• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

krzak  

Wysłany: 2006-11-05, 00:07   Sens życia

zauwazylem ze moderatorzy zamykaja niektore tematy motywujac to brakiem ich sensu. zastanowilo mnie czym wlasiwie jest ten sens i chcialem zapytac co to slowo oznacza dla was.
ale zeby temat nie byl bez sensu postanowilem zapytac o ten najwazniejszy sens - sens zycia.
co w waszym zyciu jest najwazniejsze? moze takie wartosaci jak wolnosc? co nadaje sens waszemu zyciu? bez czego wasze zycie stracilo by sens? a moze mieliscie juz takie sytuacje w ktorych sens zycia straciliscie? co wtedy robic?

Elizabeth  

Wysłany: 2006-11-05, 15:23   

Sadze ze kazdy z nas mial w zyciu taki moment kiedy sadzil ze jego zycie nie ma sensu, niezaleznie co bylo tego przyczyna. Najlepiej wtedy zwrocic sie o pomoc do bliskiej osoby, szczera rozmowa to najlepsze lekarstwo.
Mojemu zyciu nadaje sens rodzina, znajomi i bliska mi osoba, to ze moge liczyc na ich wsparcie i zaufanie, a takze plany na przyszlosc i wszystkie szczesliwe chwile zarowno te przeszle jak i te przyszle.

RheeZhaa  

Wysłany: 2006-11-05, 18:17   

Sens Zycia... hmm.... Cierpienie jest sensem Zycia, zostalismy stworzeni zeby Cierpiec - ten kto nie dozna w zyciu cierpienia nie zazna Dobra (Nieba) po śmierci... :P
...tak czy siak prze...ane ... hehe

Crony  

Wysłany: 2006-11-05, 18:48   

RheeZhaa napisał/a:
Cierpienie jest sensem

Cierpienie? To nie ma sensu... Rodzić się po to, aby cierpieć... Już lepiej się w ogóle nie rodzić. Bardziej według mnie logicznym sensem życia, jest zupełna tego przeciwność, a mianowicie Szczęście. Chyba właśnie ono jest sensem życia. Myślę, że istniejemy po to, by właśnie czerpać z życia jak najwięcej szczęścia, zabawy, radości... No, ale cóż... jestem młody, mogę się mylić... :P

Katharsis  

Wysłany: 2006-11-05, 19:01   
   Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne

Zapewnic przetrwanie gatunku (nie wiadomo po co ;p) i wszystko jasne :)

Mnie dreczy podobne pytanie: dlaczego owoce sa takie dobre :> dlaczego owoce nadaja sie do jedzenia :>

Jacek  

Wysłany: 2006-11-05, 19:56   
   Polecający: Znalazlem w necie

heh...
Krzak dzieki za temat ... moderator ma wladze a wiec jak sie mu cos nie spodoba to kasuje motywujac to tym ze na scianie wisi kwiatek ktory mu sie nie podoba ... poprostu wladza i tyle. Daje wiare ze rozumiesz.

Ja rozumiem fakt ze forum jest po to aby sie wypowiadac to co sie mysli, czuje i uwaza juz spotkalem sie z przypadkiem ze ostrzegano mnie bo uwaga: "SPAMUJE ... "
czekam na dalesze wasze wypowiedzi.
Pozdrawiam
Jacek

Kurczol  

Wysłany: 2006-11-05, 20:10   
   Polecający: baba jaga ;P

Jacek napisał/a:
heh...
Krzak dzieki za temat ... moderator ma wladze a wiec jak sie mu cos nie spodoba to kasuje motywujac to tym ze na scianie wisi kwiatek ktory mu sie nie podoba ... poprostu wladza i tyle. Daje wiare ze rozumiesz.

Ja rozumiem fakt ze forum jest po to aby sie wypowiadac to co sie mysli, czuje i uwaza juz spotkalem sie z przypadkiem ze ostrzegano mnie bo uwaga: "SPAMUJE ... "
czekam na dalesze wasze wypowiedzi.
Pozdrawiam
Jacek

Przepraszam czy Ty wiesz w ogole jaki jest temat tego topicu ?

SENS ZYCIA .... a nie "ocen moderatora" wez sie ogarnij koles bo Ci dam ostrzezenie przeginasz na calej lini, nie dosyc ze piszesz posty kompletnie z sufitu i takie tez zakladasz tematy to jeszcze masz jakies "ale" wez zacznij czytac ze zrozumieniem a pozniej sie wypowiadaj

NT:

Sens zycia dla mnie to spelnic siebie, czuc ze zrobilam cos waznego, nie musi byc to nic wielkiego, jak urodze dziecko i to poczuje to znaczy ze wlasnie to bylo to cos co mialam zrobic. Poprostu zeby sie spelnic, zeby wykorzystac calkowicie caly ten czas co go nam dano. Zeby zyc w zgodzie ze soba i z innymi (?) o ile sie da ... no i takie tam oklepane teksty ... nic nadzwyczajnego... :suchy:

Jacek  

Wysłany: 2006-11-05, 20:42   
   Polecający: Znalazlem w necie

Co do sensu zycia to hmmm.... :)
Fajnie by bylo wreszcie zacza to co sie lubi i chce robic w zyciu...no :)
Pozdrawiam

wezewe  

Wysłany: 2006-11-05, 21:10   
   Polecający: www.google.pl

bardzo ciekawy temat krzak, a tak wogole to mysle że sens życia jest dla różnych ludzi zupełnie czymś innym... są różne poglądy i nie ma jednego ściśle określonego sensu życiowego... tak wedlug mnie...

Crony  

Wysłany: 2006-11-05, 21:18   

wezewe napisał/a:
bardzo ciekawy temat krzak, a tak wogole to mysle że sens życia jest dla różnych ludzi zupełnie czymś innym... są różne poglądy i nie ma jednego ściśle określonego sensu życiowego

No właśnie... każdy inaczej rozumuje, ma inny tok myślenia. A forum jest od tego, by o tym mówić, by każdy mógł wyrazić swoją opinię, powiedzieć co sądzi na ten temat. Każdy ma swoje zdanie. Więc napisz, co Ty o tym myślisz, a nie mów, że każdy uważa za słuszne co innego co innego.

A tak BTW: nie pisze się wogóle, tylko w ogóle

krzak  

Wysłany: 2006-11-05, 22:52   

specjalnie zadalem tyle pytan bo chcialem aby temat rozuniany byl dosc szeroko. napewno interesuja mnie takie odpowiedzi
Elizabeth napisał/a:
Mojemu zyciu nadaje sens rodzina, znajomi i bliska mi osoba, to ze moge liczyc na ich wsparcie i zaufanie, a takze plany na przyszlosc i wszystkie szczesliwe chwile zarowno te przeszle jak i te przyszle.

ale chcialbym tez wiedziec czy wasze zycie stracilo by sen gdyby jakas ciezka choroba na stale przybila was do lozka, albo po stracie najbliszej osoby itp?
Nori, temat rzeczywiscie jest dosc filozoficzmy ale napewno bliszy kazdemu czlowiekowi niz Twoje owoce. Ty widac jeszcze sie nadtym nie zastanawiales ale pewnie jeszcze zdarzysz.
Kurczol napisał/a:
... no i takie tam oklepane teksty ...

wezewe napisał/a:
są różne poglądy i nie ma jednego ściśle określonego sensu życiowego...
no ktos tu musi sie mylic
ale czy jest cos takiego jak oklepane podejscie do zycia?

Kurczol  

Wysłany: 2006-11-05, 22:56   
   Polecający: baba jaga ;P

krzak napisał/a:
ale czy jest cos takiego jak oklepane podejscie do zycia?

nie napisalam oklepane podejscie a oklepane teksty czyli to co wiekszosc ludzi wymienia
-> rodzina
-> przyjaciele
-> w moim przypadku jeszcze moja kocinka najukochansza Razielek

itp ...

:suchy:

owad.lezacy  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2006-11-05, 23:22   
   Polecający: google

hmm sens zycia to chyba rozumuje to jak Kurczol napsiala w zyciu chciala bym sie spelnic do konca a w jaki sposob to zrobie to jeszcze nie wiem o ! :P

krzak napisał/a:
ale chcialbym tez wiedziec czy wasze zycie stracilo by sen gdyby jakas ciezka choroba na stale przybila was do lozka, albo po stracie najbliszej osoby itp?

nie wiem czy by stracilo napewno byly by chwile zalamania i napewno bylo by mi ciezko i nie wiadomo czy potem bym sie pozbierala czy tez nie to bym musiala przezyc (odpukac)

biegam w bikini po całym mieście, gdzie jest mój wróg dajcie go nareszcie : > !
miau miau miau !

Katharsis  

Wysłany: 2006-11-06, 07:39   
   Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne

ludzie, ale wy wariujecie :>
W koncu jestesmy tylko zwierzetami, ktore wyksztalcily sobie troche bardziej mozg, zeby przetrwac ;p Nasz sens zycia jest taki sam jak zwierzat :P

Najlepiej jest marnowac swoje zycie na zdobywanie wiedzy ;p
I dazyc do tego, zeby zyc wygodnie, bez stresu :)

Cesar  

Wysłany: 2006-11-11, 18:13   

Sensem życia każdego człowieka jest wychowanie potomstwa.

Odpowiedz do tematu