważał ją za rozsądną
Skoro tak uważasz to nie sądzisz, że należałoby się zastanowić dlaczego jej rodzice jej nie chcą puścić?
Nori napisał/a:
Wiesz, sprawa wygląda tak: nie zawsze popieram samo to, żeby w ogóle spać z kimś innym. Doradzam jej nie mówić prawdy rodzicom, jeśli jest rozsądna i się odpowiednio zabezpiecza, a rodzice nie pozwalają jej nocować poza domem przez ich widzi-misie, które nie ma większego sensu. Jeżeli się nie zabezpiecza, to odradzam jej współżyć, odradzam nocować poza domem, oraz okłamywać rodziców.
Czyli odradzasz jeśli się zabiezpiecza i odradzasz jeśli się nie zabezpiecza. Trafnie doradzasz. Jeśli rodzice nie pozwalają własnemu dziecku na nocowanie poza domem to nie z powodu własnego widzi-misie tylko z troski.
Nori napisał/a:
Bo to nie z rodzicami chcesz spędzić całe swoje życie
I z tego właśnie powodu należy spędzać noc u swojego chłopaka?
Nori napisał/a:
czasami trzeba skłamać, żeby zrobić coś dla siebie
Nie trzeba kłamać by zrobić coś dla siebie.
_________________ "Cóż najtrudniejsze z wszystkiego?
A prostym wydaje się zgoła:
Dojrzeć spojrzeniem własnym
To, co się przed nim nie chowa"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum