Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: lolinka
2006-07-25, 18:46
Autor Wiadomość

ali baba 

Wysłany: 2006-07-25, 14:59   Parada homoseksualistów - reportaż

Jakiś czas temu jeden z aktywistów homoseksualnych zarzucił mi nienawiść. Powiedział, że homoseksualizm jest powodem do dumy, a tacy jak ja zacofani prostacy nie są w stanie tego zrozumieć.

To prawda, jestem prostakiem. Czy jestem zacofany? Nie sądzę. Tak czy inaczej postanowiłem sam sprawdzić, czy homoseksualizm jest rzeczywiście powodem do dumy jak twierdził mój rozmówca....

Reportaż z parady tutaj

sylwu$  

Wysłany: 2006-07-25, 18:24   
   Polecający: google xD

Homoseksualizm nie jest powodem ani do dumy, ani do wstydu...

Angell  

Wysłany: 2006-10-07, 21:16   

sylwu$ napisał/a:

Popieram w 100%

Niemniej homofobia i brak tolerancji - to juz jest powód do wstydu.

No chyba,że spadło ci mydło pod prysznicem i .... - wtedy masz powody do nienawisci i nie musisz sie tego wstydzić.
Ale osobiscie , póki nikt mi nic nie zrobił- nie mam powodów do nienawisci, homofobii itp. - ani mnie to ziębi , ani mnie parzy . Mam kilkunastu znajomych-gejów - są kochani :)
Jeździłam na różne imprezki z nimi - i powiem wam co widziałąm : NIC! Tam nikt na nikogo krzywo nie patrzy, nie ocenia, nie opluwa (co ma miejsce na "normalnych" dyskotekach), tam nikt nikogo nie maca jesłi druga osoba nie ma na to ochoty ( na "normalnej " dyskotece niestety obleśni kolesie mysla,ze jak kogoś złapią za tyłek to komplement i że mają prawo macać gdzie i kiedy chcą!) , nie obnoszą sie ze swoimi uczuciami - nie całują sie czy nie obmacują w każdym roku sali itp. A jak się wychodzi z imprezy, to nikt nikogo za rogiem nie gwałci! Powiedz mi ile lasek nie wróciło z normalnej dyskoteki do domu, bo jakiś wynaturzony , bezmózgi debil miał ochotę "zaruchać" -bo zachował się jak zwierze, choc ma podobno jakiś rozum i powienien się pohamować. Znasz takie przypadki? Ja znam - łącznie z zabójstwem na tym tle. Wszystkie są przypadkami "hetero" czyli takich "normalnych" - jeśli kiedys zacznę się szczycic, ze jestem "normalna" - to proszę , zamknijcie mnie w jakimś zakładzie- bo to powinien byc dopiero powód do wstydu.

W każdym razie: nic do gejów nie mam :) ani do lesbijek :)

Co do dumy - powiem ci jak to rozumieć - dumny jest , bo miał odwagę się przyznać - przed sobą, matką, ojcem,....przed swiatem,choć zapewne przez wiele lat nawet przed samym sobą bał się do tego przyznać, moze próbował wkomponować się w tych "normalnych" - a teraz w końcu jest wolny , od zakłąmania, od strachu i wiecznego ukrywania prawdy.Innych powodów do dumy nie widzę - ale do wstydu też nie.

jusia_like  

Wysłany: 2006-10-07, 22:24   
   Polecający: Google

Więc ja w takim razie tez jestem zacofana. Nie popieram homoseksualizmu i nie widze w tym nic czego musiałabym nagle zacząc sznować.
Nie mniej jednak nie wyśmiewam się z ludzi którzy orgaznizują takie parady- tylko nie widze w tym celu. Kto ma ich szanowac i tak bedzie a jak ktos nie ma zamiaru to na domiar zlego nie tylko nie bedzie olewal ale na parade przyjdzie z pomidorami i jajakami... coż taka społecznośc...

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2006-10-08, 00:25   

ali baba napisał/a:
Powiedział, że homoseksualizm jest powodem do dumy, a tacy jak ja zacofani prostacy nie są w stanie tego zrozumieć.

Ucieszny sposób argumentacji. Jak się ze mną nie zgadzasz to jesteś głupi.

W ogóle nie warto się takimi tekstami przejmować.

lolinka  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2006-10-08, 13:34   

tolerancja - ostatnio wszedzie słysze to słowo , ulubione słowo młodziezy , każdy jest tolerancyjny ale ... no własnie , czy tolerujemy wszystko ? Czy nie przesadzamy z ta tolerancja i nie zabardzo sie z tym obnosimy ? Smieszy mnie człowiek który mówi ze jest tolerancyjny ale podczas kłotni z kolega wyzwał go od pedała ;p Autentyczny przypadek. Albo ze jest tolerancyjny ale metali wyzywa od brudasów a hip hopowców od ćpunów a ludzi o innych poglądach od debili i idiotów. To jest własnie polska tolerancja. Zła interpretacja słowa. Ja tolerancyjna nie jestem , nie mam zamiaru udawac ze wszystko kocham i wszystko lubie i nic mi nie przeszkadza . Moze mi tu ktos wyskoczyc ze ludzi poznaje sie po wnętrzu a nie ugrupowaniu , no tak ale kazde poglądy ugrupowania wpływaja na to wnetrze , i choc ja moge lubic kolege skina to nie znaczy ze toleruje to co on robi lub co wyznaje. To samo sie tyczy pedałow , tyle ze oni mają to do siebie ze chca byc tolerowani a sami nie umieja tolerowac srodowiska w którym sa i ludzi którzy nie tolerują ich. ( i nie mówie tutaj o aspektach przemocy wobec nich bo wtedy rozumiem ich sprzeciw)Nie umieja powiedziec mam Cie w dupie tylko musza wyjsc na ulice , a ludzie sie na nich patrza jak na zwierzaczki w Zoo , czyli sami z siebie robią obiekt na wystawie. Nie chce parad , nie obchodzi mnie kto z kim gdzie i w jakiej pozycji. Nie chce tego na swojej ulicy.

Jestem tu  

Wysłany: 2006-10-08, 15:56   

sylwu$ napisał/a:

Jak najbardziej trafne określenie :ok:

jusia_like  

Wysłany: 2006-10-08, 18:26   
   Polecający: Google

lolinka napisał/a:
Czy nie przesadzamy z ta tolerancja i nie zabardzo sie z tym obnosimy ?

według mnie aż do przesady. JAk dla mnie to jest taki trend- jesteśmy tolerancyjnie bo tego wymaga teraźniejsza moda; bo inni tez są tolerancyjni; bo w sumie trzeba cos robic; bo jak sie zna homoseksualiste to juz jest sie super cool bo to zaszczyt.
Phi wkurza mnie to jak ktos mowi : 'mam znajmoego homoseksualiste' i od razu przechodzi do ofensywy mowiac jak to hetero są ba! i wogole neandertalczycy bo nie szanuja odmienności. Otoz szanujemy ale nie koniecznie tolerujemy !!

Po co im parady ??
- bo chca pokazac że są ??- (hetero tez są i jakos sie z tym nie obnosimy; transwestyci tez żyja w swoim kręgu i szanujemy ich za to - wiec dlaczego z homoseksualistami ma byc inaczej?? )
-bo chca namiawiac do tego zeby zmienic orientacjie ( to juz by bylo infantylne ich myslenie)
- bo chca zeby to bylo widoczne ( to ja sie pytam teraz co ma byc takie widoczne)

.. wiec jaki jest sens tych parad moze ktoś w koncu okresli??? :zdziwko:

Dishman  

Wysłany: 2006-10-08, 21:21   

Tolernacja jest trendy. Toleruje się wszystko. Styl życia jak najbardziej wart rozważenia, ale bez przesady, w tolerancji też muszą być jakieś ograniczenia.

Aha i to, że jestem nietolerancyjny dla homo to nie znaczy, że jestem homofobem i walę w nich kamieniami, a tak próbuje się mnie przedstawić. (mnie, jako członka jakieś grupy osób).

Odpowiedz do tematu