Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Madaline  

Wysłany: 2006-12-05, 11:11   
   Polecający: Ja.

Niedawno miałam pogrzeb babci. Nie płakałam, nie było mi specjalnie smutno ale miałam zajebiste wyrzuty sumienia. Ona umarła ze samotności ... nie miała z kim pogadać a jak przychodziła do nas a ja byłam sama w domu to opowiadała mi różne rzeczy i zwierzała się. Czasem mnie to interesowało a czasem miałam ochotę żeby się przymknęła.
Teraz kiedy o tym pomyśle jest mi smutno... bo olewałam ją. A teraz nie żyje.
Dlatego, że nie miała z kim pogadać.

A najgorsze jest, że to nie była żadna choroba. Albo niewyjaśnione morderstwo albo ...?

owad.lezacy  

Zaproszone osoby: 2

Wysłany: 2006-12-05, 11:16   
   Polecający: google

Madaline napisał/a:
Czasem mnie to interesowało a czasem miałam ochotę żeby się przymknęła.
Teraz kiedy o tym pomyśle jest mi smutno... bo olewałam ją. A teraz nie żyje.

zawsze tak jest ze kiedy osoby sa z nami nie myslimy o tym czy sprawiamy im przykrosc tez tak robie, nawet potem jest mi glupio ze zawsze odpyskuje mojej babci ale nie mam z nia kontaktu, zastanawiamy sie potem co moglismy zrobic dla nich czego mielismy nie mowic gdy ta osoba odchodzi to jest normalne ...

biegam w bikini po całym mieście, gdzie jest mój wróg dajcie go nareszcie : > !
miau miau miau !

ręceprecz odtybetu !

Zombwbij  

Wysłany: 2006-12-05, 17:00   
   Polecający: myszka mi poleci(a)ła...

Poszczelona napisał/a:
zawsze tak jest ze kiedy osoby sa z nami nie myslimy o tym czy sprawiamy im przykrosc
Ile razy możemy się na tym przyłapać...
Takie "odejścia" nauczyły mnie innego podejścia do ludzi mi nieobojętnych. Teraz staram się nie 'olewać' nikogo. Nawet jak przyjdzie tylko "pomarudzić".
Sami wiemy jak dobrze jest jak nas ktoś wysłucha.

Nie odbierajmy innym tej przyjemności.

Lubię internet, bo w internecie nikt nie wie, że jestem psem ;)
Per aspera ad astra...
...wszędzie można dojść na piechotę

mala_adzia 

Wysłany: 2006-12-06, 11:46   

NIe chce nikogo urazić,bo każdy ma inne podejście do swoich bliskich.
Osobiście starm sie spędzać z moją babcią jak najwięcej czasu-chociaż czasami mi to nie wychodzi. :(
Jak tylko pomyśle,że ogłaby odejść to łzy same cisną mi się do oczu :/ Wiem,że powinnam oswajać się z tą myślą,że kieyś jej nie będzie ale poprostu nie potrafię :( :(

***ArChi***  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2006-12-07, 22:03   

jedna z nie wielu sytuacji kiedy jestem smutny

pamietam pogrzeb mojej babci i dziadka plakalem jak male dziecko :) ale tak jak pisaliscie zalezy od ludzi :P

co do zdjec to na pogrzebie mojej babci w roku 1984 chyba robiono zdjecia a teraz juz chyba sie nie praktykuje takich rzeczy :P po co jak to Nori napisal by do portfela schowac??

halabardka 

Wysłany: 2006-12-10, 16:16   

Na początku otrzymujemy wielki dar -"zycie", a na koniec otrzymujemy kolejny-śmierć. Powinniśmy sie cieszyć z Bóg wybiera Nas na swe dzieci ktore bedą przy Nim w niebie. Głęgoko w to wierze, dlatego opłakiwanie zmarłych nie ma sensu, życia im to nie wróci.!

hapika  

Wysłany: 2006-12-10, 19:58   

mojemu koledze umarła mama. kiedy szedł za trumną myslalam ze serce mi sie scisnie. płakał strasznie. jeszcze nigdy nikogo nie widziałam żeby tak płakał...

VampirE  

Wysłany: 2006-12-15, 20:57   

Mialem taki przypadek, moj brat zginal w wypadku samochodowym. pogrzeb nie byl wcale przyjemny, moze nawet do siebie moge podpiac ten poprzedni post.
halabardka napisał/a:
Na początku otrzymujemy wielki dar -"zycie", a na koniec otrzymujemy kolejny-śmierć. Powinniśmy sie cieszyć z Bóg wybiera Nas na swe dzieci ktore bedą przy Nim w niebie. Głęgoko w to wierze, dlatego opłakiwanie zmarłych nie ma sensu, życia im to nie wróci.!

Dobze ze ja w to nie wieze bo na koniec spotkalo by mnie rozczarowanie. Sory nie spotkalo by mnie bo bym niezyl.

Kurczol  

Wysłany: 2006-12-16, 04:35   
   Polecający: baba jaga ;P

lol

sory ale lol ?

smierc ok kazdego to czeka, dotyczy czy tez nie dotyczy, kazdego to martwi w jakims tam stopniu chociazby dlatego ze o tym mysli.

smierc bliskiego... przygotujcie sie na wiecej i bardziej intensywnie... to sie nie zminiejsza czy normuje to wzrasta, az w koncu zabiera osoby, bez ktorych zyc nie umiemy, albo co gorsza nas, czyli osob bez ktorych inni zyc nie umieja. bo umomy sie smierc bliskiej osoby jest przykra i straszna /przezylam ich wiele/, ale to wciaz nie jest ta jedna jedyna osoba, dla ktorej poswiecisz wszystko i przez ktora zaczniesz sie zastanaiwac jak on/ona da sobie rade jak ja juz bede ogladal kwiatki od drugiej strony. Osobiscie wolalabym gdyby po mnie swietowali niz sie smucili. Wolalabym zeby ktos tam /jak ktos bedzie/ zeby znalazl sobie kogos kto mu pomoze dotrzymac ostatecznych jego dni.
Ale najgorsze dla mnie w smierci jest to, ze ktos moglby pokochac mnie, ja bym go zostawila, przez to ze jakis pijany imbecyl / za przeproszeniem/ mnie zachaczyl swym nowym autkiem ;]

to jest tak abstrakcyjne zjawisko, ze az nienaturalne. Dotyka kazdego i nikogo. Setki tragedii, wypadkow, czy zgonow mniej lub bardziej naturalnych. Pogrzeby sa i beda nic tego nie zmieni. Ludzia sa i mam nadzieje kiedys znikna i nie beda, ale poki co do smierci bliskich i dalszych trzeba sie poprostu przyzwyczic i przezywac po swojemu, a nie udawac ze jest dobrze. Plakanie na pogrzebie jest fajne gdyz mozna sobie poplakac nie koniecznie z tego powodu, a nikt nie dowie sie z jakiego ;]

troche zamotalam, ale to przez pajaki na poduszce ;]

Szlachcianka  

Wysłany: 2006-12-16, 10:10   
   Polecający: Google

W kwietniu tego roku zmarł mój dziadek, który był mi bardzo bliski.
Pamiętam to jakby to było wczoraj. Obiecałam mu że wieczorem wrócę z miasta i wtedy pogramy w karty. Był chory na raka.. Jak wieczorem wróciłam już go nie było.
Na pogrzebie byłam na środkach uspokajających. Płakałam jak małe dziecko...
Potem jeszcze długo nie mogłam dojść do siebie, i nadal mam żal do siebie, że wtedy nie zostałam w domu. Nawet się z nim nie pożegnałam.
_______

<33

Odpowiedz do tematu