• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Gokax 

Wysłany: 2007-09-22, 18:53   Problem ze sobą?

Jak to zły dział to sorry...

Mam taki problem ze sobą... no więc załóżmy że gdy jakiś mój przyjaciel potrzebuje pomocy to ja jestem tak pewny siebie ze wogole mogę zrobić wszystko by mu pomóc... Jednak gdy chodzi o mnie to brakuje mi tej pewności siebie. Czy to może być przez mój wygląd... tzn przez chorobe jestem delikatnie mówiąc puszysty... wyszedłem z niej znaczy zaleczony jestem... ale za chiny nie mogę schudnąć, znaczy jem mało, dużo ćwiczę... znaczy schudłem ale to jeszcze nie to oco mi chodzi nawet w 10%. Nie lubię także gdy ktoś patrzy na mnie tak jakby było mu mnie żal.

W zasadzie problem jest:
- w braku pewności siebie co może być spowodowane
- moim wyglądem który nie jest spowodowany ani moim błędem ani moich rodziców

Chodzi mi oto byście jakoś mi pomogli być pewniejszym siebię, jakiś sposób skuteczny na schudnięcie... o ile mogę bo jestem w wieku dorastania.

mao303  

Wysłany: 2007-09-22, 19:33   
   Polecający: www.google.pl

Wygląda na to, że sobie coś ubzdurałeś (albo środowisko, w którym się obracasz coś Ci wmówiło). Z mojego doświadczenia z ludźmi wynika, że większość osób puszystych jest bardziej miła i wyrozumiała (mniej agresywne), dlatego bardzo dobrze się czuję w ich towarzystwie. Wygląd nie jest wyznacznikiem ideału człowieczeństwa („fajnej” osoby), dlatego z takiego powodu nie ma sensu się odchudzać.
Jednakże jeśli chcesz mieć dobre samopoczucie (kondycje i zdrowie) dieta jest jak najbardziej wskazana. Mogę Ci tylko poradzić, abyś nie jadł słodyczy po tłustych posiłkach (nie znam się na tym, ale cukier się wiąże z jakimiś rodzajem tłuszczy), a także jadł skromne i lekkie kolacje (napisałeś, że ćwiczysz -to dobrze).

Jeśli chodzi o podwyższenie pewności siebie. Polecam znaleźć swoje hobby. Coś w czym będziesz bardzo dobry (z czasem będziesz z tego dumny i inne osoby to docenią- oczywiście nie namawiam do chwalenia się tym w każdej chwili…). Oczywiście to musi być coś co będziesz naprawdę lubił i doskonalił się z determinacją (człowiek jest z natury leniwy i po chwili wydaje mu się, że to już go nie kręci- wtedy trzeba się przełamać i odkryć pasję na nowo).

p.s.
Nic nie zrozumiałem z tym przykładem z przyjacielem.
Przy okazji musisz poprawić swoje wyrażanie myśli, aby inni rozumieli o co Ci chodzi. Myślę, że pisanie na forach bardzo Ci w tym pomoże (tylko nie zrażaj się jeśli ktoś będzie drwił z tego co napiszesz, bo to się często tu zdarza). (Przepraszam jeśli się za bardzo się wymądrzam)

Pozdrowionka. Będzie dobrze ;)

Gokax 

Wysłany: 2007-09-22, 19:49   

mao303, bardzo mi pomogłeś teraz ja sprostuję swoją wypowiedz:
- co do przyjaciela chodziło mi o pewność siebię
- co do jedzenia nie jem wogole kolacji mój ostatni posiłek jest o 16:30
- mam hobby
- ale może znacie jakieś diety czy cóś.

mao303  

Wysłany: 2007-09-22, 19:57   

Jakie masz hobby? Może i ja to lubię (ja właściwie obecnie nie robię nic co można by nazwać hobby- nad czym bardzo boleje- gdzie się podziała moja determinacja???).

Gokax 

Wysłany: 2007-09-22, 20:40   

Mugen... tworzenie dodatków do gry... oraz piłka nożna.

mao303  

Wysłany: 2007-09-23, 20:51   

Też lubię piłę kopać i oglądać z piwkiem i chipsami (bęben już mi urósł, ale mam to gdzieś ;) . Gierki nie znam, ale z opisów wygląda zachęcająco- mimo kiepskiej grafiki (chyba się skuszę, choć od jakiegoś czasu szukam boxu)

Odpowiedz do tematu