• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: lolinka
2006-10-01, 11:08
Autor Wiadomość

druga_ja  

Wysłany: 2006-10-11, 19:16   

nigdy w zyciu nie stane przed oltarzem jezeli jedynym powodem to tego bylaby ciaza!!

Sama wychowalam sie w takiej "rodzinie". Moi rodzice pobrali sie tylko dlatego ze wpadli, a tak naprawde nic do sibie nie czuli. I jedyne co pamietam ze swojego dziecinstwa to klotnie, wyzwiska.. jak bylam mala dziewczynka to zawsze pragnelam aby rodzice sie rozeszli. Wiem, ze dziecko potzrbuje obojga rodzicow.. ale jezeli Ci rodzice sie caly czas kloca to naprawde nie ma sensu byc na sile "rodzina".
[color=red]

krzak  

Wysłany: 2006-10-13, 20:22   

Dishman napisał/a:
Poza tym tolerancja to duże słowo. Jeden toleruje to, drugi tamto. To, że ktoś nie toleruje np. murzyna nie oznacza, że nie toleruje kogoś innego.

myslalem ze konsekwetnie bedziesz upiewral sie przy swoim i wyjasnisz mi ma czym polega uniwersalnos tolerancji. ale chyba sam doszedles do tego ze slowo "uniwersalny" tu nie pasuje. ludzie za bardzo roznia sie od siebie zeby mowic o uniwersalnych wartosciach. i wlasnie oto mi chodzilo ze pod wzgledem roznorodnosci pogladow na swiat jestesmy nieporownywalnie bardziej rozwinieci niz zwierzata.
Ostatnio zmieniony przez krzak 2006-10-15, 14:06, w całości zmieniany 1 raz  

Dishman  

Wysłany: 2006-10-13, 21:47   

Zobacz, że słowo tolerancja jest szerokie. Ja jestem tolerancyjny, ale Ty nie wiesz czy moja tolerancja pokrywa się z Twoją, może tak nie być, bo Ty możesz być gejem, a jak skinheadem, a obaj będziemy na swój sposób tolerancyjni.
Tolerancja zależy jak na nią spojrzeć, jest uniwersalną wartością :)

lolinka  

Wysłany: 2006-10-13, 21:52   
   Polecający: bierdonka

krzak napisał/a:
udzie za bardzo roznia sie od siebie zeby mowic o uniwersalnych wartosciach.

no chyba własnie na tym polega uniwersalizm danego pojęcia , że każda osoba , bez względu na przekonania moze sobie dorobic do tego pojęcia własna ideologie i każdy moze sobie spojrzeć na to samo pojęcie pod różnym kątem , wg własnych upodobań i gustów, no bo jak sam napisałeś każdy sie od siebie różni i nie ma dwóch takich samych osob i nie da sie wszystkim dogodzić , dlatego sądze ze pojęcie tolerancji nie powinno sie odnosic do całych nacji , społeczeństw a do indywidualnej jednostki , ale wtedy pojęcie tolerancji juz jest chybione , bo nie pokryje sie z potencjalną definicją , no i koło sie zamyka ;]

[ Dodano: 2006-10-13, 22:59 ]
na dalsza dyskusje o tolerancji , co by nie było OT zapraszam tutaj http://www.forum.nasze.net/-vt2878.htm#44742

ainaFEAnara  

Wysłany: 2006-10-13, 23:50   

ja chce założyć rodzine, ale nie wiem jeszczxe kiedy
a co do wpadek... jak sie zdarzy to trudno-życie, ale na pewno nei zgodzilabym sie na slub gdzie laczylo by nas tylko to dziecko, bo moim zdaniem takie dzialanie do niczego nie prowadzi

nati33 

Wysłany: 2006-12-10, 15:42   

Najgorszą rzeczą jest branie slubu z powodu wpadki,jezeli dwie osoby nie sa pewne czy sie kochaja i chca byc ze soba przez całe zycie,nie powinny zawierac związku.Całe zycie będa sie męczyc ,małżeństwo nie ma szans wytrzymac zbyt długo ,im wiecej lat jest sie w zwiazku tym jest trudniej odejsc .Dla mnie rodzina jest bardzo wazna ,ale chora atmosfera w niej jest meczarnia a cierpia najbardziej dzieci . :(

Madaline  

Wysłany: 2006-12-12, 11:15   
   Polecający: Ja.

Hmm... ja w sumie nie narzekam. Moi rodzice są przykładnym małżeństwem. JUż 20 lat :D
A co najdziwniejsze byli swoją pierwszą miłością. Tylko pozazdrościć.
Szkoda tylko, że nie dali mi więcej rodzeństwa :P

bro  

Wysłany: 2008-07-15, 13:42   

do momentu, kiedy nie będę miał w miarę stabilnej pracy nie ma mowy o zakładaniu przez mnie rodziny

dj RKNZ 

Wysłany: 2008-07-15, 13:44   

Warunkiem założenia rodziny jest dla mnie możliwość jej utrzymania. Warunek musi być spełniony z dużą rezerwą.

sis  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2008-07-15, 18:28   

Podpisuję się pod słowami dwóch moich przedmówców. Najpierw godziwy byt - dopiero potem można bawić się w dom.

"czasem mam ochotę ich wszystkich obrzygać"

grlało, matulu

charon  

Wysłany: 2008-07-15, 18:33   
   Polecający: Colorblind

Studiuję, nie mam pracy, ani mieszkania. Nie myślę nawet o czymś takim, jak zakładanie rodziny. Zdecydowanie na to za wcześnie. Szczególnie, że nawet nie mam z kim. Może jak się w kimś zakocham z wzajemnością, to będę o tym myślał, ale to już gdybanie.
(...) The tiny strings inside our genome, they own us, they control us, and they torture us. Do not reproduce, do not support them, bring them to an end. Stop the agony of concious life, eradicate life.

sis  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2008-07-15, 20:33   

Dla mnie osobiście nawet wizja odwzajemnionej miłości nie jest wystarczającym powodem, by porywać się na zakładanie rodziny w trybie nagłym i przedwczesnym. Po diabła się spieszyć, ucieknie, czy co?

Poza tym w temacie nie zostało jasno sprecyzowane, co znaczy "założenie rodziny". Czy za rodzinę można już uznać zalegalizowany związek, czy raczej potrzebne jest 2+coś potomkowatego?
Jeśli bliższa prawdzie jest druga opcja, w takim razie mogę zadeklarować całkowitą niechęć do zakładania rodziny i czynić tego nie zamierzam. A fu.

"czasem mam ochotę ich wszystkich obrzygać"

grlało, matulu

Colorblind  

Wysłany: 2008-07-15, 23:56   

Nie wiem dokładnie jakie powinny być warunki spełnione, bym założyła rodzinę - ogólnie nie lubię zakładać, że powinno być to i to spełnione, by doszło do zawarcia małżeństwa. Oczywiście miło by było gdybym miała dobrą i stałą pracę, jakieś zaplecze finansowe. Nie jestem zwolenniczką ślubów rachu ciachu, byle szybko, byle już, nie widzę sensu w zbyt wielkim pośpiechu - jeśli jest miłość, ślub nie zając, nie ucieknie.

'Ooo, jak on mi strasznie pokaże!!! Ooo, jak ja okropnie zobaczę!!!'
wszystko gra

Odpowiedz do tematu