No tak dzis ide do lekarza ale chodzi mi wogule o poronienie bo mam dziwne skurcze pod brzuszem i slyszalam ze to jest juz w trakcie poronienia i strasznie zestresowana jestem tak bardzo ze czuje jak mam zoladek skurczony wiem ze to moze dziwnie brzmi ale niewiem jak mam to inaczej napisac
W czasie ciąży nie powinnaś robić brzuszków, jest to wręcz zabronione! Bieganie też jest nie wskazane. Delikatna gimnastyka jak najbardziej, powinnaś dużo spacerować i odpoczywać na świeżym powietrzu. Nie możesz się przemęczać! Ciąża to nie choroba, ale nie wolno zagrozić życiu dziecka. Podczas ciąży nie będziesz miała pięknego, płaskiego brzuszka!
Mam dwie koleżanki (mężatki), oby dwie miały coś podobnego jak opisujesz. Jedna miała cesarskie cięcie, druga musiała przystopować i zrezygnować z większości zajęć jakie robiła, z powodu ciąży.
Musisz się przebadać, to może być także spowodowane brakiem witamin, anemią (w ciąży często występuje). Koniecznie musisz porozmawiać o tym z lekarzem, a potem to już pod jego stałą opieką do rozwiązania powinnaś być.
Mam 19 lat i wlasnie wrocilam od lekarza i jeszcze niewiadomo czy bede miec dziecko a co do plaskiego brzucha to wiem ze niebede go miala ale martwilam sie ze to moze przez te brzuszki cos sie moze dziac a wczesniej niewiedzialam ze jestem zeby nie bylo ze spacjalnie jak narazie to tylko mi sie okres spoznia pare dni ale test wyszedl pozytywnie lekarz nic niewyczul i dala mi do zrozumienia tak ze to moze niebyc ciaza albo poronilam albo co najgorszego moge miec martwy plod troszke sie boje...
Wciągu tygodnia lub dwóch będziesz pewna na sto procent, czy jesteś w ciąży czy nie. A to, że miesiączka spóźnia Ci się kilka dni, może nic nie znaczyć. Czasem spóźnia się kilka dni, czasem tygodni, a nawet miesięcy... U mnie w rodzinie jest różnie... Ciotka od 16 roku życia miała co pół roku miesiączkę...
Jeżeli chcesz tego dziecka to mam nadzieję, że będziesz je miała.
yyy...nie powinnas sie w zaden sposob przemeczac juz od samego poczatku nawet niektore leki ktore wczesniej Ci pomagaly powinnas oddstawic <ale najpierw uzgodnic z lekarzem > odczekaj troche uzgodnij z lekarzem co i jak ;> zrob sobie badania zrelaksuj sie na miare mozliwosci i nie martw sie na zapas,badz dobrej mysli o!
_________________ bez najmniejszych szans w pijackim szale rujnując cały świat... ^^
Nie, nie rób brzuszków. Powinnaś się oszczędzać. tak mi się wydaje. A tak na marginesie, wydaje mi się że kobieta która ma 19 lat powinna mieć troche większą wiedze na temat ciąży, i chociaż w ogólnym zarysie powinna wiedzieć co wolno robić a czego nie. pozdrawiam.
tylko ze test wyszedl pozytywnie ale niebyl ropbiony z rannego moczu czy mogl sie pomylic?
Jeżeli test z moczu w ciągu dnia wychodzi pozytywny, to praktycznie pewna ciąża...Dlatego też chyba ci pogratuluję.
[ Dodano: 2007-08-09, 17:52 ]
kocica898 napisał/a:
Mam pytanie czy przez robienie brzuszkow mozna poronic albo bieganie itp. w 3-4tygodniu?
O ile mi wiadomo ciąża to nie choroba. Robienie brzuszków, skłony i bieganie przy normalnie rozwijającej się ciąży, nie jest zabronione. Podczas wykonywania brzuszków wzmacniasz mięśnie, potrzebne w kolejnych fazach ciąży do podtrzymywania brzucha, dotleniasz organizm. Ćwiczenia fizyczne nie szkodzą dziecku. Wszelkie inne obiegowe opinie to przesądy. Chociażby wciąż pokutujący mit o zmienianiu firanek w czasie ciąży. Samo stanie z rękami do góry nie jest szkodliwe, niebezpieczne jest jedynie wchodzenie na wysokości, ze względu na zawroty głowy. TAkże trzymaj się dzielnie. Tobie i dziecku raczej nic nie grozi. A wszelkie wątpliwości zawsze można skonsultować z lekarzem. Pozdrawiam.
Wysłany: 2007-08-09, 17:37
Polecający: Dzięki Google i Mojej Wyobraźni
Wiesz co , jakbys poroniła to by ci krew leciała ( CHYBA ) . Wiem bo moja mama była w ciazy ale poroniła i nie chciej wiedziec ile krwi było .... Ale moza masz co innego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum