• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

darmowe blogi

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: lolinka
2006-11-18, 10:34
Autor Wiadomość

Konrad87  

Wysłany: 2006-11-16, 20:51   Rosjanie

Jakie jest Wasze zdanie o tej nacji?
http://www.phalanx.pl/poj...Hash=23ec085f0f

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2006-11-16, 20:59   

Pytasz się o nację, a dajesz linka z opisem jakiejś grupy ekstremistów...

Niepoważny jesteś.

Konrad87  

Wysłany: 2006-11-16, 21:12   

To podaj mi proszę racjonalny przykład ekstremizmu tych ludzi! Dowody, dowody proszę! A nie pomówienia i szablonowe reakcje... :dobani:

[ Dodano: 2006-11-16, 21:22 ]
Chyba, że chodzi ci o tych ruskich. Ale fakt, iż coś takiego może zaistnieć w Rosji, osamej Rosji też co nieco świadczy... Warto dodać, że założyciel tego ugrupowania- Aleksander Dugin jest uznanym i akceptowanym teoretykiem Kremla, a z jego podręczników kształcone są kadry oficerskie i administracyjne Rosji.

Cesar  

Wysłany: 2006-11-16, 21:32   

No i co? :| To nadal nic nie świadczy o narodzie, tylko o pewnej grupie ludzi. Po prostu pomysł na miarę dobrych starych rosyjskich władz.

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2006-11-16, 21:48   

Chodziło mi o tych Euroazjatów.

Ale po Twojej reakcji zainteresowałem się samymi twórcami magazynu i dość szybko trafiłem na taki oto smaczki:

1. kosmopolityzm (nienawiść do własnego narodu)
2. Otwarcie potępiamy i zwalczamy wszelkie fałszywe i zbrodnicze ideologie i ruchy polityczne, w szczególności komunizm, nazizm, rasizm, demokratyczny liberalizm.

a więc zupełnie nie moja bajka, bo jestem za demokratycznym liberalizmem i wiem, że kosmopolityzm to nie jest nienawiść do własnego narodu.

Konrad87 napisał/a:
A nie pomówienia i szablonowe reakcje...

Ktoś kto założył temat: "co sądzicie o Rosjanach" ma czelność narzekać na szablonowe reakcje...

Konrad87 napisał/a:
Ale fakt, iż coś takiego może zaistnieć w Rosji, osamej Rosji też co nieco świadczy...

Tak samo jak o Polsce świadczy fakt, że zaistniał u nas LPR, Młodzież Wszechpolska czy też PPN ?

shamrock  

Wysłany: 2006-11-17, 19:01   

Osobiście nic do nich nie ma. Ludzie tacy zwykli zjadacze chleba nie są winni temu jak ich rządy postępują. Poznałem wielu naprawdę ciekawych ludzi z tamtej strony Buga. Wcale nie są inni niż my tez maja swoje problemy i zmartwienia potrafia się fajnie bawić i naprawde są życzliwi czego nie można powiedzieć o naszych rodakach poza granicami kraju.

Dishman  

Wysłany: 2006-11-17, 19:54   

Rusek dużo pije, dużo pije i.... dużo pije ;)
A tak trochę bardziej serio, to w Polsce pokazywana jest Rosja, jako ogromny kraj, upadłe mocarstwo, gdzie milionerzy przechodzą obok nędzarzy. Kraj rozwarstwienia, narkotyków, skorumpowanej policji.

Takie przesłanki wzmagają choćby opowieści kierowców TIRów jeżdżących na Moskwę, którzy twierdzą, że nie raz chciano im zatarasować drogę osobówkami. Podróż do Moskwy od granicy przebiega w sporych konwojach polskich ciężarówek, gdzie albo wszyscy jadą, albo wszyscy się zatrzymują, itd.

shamrock  

Wysłany: 2006-11-18, 09:20   

Tak to jest inna strona medalu. U nas też nie brakuje takich akcentów może nie na taką skale jak tutaj wspomniałeś bo to już minione czasy (teraz jesteśmy bardziej wyrafinowani w swoich działaniach) jednak i w Polsce wieczorem nie przejdziesz spokojnie ulicą zwłaszcza w dużym mieście. Nie twierdzę tutaj, że jesteśmy lepsi lub gorsi stwierdzam tylko fakt z własnej autopsji są ludzie dobrzy i żli.

Dishman  

Wysłany: 2006-11-18, 15:11   

Wiesz, co innego plątać się w nocy po Pradze, a co innego jechać trasą na Moskwę i być tarasowanym przez jakiś typów w mercu.

Ale oczywiście podzielam to zdanie, że ludzie są różni. Mimo wszystko trudno sobie wyobrazić Ruska-abstyneta ;)

shamrock  

Wysłany: 2006-11-18, 17:35   

Oczywiście masz racje nie wiem czy słyszałeś, że: "Bałuty i Hojny to naród spokojny".
Także daleko nie trzeba jechać aby poczucie Twojego bezpieczeństwa zostało lekko zachwiane. Osobiście lubię wieczorem pójść na spacer. Kiedyś słyszałem też takie ciekawe stwierdzenie kabaretowe: "U nas w Polsce to nawet buty piją". Mnie osobiście chodzi o zwykłych ludzi takich zwykłych zjadaczy chleba nie o jakieś tam grupy przestępczości mniej lub więcej zorganizowanej. Nie wiem jakie masz doświadczenia z Rosjanami moje są dość pozytywne i tak je opisałem. Takich właśnie ludzi poznałem zwykłych, normalnych, życzliwych, szczerych.

Dishman  

Wysłany: 2006-11-18, 18:48   

Tylko, że Ci przestępcy to też Rosjanie. U nich nasilenie takiego zjawiska jest o wiele większe niż u nas, nawet statystycznie, bo nie liczbowo (ostatecznie Rosja ma ponad 120 mln obywateli, czy wiadomo, że w liczbach bezwzględnych i więcej przestępców).

shamrock  

Wysłany: 2006-11-19, 11:40   

Ty mówisz o statystykach ja mówię o normalnym życiu. Jeśli trzymamy się statystyk to jasne, że wychodzą one o wiele bardziej na niekorzyść Rosjan. Jest ich po prostu więcej a więc i staty będą inne po przeliczeniu. Jednak w Rosji na niekorzyść przemawia także duże bezrobocie i niska stopa życiowa obywateli, duża liczba byłych wojskowych po demobilizacji, który nie umieją nic poza tym czego ich w armii nauczono i to jest właśnie to o czym mówisz - duża przestępczość. Po za tym jednak istnieją i zwykli obywatele, którzy nie mają nic wspólnego z przestępczością. Każdy medal ma dwie strony i jeśli chcemy być obiektywni to pokażmy dwie strony medalu.

jusia_like  

Wysłany: 2006-11-19, 22:30   
   Polecający: Google

Rosja- kojarzy mi się z wódką ,prostytucją zacofaniem i mafia rosyjska ;)

mala_adzia 

Wysłany: 2006-11-21, 16:30   

Mam takie mieszane uczucia co do Rosji :znudzony: Z jednej strony nic do nich nie mam, a z drugiej wydaja mi się tacy dzicy i bezwzględni :zalamany:

Konrad87  

Wysłany: 2006-11-21, 17:51   

A dlaczego Rosjanie są tacy bierni...?

Odpowiedz do tematu