• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Konnichiwa  

Wysłany: 2007-12-05, 18:24   romantycy

hejka! wczoraj pokłóciłam się z kumplem. on uważa się za romantyka, ale jego postępowanie temu przeczy. próbowałam mu to wyjaśnić, ale on się bo mnie nie odzywa i na dodatek zablokował mnie na GG :zly: nurtuje mnie jednak pytanie, czy ja na pewno mam rację w tym sporze? może nie i powinnam go przeprosić? dlatego pytam Was: jak waszym zdaniem powinien się zachowywać prawdziwy romantyk? co powinien robić? o czym nie powinie nawet wspominać w obecności kobiety?
z góry dziękuję za pomoc. pozdro

MissIndependent  

Wysłany: 2007-12-05, 18:35   

romantyk... szczerze mówiąc to nie potrafię Ci wyliczyć, po czym poznać prawdziwego romantyka \_oO_/ jest wrażliwy, potrafi docenić kobietę, potrafi rozmwiać o uczuciach, empatia nie jest mu obca, może się zdarzyć, że jest nieśmiały...

możesz napisac jak Twój kolega się zachowuje, to można zobaczyć czy ma on zadatki na romantyka ;)

Konnichiwa  

Wysłany: 2007-12-05, 18:46   

Aneczka (4-12-2007 14:14)
no bo jesteś facetem, a wy faceci myślicie inną częścią ciała niz my, kobiety :p
Łukasz z o2 (4-12-2007 14:15)
oojjjj:>
Łukasz z o2 (4-12-2007 14:15)
mój kutasek ma na ten temat inne zdanie:)
to jest fragment naszej rozmowy na GG. czy uważasz, ze romantyk mówi w ten sposób do kobiety? nawet jeśli jest jego kumpelą? bo ja myślę, że nie

[ Dodano: 2007-12-05, 18:49 ]
Łukasz z o2 (4-12-2007 14:17)
a nie, mnie naprawdę nie interesują dziewczyny pod kontem zaliczenia ich łóżka czy ze względu na to, że wygląda jak modelka
Aneczka (4-12-2007 14:17)
nie dobijaj mnie
Łukasz z o2 (4-12-2007 14:17)
ważne, bym czuł się przy tej konkretnej szczęśliwy, sobą, i aby miała swoją inicjatywę
Łukasz z o2 (4-12-2007 14:18)
nawet jak mi penis stanie to co z tego??
Łukasz z o2 (4-12-2007 14:18)
czy to oznacza, że lecę fizycznie na jakąś?
Aneczka (4-12-2007 14:19)
TereFere mać!! ja mówiłam chyba, żebyś mnie nie dobijał??!!
Łukasz z o2 (4-12-2007 14:19)
ok
Aneczka (4-12-2007 14:20)
tamto to był żart do cholery!!!!!!!!!!!!!!!
Łukasz z o2 (4-12-2007 14:21)
przestań się złościć
Aneczka (4-12-2007 14:22)
mam prawo się złościć. mam okres, mój facet jeszcze nie dzwonił a na dodatek gadam na gg z facetem, który mówi jaki to z niego romantyk a później wyjerzdza z tekstami o swoim kutasie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Łukasz z o2 (4-12-2007 14:23)
u mnie nie ma tematów tabu:)
Aneczka (4-12-2007 14:24)
i na dodatek głupi
Łukasz z o2 (4-12-2007 14:24)
ok, skoro masz okres, to nie chcę Tobie przeszkadzać
Aneczka (4-12-2007 14:24)
to nie chodzi o to czy przeszkadzasz czy nie
Aneczka (4-12-2007 14:25)
tylko o to, ze ci się pojęcia mylą
Łukasz z o2 (4-12-2007 14:26)
staram się rozumieć dziewczyny, dawać z siebie tyle ile mogę a nawet więcej, nie patrząc na siebie. Czy obdarowywanie ciepłem, uczuciem i zaufaniem itp. to coś złego??
Łukasz z o2 (4-12-2007 14:26)
przecież tego szukacie
Aneczka (4-12-2007 14:27)
nam nie o to chodzi
Łukasz z o2 (4-12-2007 14:27)
a o co
Łukasz z o2 (4-12-2007 14:28)
w Warszawie każda dziewczyna jest zajęta
Aneczka (4-12-2007 14:28)
słuchaj, możesz być super facetem, prawdziwym gentelmenem, wrażliwym, uczuciowym... ideałem po prostu, ale jeśli nie będzie między tobą a dziewczyną chemii to nici z tego
Aneczka (4-12-2007 14:29)
w dodatku mylisz pewne pojęcia
Łukasz z o2 (4-12-2007 14:29)
a w Polsce całej, każda ładna i prawdziwa dziewczyna, która ma inicjatywę, jest czuła, wrażliwa, śmiała i ... takie są poprostu zajęte
jakie?
co masz na myśli?
Aneczka (4-12-2007 14:30)
ty nie jesteś romantykiem
Aneczka (4-12-2007 14:30)
romantyk prędzej dałby się wykasyrować niż wspomniał o swoich klejnotach rodowych
Łukasz z o2 (4-12-2007 14:33)
jestem bezpośredni
Łukasz z o2 (4-12-2007 14:33)
ale mimo wszystko romantyk ze mnie
Aneczka (4-12-2007 14:33)
nie. nie jesteś romantykiem
Aneczka (4-12-2007 14:34)
nie jesteś nawet wrażliwy
Łukasz z o2 (4-12-2007 14:34)
każdy z moich przyjaciół tak mnie określa
bo taki człowiek nie wali prawdy prosto z mostu
no to nie znają prawdziwych romantyków
Łukasz z o2 (4-12-2007 14:35)
tak, jestem zimnym, nieczułym, upierdliwym, zarozumiałym chamem i dupkiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Łukasz z o2 (4-12-2007 14:35)
dziękóję!
Aneczka (4-12-2007 14:35)
nie
Aneczka (4-12-2007 14:35)
nie to miałam na myśli

no i wtedy mnie zablokował.

MissIndependent  

Wysłany: 2007-12-05, 18:51   

haha, nie sądzę, żeby romantyk tak się odzywał. słowo "kutasek" mnie w tym razi :kwasny: ale moge się mylić. a oprócz tej rozmowy na gg to jaki jest?? romantyk czy taki cwaniaczek??

[ Dodano: 2007-12-05, 18:54 ]
w sumie nie jest powiedziane, że jeśli jest romantykiem to nie wspomni o "klejnotach rodowych" ;) po jednej rozmowie trudno to ocenić, czy jest romantykiem. jak Tobie się zdaje?? w końcu znasz go lepiej. oceń to nie przez pryzmat tej rozmowy na gg, tylko ogólnie :)

sis  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2007-12-05, 18:54   

Przepraszam, czy rzeczony Łukasz wie, że wkleiłaś tu prywatną rozmowę, zawierającą m.in. jego wypowiedzi na przykład o "kutasku", skierowane, jak sądzę, bezpośrednio do Ciebie, niekoniecznie zaś do reszty użytkowników forum?

"czasem mam ochotę ich wszystkich obrzygać"

grlało, matulu

Idaho  

Wysłany: 2007-12-05, 18:58   

cale rozmowy nie czytalem. ale jedno mnie troche dziwi. uzycie slowa "kutas" chybanie dyskwalifikuje faceta jako romantyka? przynajmniej moim zdaniem nie.

na temat "jaki powinien byc romantyk" sie nie wypowiem, bo ilu ludzi tyle zdan na ten temat, a jakiegos spisu cech romantyka nie widzialem nigdzie. oczywiscie taki czlowiek powinien byc wrazliwy, empatyczny, etc etc etc.

pozatym, wydaje mi sie ze wielu ludzi o takich (romantycznych) cechach kryje sie za maska luzu i w tlumie, czy tez w rozmowach z innymi gdzies tam chowa swoja prawdziwa osobowosc. troche sie tematem osobowosci interesuje i nie jest tajemnica ze wielu ludzi ze sklonnosciami introwertycznymi stara sie pokazac z zupelnie innej strony niz to wyglada w rzeczywistosci.

MissIndependent  

Wysłany: 2007-12-05, 19:02   

Idaho napisał/a:
ozatym, wydaje mi sie ze wielu ludzi o takich (romantycznych) cechach kryje sie za maska luzu i w tlumie, czy tez w rozmowach z innymi gdzies tam chowa swoja prawdziwa osobowosc. troche sie tematem osobowosci interesuje i nie jest tajemnica ze wielu ludzi ze sklonnosciami introwertycznymi stara sie pokazac z zupelnie innej strony niz to wyglada w rzeczywistosci.

czy to oznacza, że Twoim zdaniem romantyk jest osobą introwertyczną, nieśmiałą, zamkniętą w sobie?? znam ludzi bardzo romantycznych, co wcale nie oznacza, że nigdy nie użyli nieeleganckiego słownictwa czy są baaardzo wrażliwi i skryci, wręcz przeciwnie.

Konnichiwa  

Wysłany: 2007-12-05, 19:03   

nie. nie wie o tym z tej prostej przyczyny, że nie mam z nim żadnego kontaktu. już on o to zadbał. a z resztą, to, że o jego prywatnych sprawach wie całe forum niezbyt go obchodzi, bo sam mi się chwalił, że umieścił na forum (tylko nie na tym) temat, w którym szczegółowo pisał swoje przygody miłosne.

MissIndependent  

Wysłany: 2007-12-05, 19:07   

Konnichiwa napisał/a:
umieścił na forum (tylko nie na tym) temat, w którym szczegółowo pisał swoje przygody miłosne.

w takim razie z romantykiem ma niewiele wspólnego, bo romantyk nie upublicznia takich szczegółów na forum :looka:

Katharsis  

Wysłany: 2007-12-05, 19:12   
   Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne

Idaho napisał/a:
cale rozmowy nie czytalem. ale jedno mnie troche dziwi. uzycie slowa "kutas" chybanie dyskwalifikuje faceta jako romantyka? przynajmniej moim zdaniem nie.
A wg mnie dyskwalifikuje ;) romantyk uzywa innego slownictwa
sis napisał/a:
Przepraszam, czy rzeczony Łukasz wie, że wkleiłaś tu prywatną rozmowę, zawierającą m.in. jego wypowiedzi na przykład o "kutasku", skierowane, jak sądzę, bezpośrednio do Ciebie, niekoniecznie zaś do reszty użytkowników forum?

Nie musi wiedziec, ten Lukaszek jest dosyc anonimowy ;p

MissIndependent napisał/a:
znam ludzi bardzo romantycznych, co wcale nie oznacza, że nigdy nie użyli nieeleganckiego słownictwa
Nawet ultra-chrzescijanskim papiezom zdarza sie zaklnac ;p ale normalnie romantycy, podobnie jak papeze, nie powinni przeklinac ;)
czy są baaardzo wrażliwi i skryci
napisz prosze cos wiecej o romantycznym niekryciu swoich uczuc :)

Konnichiwa  

Wysłany: 2007-12-05, 19:12   

Idaho napisał/a:

no to jaki twoim zdaniem jest romantyk?! to facet, który w rozmowie z dziewczyną mówi o swoich klejnotach rodowych?! i może jeszcze przeklina na dodatek?!

MissIndependent  

Wysłany: 2007-12-05, 19:17   

Nori napisał/a:

czy są baaardzo wrażliwi i skryci

napisz prosze cos wiecej o romantycznym niekryciu swoich uczuc :)

romantyzm to nie jest sposób ukrywania swoich uczuć. to osoba nieśmiała je ukrywa, ale to nie oznacza, że jest równocześnie romantyczna. czy ktoś żywy i otwarty nie jest romantykiem przy okazji??

Idaho  

Wysłany: 2007-12-05, 19:28   

Idaho napisał/a:
ozatym, wydaje mi sie ze wielu ludzi o takich (romantycznych) cechach kryje sie za maska luzu i w tlumie, czy tez w rozmowach z innymi gdzies tam chowa swoja prawdziwa osobowosc. troche sie tematem osobowosci interesuje i nie jest tajemnica ze wielu ludzi ze sklonnosciami introwertycznymi stara sie pokazac z zupelnie innej strony niz to wyglada w rzeczywistosci.

czy to oznacza, że Twoim zdaniem romantyk jest osobą introwertyczną, nieśmiałą, zamkniętą w sobie?? znam ludzi bardzo romantycznych, co wcale nie oznacza, że nigdy nie użyli nieeleganckiego słownictwa czy są baaardzo wrażliwi i skryci, wręcz przeciwnie.

nie napisalem nigdzie ze takie cechy roantyk musi posiadac, ale ze na ogol ludzie postrzegani jako romantycy sa wlasnie tacy. fakt, bywa ze sa zupelnie inni i reprezentuja soba ten romantyzm, ale mimo wszystko wydaje mi sie ze wiecej jest jednak tych pierwszych. chociaz moge sie mylic.

Nori, Konnichiwa
moim zdaniem to troche przesada z tym slownictwem. ludzie zdazaja sie rozni. dlatgo napisalem o tym ze wielu stara sie wsrod inych zbudowac swoj wlasny wizerunek jako odmienny od stanu rzeczywistego. pozatym, nie powinno sie oceniac czlowieka tylko po tym jak mowi. to ze ktos np. przeklina (bez przesady) nie musi oznaczac ze jest chamem. zreszta ja zawsze w sprawach podobnych staralem sie zachowac dystans, byc moze nieslusznie, ale jednak - oceniac po "kutasie" nie mam niko zamiaru i sam bym nie chcail byc tak oceniany.

sis  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2007-12-05, 19:47   

Konnichiwa napisał/a:
jak waszym zdaniem powinien się zachowywać prawdziwy romantyk? co powinien robić?

Zespół najważniejszych cech, związanych z postawą romantyka, wykształconą w pierwszej połowie XIX wieku, nadal aktualny:

indywidualizm, w skrajnej postaci egotyzm i egocentryzm
postawa buntu, niezgody na otaczającą rzeczywistość
wrażliwość, uczuciowość, skłonność do marzeń, także do egzaltacji
pewna tajemniczość, pokomplikowanie wewnętrzne, często jako pewna poza

Nori napisał/a:
ale normalnie romantycy, podobnie jak papieze, nie powinni przeklinac
może i nie powinni, co nie zmienia faktu, że nasi wielcy romantycy przeklinać się nie krępowali - przed ukazaniem się "Beniowskiego" wydawcy musieli najpierw ugrzecznić tu i ówdzie pana Julka S.

"czasem mam ochotę ich wszystkich obrzygać"

grlało, matulu

Konnichiwa  

Wysłany: 2007-12-07, 09:24   

mnie nie obchodzi to co robili nasi wielcy romantycy! mnie interesuje to, w jaki sposób romantyczni faceci są TERAZ postrzegani!!!

Odpowiedz do tematu