• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

adzexik 

Wysłany: 2008-03-20, 11:20   przemęczenie?? może wyjazd??

witam:) czy uważacie że wyjazdy turystyczne pomagają w odreagowaniu stresu i w odnowie sił?? a jeśli tak to gdzie najchętniej wyjeżdżacie?? ja uwielbiam morze:) lubie też wyrwać się gdzieś za miasto na weekend albo nawet na jeden dzień:) moim zdaniem to pomaga w normalnym funkcjonowaniu, kiedy jest się naprawde przemęczonym... można odreagować i uciec na chwilke:)
czekam na wasze wypowiedzi:)

zbych1112  

Wysłany: 2008-03-20, 19:50   

adzexik napisał/a:
czy uważacie że wyjazdy turystyczne pomagają w odreagowaniu stresu i w odnowie sił??
Niektórym osobom na pewno. Sposoby na odreagowanie stresu i odnowę sił są kwestią indywidualną. Każdy inaczej chce wypocząć.
To, co się przed nim nie chowa"

J. W. Goethe

poli  

Wysłany: 2008-04-06, 20:43   
   Polecający: przez google

Morze zdecydowanie tak,bo sama mieszkam nad morzem.Ale najlepszym miejscem na odpoczynek jest las....jego szum działa kojąco na nerwy... :)

Giwera  

Wysłany: 2008-04-06, 20:57   
   Polecający: diabeł mnie przysłał

To zależy od czego się chce odpocząć ;p
Jeśli od ludzi to lepiej zostać w domu, albo do jakiegoś lasu pojechać...
Jeśli chodzi o ogólny odpoczynek to wyjazd jest dobrym pomysłem. Jeśli ktoś lubi odpoczywać aktywnie to może pospacerować (lub porowerować xp) po górach, jeśli nie - zawsze może poleżeć na plaży. Jeśli o mnie chodzi to wole to drugie :P I plaskać się w wodzie! O!

„Pożałował wtedy Wiekuisty, że stworzył człowieka na ziemi i ubolewał w sercu Swoim." (I Moj:VI,6)

Berger  

Wysłany: 2008-04-06, 21:10   

Las jest świetny... pająki, mrówki, kleszcze i inne takie robale... Coś wspaniałego :D
A do tego ten szum drzew... I można sobie szałas zbudować :)

Wyjazd nad morze... też fajna sprawa, choć plaże są ostatnio strasznie przeludnione, straszne zamieszanie i hałas...

Wyjazd na wieś, kolejny ciekawy sposób na odpoczynek i odstresowanie...

Najlepiej się rozdzielić i wybrać wszystko naraz...

Cameron  

Ostrzeżeń:
 4/3/5

Wysłany: 2008-04-06, 21:10   

Ja lubię wyjazdy w góry. Morze to jednak jest stres, że pogoda nie dopisze.

Karczoch  

Wysłany: 2008-04-06, 23:35   

adzexik napisał/a:
wyjazdy turystyczne pomagają w odreagowaniu stresu i w odnowie sił??

wiesz co, zalezy od człowieka, niektórzy przyjeżdżając gdzieśtam, np. nad morze narzekają na zakwaterowanie, klną na pogodę, płaczą z powodu czegośtam zostawionego na plaży... ech, różnie bywa :)

ale zazwyczaj osoby ze zdrowym podejściem na wyjeździe sie odstresowują ;)

Umysłowa konsumpcja towaru taśmowego. ^^

przytyłam pół kilo.

Colorblind  

Wysłany: 2008-04-27, 00:26   

adzexik napisał/a:
czy uważacie że wyjazdy turystyczne pomagają w odreagowaniu stresu i w odnowie sił??
jeśli chodzi o mnie to odpowiedź brzmi: oczywiście takowe wyjazdy pomagają mi po prostu zwyczajnie się zrelaksować, nie jestem zajęta jakimiś obowiązkami, ważnymi sprawami, pilnymi terminami, jestem odcięta od tego, co może wywoływać stres, zmęczenie ;] a na takim wyjeździe jestem błogo zrelaksowana, ale zdaję sobie sprawę z tego, że są takowe osoby, które nie potrafią odpoczywać i nawet na wyjeździe zajmują swoje myśli swoją pracą, obowiązkami itp.
adzexik napisał/a:
a jeśli tak to gdzie najchętniej wyjeżdżacie
przede wszystkim góry, ale i takie wyjazdy do innego miasta na parę dni są zbawienne <pozdrawiam Poznań ;]>

'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!'
wszystko gra

Leilah  

Wysłany: 2008-04-27, 15:33   

Dokładnie-zależy od czego chcemy odpocząć;]
Czasem urlop potrafi wykończyć nas niemiłosiernie-na urlopie wszystko się może wydarzyć;]Także nie jest powiedziane,że każdy działa kojąco;]
Ja także uwielbiam jeździć nad morze-żeby poszaleć,w góry natomiast lubię,kiedy mam ochotę się wyciszyć;]

kochanica Karczocha^^

gosiaczyzna  

Wysłany: 2008-04-27, 16:37   
   Polecający: kloledze

pewnia ,ze na odreagowanie stresu najlepszy jest wyjazd. na wszelkie przemyslenia takze. ja z checia kiedy jest lato wyjezdziam nad moze ,a kiedy jest zimno to pozostaja mi dobre kluby. wtedy zapominam o codziennosci i sie dobrze bawie.

Sol  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2008-05-01, 12:38   

adzexik napisał/a:
czy uważacie że wyjazdy turystyczne pomagają w odreagowaniu stresu i w odnowie sił?
Pewnie. Zawsze to jakaś ucieczka od codziennego młyna, przy okazji mozna poznać/zobaczyć kogoś/coś ciekawego ;] Taki wyjazd to możliwość odpoczynku od wszystkiego, co mam na głowie na co dzień, zupełnie jak odpłynięcie w inny świat. Gdzie? Góry, góry, góry. A gdy akurat nie mam takiej możliwości - gdziekolwiek, byle z dobrym towarzystwem ;]

need a hug.
anyone?

pooziomka  

Wysłany: 2008-05-01, 13:43   
   Polecający: sama je odnalazłam :D

pomagaja na pewno, ach wyjechaloby sie gdzies... nad morze mmmm... :cool: :oczami:

"Ten, kto przestaje szukać, przegrywa życie."

Katharsis  

Wysłany: 2008-05-01, 13:52   
   Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne

A mi nie pomaga. Jak się czuję źle, to nigdzie nie chce mi się wychodzić, tylko relaksować. Przy PC, grając na gitarze, słuchając muzyki. Góry, morze... to nie dla mnie.
Przyjemnie jest pojechać na taką wycieczkę, ale nie po to, żeby odpocząć od świata ;p

Colorblind  

Wysłany: 2008-05-02, 00:08   

Nori napisał/a:
Przyjemnie jest pojechać na taką wycieczkę, ale nie po to, żeby odpocząć od świata ;p
widać, zależy to od tego co się pojmuje pod frazą "odpocząć od świata", bo takowy odpoczynek wcale nie musi być równoznaczny z:
Nori napisał/a:
nigdzie nie chce mi się wychodzić

'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!'
wszystko gra

charon  

Wysłany: 2008-05-02, 00:21   
   Polecający: Colorblind

W moim przypadku takie wyjazdy pomagają. Dzięki nim można choć na parę dni oderwać się od codzienności, od problemów i zrelaksować się. Z doświadczenia wiem, że samopoczucie po powrocie z wyjazdu jest inne i nawet na szarą codzienność patrzę nieco inaczej, bo bez rezygnacji i ciągłego "nie chce mi się". Dobry sposób, by nabrać sił. O ile ma się na to w danej chwili czas, a to niestety tylko w wakacje.

Za mało miałem w życiu wyjazdów, zawsze gdzie indziej. Nie mogę więc niestety wskazać ulubionego miejsca.
(...) The tiny strings inside our genome, they own us, they control us, and they torture us. Do not reproduce, do not support them, bring them to an end. Stop the agony of concious life, eradicate life.

Odpowiedz do tematu