Wysłany: 2007-08-05, 20:21
Polecający: google
No dobrze, ale co zrobić z pedofilem który nie może opanować swojego popędu? Bo o takim mówiłam przecież, nie twierdzę że nie istnieja tacy którzy mogą sobie z nim poradzić, tacy nie mają kłopotów z prawem. Wyleczyć go nie można, może można próbować uczyć go panować nad popędem, bo samo więzienie na pewno nie przyniesie efektów. Polskie prawo karne pod tym względem wymaga naprawdę dużych poprawek.
_________________ Futuristic Caramel Cow
All animals are equal but some animals are more equal then others.
dla mnie dziecko to sacrum... i kazdy kto je narusza powinien ponieść karę... pedofilia jest najgorszym sposobem skrzywdzenia niewinnego i naiwnego dziecka... i najgorsze jest to, że nie ważne jaka kara spotka pedofila to skrzywdzone przez niego dzieci do końca życia zapamiętają to co im zrobił... byćmoże to wydarzenie z dzieciństwa nie pozwoli im normalnie funkcjonować w dorosłym świecie... chwila przyjemności dla pedofila to zniszczone życie dziecka... jednak mimo, że kara nie umniejszy zbrodni to powinna być ona jak najbardziej bolesna (i to nie tylko fizycznie)... tylko niestety nasz kraj obowiązuje humanitaryzm a to co powinno zrobiś sie pedofilowi humanitarne w żaden sposób nie powinno być... nauczyciel z posta pierwszego dostał 6 lat... mówi się, że pedofile w więzieniu maja parwdziwą szkołę życia... jednak dla mnie to i tak za mała kara... to, że kumple pod prysznicem będą zrzucać mu mydło nie jest karą dla człowieka, który to mydło zrzucał dziecku...
_________________ "Jesteśmy tym, co robimy, jesteśmy naszymi tajemnicami. Ja jestem sumą moich grzechów, tak właśnie! Chcesz poznać mnie, musisz poznać moje grzechy." T.Dekker
non stop slyszeo ytych pedofilach... ostatnio bylo ze facet gwalcil dzieci swojej sasiadki... co za ludzi... swiat jest okrutny, (sami sobie taki los zgotowalismy...-ludzie)! nie ma idealow....
_________________ Najpiękniejsze chwile przeżywamy wtedy, kiedy dowiadujemy się, że ktoś nas kocha.:*
pedofile ?? nie wiem skad ci ludzie sie wzieli .. chyba z innej planety ... wiem jakie sa skrzywienia psychiczne ale to lekka przesada by gonic bezbronne dzieci. Najbardziej smieszy mnie kara wymierzona dla pedofilow od 5 do 25 lat więzienia. Ja bym od razu dała dozywocie a nie ze taki koles wyjdzie z pudla i powraca jeszcze z bardziej poprzestawiana psychika do swoich ulubionych czynnosci zyciowych ..
pedofile ?? nie wiem skad ci ludzie sie wzieli .. chyba z innej planety ... wiem jakie sa skrzywienia psychiczne ale to lekka przesada by gonic bezbronne dzieci. Najbardziej smieszy mnie kara wymierzona dla pedofilow od 5 do 25 lat więzienia. Ja bym od razu dała dozywocie a nie ze taki koles wyjdzie z pudla i powraca jeszcze z bardziej poprzestawiana psychika do swoich ulubionych czynnosci zyciowych ..
Tych ludzi nie trzeba na całe życie pakować za kraty - ich trzeba LECZYĆ! To jest skrzywienie, które jednak da się opanować przy pomocy specjalistów. I tak powinno być to robione. A że nie jest, to inna sprawa...
_________________ "Nie wiadomo, dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu."
Wysłany: 2007-08-22, 13:55
Polecający: Gdzieś przypadkiem natrafiłem na link
Takich ludzi trzeba tępić ! Tępić ! Nie ma co ich wsadzać na parenaście lat do więzienia bo może zdarzyć się i tak że uda im się wyjść i co ? Będą robić to samo.
Moje poglądy na niektóre sprawy są dość radykalne więc...wprowadzić dla Pedofili kare śmierci !
_________________ " Na Ch** mi rozum , skoro mam dres "
Wysłany: 2007-08-22, 14:08
Polecający: Świt nad Bugiem
Proponuje kulę w łeb i do piachu... jak to niektórzy mówią.
A tak na serio, to takich zwyrodnialców moim zdaniem trzeba zamykać w zakładach psychiatrycznych i leczyć ścierwo, a jak się nie da to pozostaje więzienie (nie popieram kary śmierci)...
_________________ My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest jedna tylko rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenna. Tą rzeczą jest honor.
Józef Beck
haha dobre .... czym chcesz ich leczyc starszymi paniami ?? sorry, ale dla mnie to juz takiego czlowieka nie wyleczysz ... ja bym ich nie zabijala tylko wysylala do obozow pracy dla wiezniow niech chociaz robia na panstwo
Wysłany: 2007-08-22, 14:13
Polecający: Gdzieś przypadkiem natrafiłem na link
Czesto wiezienie dla takich ludzi to kara smierci.
Pedifili w celi nie lubia najbardziej zreszta nie ma sie co dziwic.
Gdy taki owy pedofil trafi do zlej celi no na szczescie moze dlugo w niej nie posiedziec.
_________________ " Na Ch** mi rozum , skoro mam dres "
Podobał mi się pewien cytat z Władcy Pierścieni: "Wielu żyjących zasługuje na śmierć, tak jak wielu umierających zasługuje na dalsze życie. Czy potrafisz im je wrócić? Nie szafuj więc wyrokami śmierci, bo nawet najmędrsi nie potrafią przewidzieć ich konsekwencji"
Kara śmierci nie jest żadnym rozwiązaniem. A pomyślał ktoś o chemicznej kastracji?
_________________ "Nie wiadomo, dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu."
haha dobre .... czym chcesz ich leczyc starszymi paniami ?? sorry, ale dla mnie to juz takiego czlowieka nie wyleczysz ...
tak się składa, że pedofilię, która jest zachowaniem dewiacyjnym, związanym z patologią życia seksualnego można leczyć za pomocą metod pracy terapeutycznej oraz odpowiedniej terapii farmakologicznej. Starsze panie nie mają tu nic do rzeczy.
Wysłany: 2007-08-22, 18:19
Polecający: google
Cytat:
Tych ludzi nie trzeba na całe życie pakować za kraty - ich trzeba LECZYĆ! To jest skrzywienie, które jednak da się opanować przy pomocy specjalistów. I tak powinno być to robione. A że nie jest, to inna sprawa...
jakiś udokumentowany przypadek wyleczonego? w takim razie homoseksualizm też można leczyć? pisałam o tym wcześniej.
_________________ Futuristic Caramel Cow
All animals are equal but some animals are more equal then others.
tak się składa, że pedofilię, która jest zachowaniem dewiacyjnym, związanym z patologią życia seksualnego można leczyć za pomocą metod pracy terapeutycznej oraz odpowiedniej terapii farmakologicznej. Starsze panie nie mają tu nic do rzeczy.
teoria a praktyka ja akurat w wszelkiego rodzaju terapie nie wierze a szczegolnie jesli chodzi o pedofilow ..
jakiś udokumentowany przypadek wyleczonego? w takim razie homoseksualizm też można leczyć? pisałam o tym wcześniej.
To nie katar; pedofil nie wstanie pewnego pięknego dnia z łóżka i nie stwierdzi: "jeej, jestem zdrowy". Można co najwyżej hamować popęd seksualny pedofilów, zmniejszając tym samym ryzyko dopuszczania się przez nich przestępstw na tle seksualnym. W np. Niemczech z powodzeniem praktykuje się terapie poznawczo-behawioralną (vide: http://www.stoppedofilom....rtykuly&id=20).
Uznajesz homoseksualizm za taką samą dewiację, jak pedofilię (tak, czytałam Twoją wypowiedź na poprzedniej stronie)?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum