• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Anton  

Wysłany: 2007-08-05, 20:21   
   Polecający: google

No dobrze, ale co zrobić z pedofilem który nie może opanować swojego popędu? Bo o takim mówiłam przecież, nie twierdzę że nie istnieja tacy którzy mogą sobie z nim poradzić, tacy nie mają kłopotów z prawem. Wyleczyć go nie można, może można próbować uczyć go panować nad popędem, bo samo więzienie na pewno nie przyniesie efektów. Polskie prawo karne pod tym względem wymaga naprawdę dużych poprawek.

naya  

Wysłany: 2007-08-06, 10:21   

dla mnie dziecko to sacrum... i kazdy kto je narusza powinien ponieść karę... pedofilia jest najgorszym sposobem skrzywdzenia niewinnego i naiwnego dziecka... i najgorsze jest to, że nie ważne jaka kara spotka pedofila to skrzywdzone przez niego dzieci do końca życia zapamiętają to co im zrobił... byćmoże to wydarzenie z dzieciństwa nie pozwoli im normalnie funkcjonować w dorosłym świecie... chwila przyjemności dla pedofila to zniszczone życie dziecka... jednak mimo, że kara nie umniejszy zbrodni to powinna być ona jak najbardziej bolesna (i to nie tylko fizycznie)... tylko niestety nasz kraj obowiązuje humanitaryzm a to co powinno zrobiś sie pedofilowi humanitarne w żaden sposób nie powinno być... nauczyciel z posta pierwszego dostał 6 lat... mówi się, że pedofile w więzieniu maja parwdziwą szkołę życia... jednak dla mnie to i tak za mała kara... to, że kumple pod prysznicem będą zrzucać mu mydło nie jest karą dla człowieka, który to mydło zrzucał dziecku...

Paulinaaa  

Wysłany: 2007-08-11, 14:34   
   Polecający: Ja =D

non stop slyszeo ytych pedofilach... ostatnio bylo ze facet gwalcil dzieci swojej sasiadki... co za ludzi... swiat jest okrutny, (sami sobie taki los zgotowalismy...-ludzie)! nie ma idealow....

Tynka88 

Wysłany: 2007-08-21, 18:21   

pedofile ?? nie wiem skad ci ludzie sie wzieli .. chyba z innej planety ... wiem jakie sa skrzywienia psychiczne ale to lekka przesada by gonic bezbronne dzieci. Najbardziej smieszy mnie kara wymierzona dla pedofilow od 5 do 25 lat więzienia. Ja bym od razu dała dozywocie a nie ze taki koles wyjdzie z pudla i powraca jeszcze z bardziej poprzestawiana psychika do swoich ulubionych czynnosci zyciowych ..

Świt nad Bugiem  

Wysłany: 2007-08-22, 12:49   
   Polecający: Google:P

Tynka88 napisał/a:
pedofile ?? nie wiem skad ci ludzie sie wzieli .. chyba z innej planety ... wiem jakie sa skrzywienia psychiczne ale to lekka przesada by gonic bezbronne dzieci. Najbardziej smieszy mnie kara wymierzona dla pedofilow od 5 do 25 lat więzienia. Ja bym od razu dała dozywocie a nie ze taki koles wyjdzie z pudla i powraca jeszcze z bardziej poprzestawiana psychika do swoich ulubionych czynnosci zyciowych ..

Tych ludzi nie trzeba na całe życie pakować za kraty - ich trzeba LECZYĆ! To jest skrzywienie, które jednak da się opanować przy pomocy specjalistów. I tak powinno być to robione. A że nie jest, to inna sprawa...

Air Canada  

Wysłany: 2007-08-22, 13:55   
   Polecający: Gdzieś przypadkiem natrafiłem na link

Takich ludzi trzeba tępić ! Tępić ! Nie ma co ich wsadzać na parenaście lat do więzienia bo może zdarzyć się i tak że uda im się wyjść i co ? Będą robić to samo.
Moje poglądy na niektóre sprawy są dość radykalne więc...wprowadzić dla Pedofili kare śmierci !

Jaskier  

Wysłany: 2007-08-22, 14:08   
   Polecający: Świt nad Bugiem

Proponuje kulę w łeb i do piachu... jak to niektórzy mówią.

A tak na serio, to takich zwyrodnialców moim zdaniem trzeba zamykać w zakładach psychiatrycznych i leczyć ścierwo, a jak się nie da to pozostaje więzienie (nie popieram kary śmierci)...

Tynka88 

Wysłany: 2007-08-22, 14:11   

Świt nad Bugiem napisał/a:
ich trzeba LECZYĆ
haha dobre .... czym chcesz ich leczyc starszymi paniami ?? sorry, ale dla mnie to juz takiego czlowieka nie wyleczysz ... ja bym ich nie zabijala tylko wysylala do obozow pracy dla wiezniow :] niech chociaz robia na panstwo :]

Air Canada  

Wysłany: 2007-08-22, 14:13   
   Polecający: Gdzieś przypadkiem natrafiłem na link

Czesto wiezienie dla takich ludzi to kara smierci.
Pedifili w celi nie lubia najbardziej zreszta nie ma sie co dziwic.
Gdy taki owy pedofil trafi do zlej celi no na szczescie moze dlugo w niej nie posiedziec.

Świt nad Bugiem  

Wysłany: 2007-08-22, 18:03   

Air Canada napisał/a:
wprowadzić dla Pedofili kare śmierci !

Podobał mi się pewien cytat z Władcy Pierścieni: "Wielu żyjących zasługuje na śmierć, tak jak wielu umierających zasługuje na dalsze życie. Czy potrafisz im je wrócić? Nie szafuj więc wyrokami śmierci, bo nawet najmędrsi nie potrafią przewidzieć ich konsekwencji"
Kara śmierci nie jest żadnym rozwiązaniem. A pomyślał ktoś o chemicznej kastracji?

sis  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2007-08-22, 18:09   

Tynka88 napisał/a:
haha dobre .... czym chcesz ich leczyc starszymi paniami ?? sorry, ale dla mnie to juz takiego czlowieka nie wyleczysz ...

tak się składa, że pedofilię, która jest zachowaniem dewiacyjnym, związanym z patologią życia seksualnego można leczyć za pomocą metod pracy terapeutycznej oraz odpowiedniej terapii farmakologicznej. Starsze panie nie mają tu nic do rzeczy.

"czasem mam ochotę ich wszystkich obrzygać"

grlało, matulu

Anton  

Wysłany: 2007-08-22, 18:19   
   Polecający: google

Cytat:
Tych ludzi nie trzeba na całe życie pakować za kraty - ich trzeba LECZYĆ! To jest skrzywienie, które jednak da się opanować przy pomocy specjalistów. I tak powinno być to robione. A że nie jest, to inna sprawa...
jakiś udokumentowany przypadek wyleczonego? w takim razie homoseksualizm też można leczyć? pisałam o tym wcześniej.

Tynka88 

Wysłany: 2007-08-22, 18:22   

Cytat:
tak się składa, że pedofilię, która jest zachowaniem dewiacyjnym, związanym z patologią życia seksualnego można leczyć za pomocą metod pracy terapeutycznej oraz odpowiedniej terapii farmakologicznej. Starsze panie nie mają tu nic do rzeczy.
teoria a praktyka ;) ja akurat w wszelkiego rodzaju terapie nie wierze a szczegolnie jesli chodzi o pedofilow ..

Świt nad Bugiem  

Wysłany: 2007-08-22, 18:22   

Ech, w innych krajach leczy się z powodzeniem. A co tu ma do rzeczy homoseksualizm?

sis  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2007-08-22, 19:17   

Cytat:
jakiś udokumentowany przypadek wyleczonego? w takim razie homoseksualizm też można leczyć? pisałam o tym wcześniej.

To nie katar; pedofil nie wstanie pewnego pięknego dnia z łóżka i nie stwierdzi: "jeej, jestem zdrowy". Można co najwyżej hamować popęd seksualny pedofilów, zmniejszając tym samym ryzyko dopuszczania się przez nich przestępstw na tle seksualnym. W np. Niemczech z powodzeniem praktykuje się terapie poznawczo-behawioralną (vide: http://www.stoppedofilom....rtykuly&id=20).

Uznajesz homoseksualizm za taką samą dewiację, jak pedofilię (tak, czytałam Twoją wypowiedź na poprzedniej stronie)?

"czasem mam ochotę ich wszystkich obrzygać"

grlało, matulu

Odpowiedz do tematu