Czy słyszeliście o czymś takim jak Podświadomość?? świadomość obejmuje 1/3 naszego mózgu a "zatopioną częścią lodowca" jest podświadomość czyli prawdziwa "moc wiary" która w nas drzemie. Zacząłem zgłebiać ten temat i muszę powiedzieć, że takie coś istnieje i naprawdę działa. Wierząc w siebie możemy zyskać bardzo wiele.
Czy zauważyliście co się dzieje kiedy kochamy, szanujemy samego siebie? wszyscy ludzie dookoła zaczynają tak nas traktować, jednym z wątków podświadomości jest samoocena.
Biblia mówi "kochaj bliźniego swego jak siebie samego" co oznacza, że powinniśmy pokochać także siebię. Jeżeli kogoś to zainteresuje mogę rozwinąć ten temacik. Czekam na wasze sugestie
P.S Miałem wenę po browarku więc napisałem
_________________ -- nieoceniaj nikogo dopuki nie poznasz--
--oO--
Komunikować z podświadomością można się za pomocą hipnozy.
Nie tylko. podświadomośc odpowiada za czynności, o których świadomie niemyślimy np. oddychanie. Podświadomośc można kreować na wiele innych sposobów nawet siedząc samemu w domu. Niegdyś przeprowadzono testy, były 3 grupy ludzi grających w koszykówkę mniej więcej na tym samym poziomie. Jedni mieli za zadanie trenować regularnie rzuty do kosza, druga grupa miała wyobrażać sobie jak rzucają do kosza i trafiają a trzecia miała urlop. A oto i wyniki
1. Druga grupa
2. Pierwsza grupa
3. Trzecia grupa
Coś w tym jest.
_________________ -- nieoceniaj nikogo dopuki nie poznasz--
--oO--
A mi się wydaję, że to,że bardziej siebie szanujemy, bardziej siebie lubimy to poprostu widać w naszym zachowaniu, jesteśmy bardziej radośni i w ogóle, i podświadomość tutaj niebardzo ma do gadania.. Bo wkońcu nie wmawiamy sobie aż tak dobitnie czegoś,tylko zauważamy swoje lepsze strony.
_________________ mYślisz, że kObieta tO słabA płeĆ??
sprÓbuj Nam zaBrać kołdrĘ w Nocy.. )
'Więc Spleć Palce Z Moimi Palcami, Chodź-Prowadź I Daj Się Prowadzić'
Cóż..zastanawiałam się szczerze nad tą świadomością ostatnio i chyba naprawdę takie coś istnieje...bynajmniej świadomość i podświadomość...Miałam kilka syt które pozwolają mi w to wierzyć:) chodźby sny:)
Fajnie sie czyta ze ktos moze nie wiedziec ze podswiadomosc istnieje Dla mnie noc to jak drugie zycie, sny-to podswiadomosc w dodatku w astralu. A wiecie ze mamy w sobie Nizsze Ja? to wlasnie nasza podswiadomosc i mozemy z nia gadac.
Astral napisał/a:
Mówiąc o "kochaniu siebie" nie mylcie szacunku z pychą
Wysłany: 2007-07-29, 12:06
Polecający: Znalazłem je sam!
Podświadomość jest częścią naszego mózgu, jest to bardzo zawiła sprawa, trzeba się nad nią głębiej zastanowić! Np. sny odtważa nasza podświadomość. Świadomość czasami krzyżuje się z podświadomością, ale o tym powiem póxniej, bo muszę kończyć.
_________________ Uważaj co piszesz, bo inni uważają...co piszesz.
Czy zauważyliście co się dzieje kiedy kochamy, szanujemy samego siebie? wszyscy ludzie dookoła zaczynają tak nas traktować,
tu mowa o pewności siebie i wiary w swoje umiejęstności a nie podświadomości...
krystek911 napisał/a:
Świadomość czasami krzyżuje się z podświadomością,
rozwin bo zaciekawiłes
Udowodnione jest to, że gdy czegoś podświadomie chcemy to nasz świadomość dostosowywuje się do tego i urzeczywsitnia pragnienie podświadome. Czyli jeśli np. myslisz że chciałbyś podświadomie zostać jakiem bogaczem to twoja świadomość tak manewruje twoim sposbem myślenia że w procesie długofalowym- zostajesz nim.
Wysłany: 2007-07-29, 15:32 Zabawa Polecający: grzegorz
Lubię do podświadomości podchodzić jak do dziecka, które ma wszystkie programy naszych zachowań. Takie podejście daje możliwość uczenia się nowego i zastępowania starych zachowań, które nam już nie odpowiadają, nowymi. To podejście pomaga także pokochać siebie i mieć dużo tolerancji do samego siebie a co za tym idzie, do świata, który nas otacza. A kreacja swojej rzeczywistości z pomocą kochanego dziecka, które jest w nas, to już czysta przyjemność
Wysłany: 2007-07-30, 10:59
Polecający: Znalazłem je sam!
jusia_like napisał/a:
krystek911 napisał/a:
Świadomość czasami krzyżuje się z podświadomością,
rozwin bo zaciekawiłes
Po pierwsze, jak wiemy bądź i niewiemy podświadomość odtwarza nasze sny, które są ściśle związane ze świadomością (nasze codzienne problemy, które nas trapią (nas czyli świadomość ) odbijają się na podświadomości, głównie na snach w nocy i lunatykowaniu.Nasza podświadomość rządzi się swoimi prawami do których świadomość musi się zastosować, np. nasz charakter, który jest dziełem podświadomości.
A przed chwilą wszedłem na stronke internetową (w czasie pisania tego postu) i wyczytałem że podświadomość może dążyć do śmierci gdy świadomość jest (tu cytat):''pełna woli życia''. O tym ostatnim nie słyszałem.Różne informacje można pozyskac z neta hehe, mam nadzieje że coś zrozumiecie z mojego bełkotu Psycholog wytłumaczy wam to lepiej.
_________________ Uważaj co piszesz, bo inni uważają...co piszesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum